...är det idag! Skönt med långhelg sen!

Idag tro det eller ej så gick Henrik upp 05:30 och jag 05:45! Inte varje dag man vaknar innan nyhetsmorgon startar på 4an:-P...Henrik ska jobba idag mellan 06:30 och 15 så då åt vi frukost samtidigt nu på morgonen. Jag hade planer på att börja tidigare idag så att jag kunde sluta i ungefär samma tid som Henrik. Passande tycker jag :-). Jag blev inte så mycket tidigare idag, men 07:12 stämplade jag in iaf :-P. Trodde det skulle vara färre bilar i rullning nu vid 7tiden när jag gick mot jobbet motför 15min senare som jag annars brukar gå. Fast det var mycket bilar ändå tycker jag :-P...

Efter jobbet idag ska vi kanske en sväng till Henriks mamma och sen handla mat som vi ska ta med till midsommarfirandet imorgon.

Igår fick vi en ny spis förresten :-D



Den ser snygg och ny ut och den verkar värma upp plattorna jättefort :-)! Innan vi använder den ska vi värma bort eventuell olja i ugnen som är kvar efter tillverkningen. Enligt instruktion ska det ta ca 30-60min (eller tills lukten försvunnit). Fast jag tror det tar lite längre tid :-P... Så det återstår att se om vi får rulla köttbullarna ikväll eller imorgon förmiddag haha :-P...

Nu ska jag iaf återgå till jobbet så det blir något gjort idag.

Ha en mysig dag trots regnrusk!
Ja idag är det tisdag och "mitt i jobbveckan" faktiskt. Det är ju kortvecka eftersom det är midsommar på fredag :-D!

Just nu sitter jag själv i korridoren här på jobbet. De andra fasta anställda har nån avdelningsdag så de är i Högbo och ska paddla kanot mm. Jag känner mig inte speciellt avundsjuk med tanke på vädret :-P. Fast det blir säkert jätteroligt också :-).

För att man ska hålla sig lite pigg lär man ju fylla på med koffein och kolhydrater :-P. Såhär ser mitt förmiddagsfika ut



En banan, en kopp choklad och lite kaffe. Sen måste man ju arrangera bilden så det ligger som en glad gubbe, såklart ;-)...
Tala om att mat och fikavanorna är mycket beroende av jobbet förresten! Jag har ju dragit ner på kaffe och te-konsumtionen eftersom man inte ska dricka så mycket koffein när man är gravid. Så när jag är hemma blir det en liten slurk motsvarande en matsked blandat med mjölk på morgonen max. Nu när man är på jobbet istället känner man mer behovet av kaffe för att hålla sig allert i huvudet :-P. Undrar om det är miljön eller om det är att man tänker mer än om man skulle vara hemma haha...

Faktiskt nått som förvånar mig när det kommer till jobbet är att jag kommer upp lättare på morgonen än jag trodde (peppar, peppar!). Det jag däremot tycker är lite jobbigt är planeringen av matlådor och att man måste lägga sig i tid :-P. Jag är ju som bekant pigg vid den tiden på dygnet och vill göra lite saker. Dessutom har Henrik jobbat eftermiddag nu i juni och kommer hem runt 21:45. Då vill man ju gärna vara uppe med honom lite också!

Nåja, snart är det helg igen! Helgen som var gick så fort så jag kände inte ens att det hade varit helg. Först blir man sen hem på fredagen och sen var det fullt upp både lördag och söndag. Fast det var bara roligt såklart! Nu hoppas jag ändå att man hinner känna att det är helg denna vecka eftersom man har en till ledig dag :-)!

Nej man kanske ska återgå till arbetet. Statistiska beräkningar står på schemat fram till lunch ungefär :-P.

Ha en mysig dag!
Ja, redan söndag idag! jag fattar inte vart denne helg tog vägen egentligen... Helgerna går fort när man jobbar märker jag nu :-P...

Igår var jag, mamma, pappa och Henrik till Valbo och Furuvik. Furuvik åkte vi till så vi kunde aktivera våra furuvikskort vi köpt genom personalföreningen på Sandvik. I Valbo far jag runt för att hitta en klänning jag kunde ha på mig idag. Det är nämligen så att Henrik ska ta emot sitt universitetsdiplom :-D! Jag, Leia och lillen i magen är så stolta! Nu är han helt klar med sin utbildning och har skickat in ansökan om lärarexamen :-D:-D!

Så här sitter jag nu i vår nyinköpta bil och gör mig lite iordning. Henrik skulle vara här redan 10:30 för repetition om hur cermonin går till. Så jag åkte med samtidigt såklart. För att