Idag är det tydligen 20årsjubileum för begreppet fredagsmys 😊! Mycket bra begrepp tycker jag! Idag har vi ätit ugnsbakad lax med kokta rödbetor, potatis och gräddfil till. Supergott ☺️
 
Annars har vi tänt lite ljus och inväntar Idol. Ska bli spännande att se hur det går för dem eftersom är ett intressant startfält iår tycker jag :)! Har däremot inte fått någon riktig favorit än, men det får man säkert efter det har gått några veckor :).
 
Ha en mysig kväll!
 
 
...äter vi här. Vi slängde ihop en köttfärspaj med lite annat gojs i ;-)



Gött blev det också ;)...
Fredag är det nu och Henrik har precis kommit hem från jobbet. 

Leia tycker det är superbra att husse kommit hem i tid idag ;)


Då ska husse minsann mosas i soffan ;)...
Här sitter man och äter lite lunch. I förrgår gjorde jag en större sats med potatis och broccoli-soppa. Den blev riktigt god :)! Sen är det väldigt smidigt att ha i kylen och ta om man inte orkar laga mat eller om man ska äta nått själv bara. Perfekt nu när Henrik jobbar på dagarna. Varför gör man inte soppa oftare?
 


Idag har det fixats lite här hemma! Mamma och pappa kom hit efter jobbet för att hjälpa till med "barnavdelningen" vi har nu på kontoret! Tack så supermycket för det :D! Det kommer bli kanonbra därinne! Bilder kan jag nog ta och lägga upp imorgon när man kan fota när det är soligt ute ;)... 
 
Just nu sitter jag och kollar på idol och Henrik har skaffat en prenumeration så han kan se hockeyn via internet istället för att köpa tv-kanalerna. Vi har precis ätit soppa till middag, men vi var båda sugna på nått gott så nu har jag hastigt och lustigt slängt ihop en liten smulpaj med blåbär och rabarber :). Kommer säkert bli gott (hade inget socker hemma kom jag på så då fick det bli lite sirap i istället haha...).
 
Annars har jag tvättat lite och diskat och hållit på med sånna där "vardagssaker". Så man har hunnit med en hel del idag, kanske för att jag gick upp tidigt idag eftersom jag skulle simma med en kompis kl9 :P... Vi simmade ungefär en timme så det känns bra att ha rört på sig  :)!
 
Ja, det var lite kvällsuppdatering. Nu ska jag ta ut pajen...
 
Ha en mysig kväll :-)
Gofis, lurvboll, gosbjörn (och allt annat vi kallar henne ;)...) har blivit borstad och rengjord i öronen. Då tycker man minsann att man är fin ;)


<3! 

En läcker bild på Leia när vi gick en längre promenad på kvällen förra veckan:

Läckert med ljuset från lamporna :)!

Ha en mysig dag :)
Ikväll är det spännande! Valvaka på på tvn som sig bör samt gófika ;)



Nu håller vi tummarna för ett regeringsskifte! 


Ja idag har det varit en fixardag skulle man kunna säga. Eftersom vi blir en till liten filur i familjen senare i höst har vi börjat tänka på hur vi ska lösa det med sovplats och "skötplats" åt den lille krabaten. Vi har kommit fram till att "kontoret" får bli både kontor och Lillens rum. Så därför blir det till att stuva om lite här i lägenheten och det har vi börjat lite med idag. Tror det kommer bli bra tillslut ;)...
 
Dessutom har jag tvättat lite idag också. Inte bara kläder utan nån matta och sådär med. Det behövdes eftersom det var ett tag sen de tvättades :P... Sen var det ett tag sen det dammsögs och torkades golv också (host host...) så då passar det ju att lägga ut en tvättad matta på det sen. Så man kan säga att de sysslorna har liksom väntat in varandra lite, haha... (dammsugning och torkning av golv får vänta till imorrn då mattorna torkat ;)...).
 
På tal om nått annat så gillar jag verkligen hösten! Kanske för att man fyller år då (hehe...) men även för att jag gillar det ljus som blir samt alla färger på träden som kommer sen! Eventuellt regn och sådär kan man ju hoppa över iofs, det tycker jag inte tillför så mycket till "höststämningen" ;)
 
Vy utanför vår balkong, gillar eftermiddagsljuset :) :
 
 
Just nu sitter jag och tar en kopp kaffe med bästaste lurvbollen man kan tänka sig här bredvid:


Ska väl snart gå och göra lite middag. Sen är det Brynäs som spelar ikväll (hockeyn har tydligen startat igen nu, vilket Henrik såklart har pratat om nu i någon vecka ;)...). Jag kan faktiskt tänka mig att se på matchen (lite sådär halvdant medan jag gör annat, som att noppra ögonbrynen eller nått annat viktigt ;)...) eftersom det inte är nått annat på tvn just. Eller ja, det är Hela sverige bakar kl21:00 på 7an och det ska jag såklart titta på :)!
 
Nu ska jag ta och dricka lite mer kaffe och sen börja lite med maten.
 
Ha en myspysig kväll!
Lill-lördag här och lite mysfika till idol ;)...

En halv muffins och ett varsit plommon samt lite te för min del å Henka tig lite kaffe :)

Hoppas ni har en mysig kväll :)


Tisdag är det idag minsann :). Idag började jag och Leia som vanligt med en liten sovmorgon ;). Leia tyckte som andra morgonar att vi inte alls behövde gå upp idag utan att vi minsann skulle kunna mysa i sängen hela dagen :). 
 
Väl uppe på benen började dagen som de flesta andra med brunch till mig och Leia och sen kolla runt lite på datorn samt kolla på de program jag ofta kollar på på den tiden på dygnet. Det har liksom blivit en del av dagens rutiner :).
 
Efter det skrev jag dagens "att göra"-lista. Egentligen behöver jag väl inte göra en sådan lista, men på nått sätt så är det ändå skönt att få stryka bort saker från lista när man har gjort klart den "sysslan". Det får en att känna sig lite duktig sådär ;)...
 
Två saker som stod på listan var att baka lite ;)
 
Började med att baka en citronsockerkaka efter ett recept som jag googlade fram i all hast ;)... (kan tillägga att sockerkakan nu inte är lika "intakt" utan jag och Henrik var såklart tvungna att "jämna till kanterna" lite ;). Å ja, den blev riktigt god faktiskt :) )!
 

Sen har jag haft i tankarna att man kanske skulle börja titta lite på att komponera ihop egna recept. Så på bilden nedan har vi "Sannas supersura banan och citron-cupcakes" ;)... Nu finns det inte 6st kvar utan vi var ju tvungna att ta en att smaka på när Henrik kom hem från jobbet såklart ;)... De blev goda om jag får säga det själv. Kanske att jag ska ta en uns mindre citronsaft nästa gång :P...
 
 
Snart är klockan 20:00, vilket såklart innebär idol här hemma i soffan ;)... 
 
Ha en mysgi kväll!


Ny vecka igen. Det rullar på som vanligt ;)...
 
Idag har jag varit till barnmorskan för en "varannan vecka-besiktning" ;-P. Allt såg bra ut som det verkade och den lilla verkar ha vuxit som den ska och hjärtljuden lät bra också :)! Så nu är det väl bara att leva som man ska och hoppas på att man går igenom nästa "besiktning" om två veckor också ;-)... Jag tog en promenad till barnmorskan idag och det tog nog ungefär 35min. Trodde det skulle ta ca 50min så jag tänkte gå så att jag hade ca en timme på mig innan jag skulle vara där. Jag kom hemifrån ca 7min senare än jag trodde men jag hann ju som sagt ändå :). Så då har man dagens träningspass avklarat skulle man kunna säga :P.
 
När jag kom hem fick det bli fiskbullar och potatismos till lunch. Det känns som det var minst 1år sen jag åt fiskbullar sist så det var på tiden för det är ju så gott :)!
 
Just nu sitter jag och kollar på "The Real Housewives of Orange County". Det har blivit att jag liksom har sett det nästan varje vardag eftersom jag ofta är hemma vid den tiden det sänds. Jag tycker faktiskt det är bra de där "Real Housewives"-programmen :). 
 
När Henrik kommer hem från jobbet ska vi ta och åka och handla tror jag. Det skulle iaf behövas då det känns som kylen ekar lite tomt :P. Fast det konstiga är att skulle vi bestämma oss för att inte handla idag skulle man nog hitta nått att göra middag av iaf :P... 
 
Nåväl...Vi nu i soffan:
 
 
 
Hihi jag med en kopp kaffe eftersom jag somnade i soffan en stund efter jag kom hem och behöver vakna till lite och en mystrött liten Leia :)
 
Ha en mysig kväll!
 
 
... har vi haft idag. Vi tänkte först att vi skulle åka och simma men ingen av oss orkade riktigt plus att Henrik fortfarande har kvar lite förkylning. Annars har vi tagit det ganska lugnt, drog oss i sängen till nyhetsmorgon innan vi gick upp lite innan 10, gjorde scones till brunch (gött!) och drack ett gott té till det :). Sen har jag skrivit mer en att göra-lista och jag har faktiskt bockat av 8 punkter av 14 så det finns potential att bocka av hela listan idag hehe ;)... 
 
Just nu lagar Henrik middagen. Det blir nått så exotiskt som falukorv med vita bönor till ;), Ska bli gott!
 
Hoppas ni haft en mysig söndag!
Fredag och äntligen helg :)! Faktiskt skönt med helg fast jag inte jobbar eller pluggar nu så är det ändå lite extra med helg :).
 
Nu är Henrik på Verona och handlar lite mat ;). Innan var vi ute med Leia och busade en liten sväng :). Hon tycker att det är jätteroligt när både matte och husse är med. Borde göras oftare för det är så mysigt tycker jag med :)...
 


 




Mysisen <3
 
Ha en supermysig kväll!
Här blir det middag om ett litet tag. Nått "husmanskost"-aktigt bestående av torsk med örttäcke och potatis till det :).





Gott och inte så svårt :). Man tar créme fraiche eller nått liknande och blandar i de frysta örter man gillar samt salt och peppar och pressad citron. Sen brer man på det på fisken och in i ugnen så det får "sjunka in i fisken" lite. Under tiden tar man lite grädde och mjölk (eller matlagningsgrädde) och rör i salt och peppar samt eventuellt lite pressad citron. Detta har man sen i runt om fisken i ungen så att fisken kokar i det. 

Ja som sagt, enkelt å gott (förhoppningsvis ;)...). 

Ha en mysig kväll :)






Torsdag idag och redan 4:e september! Ja jag säger då det, var tar tiden vägen egentligen :P... Bara två månader kvar innan familjemedlem nr4 planeras att komma. Ojojoj ;-)...
 
Just nu sitter jag och gör lite nödvändiga saker på datorn samtidigt som jag alternerar att lyssna på en pod och kolla på The Real Housewives of New Jersey. Vet egentligen inte varför jag kollar på det programmet, men på nått sätt så har jag fastnat för det och jag tror mig få lite inspiration från programmet samt att man känner sig lite "normal" på nått sätt hehe ;)...
 
Igår var jag och simmade med en kompis. Behövligt och skönt! Vi simmade och pratade i lite mer än en timme vilket är ett bra sätt att träna på eftersom man nästan glömmer bort att man simmar och helt plötsligt har man simmat minst 30st vändor utan att man tänkt på det :).
 
Ikväll är det Hela Sverige Bakar på 7an som jag såklart ska kolla på :). Jag har inte alls samma erfarenheter som dem när det kommer till bakning, men för två dagar sen slängde jag ihop blåbärsmuffins iaf ;)... Å de blev faktiskt goda tycker jag! Det blir nog lite kaffe och muffins när "husse" kommer hem från jobbet ;)





Idag har jag annars tänkt plocka lite å greja. Kanske köra en tvätt, men sen även borsta Leia och ta bort knutar samt färga ögonfransarna ;). Sen har jag lagt ut lite skolböcker som jag inte längre behöver till salu och det är en som verkar vara intresserad av en av böckerna redan :). Får se om det är någon som blir intresserad av någon av de andra också.
 
Nu ska jag snart ta en promenad med Leia. 
 
Ha en mysig dag!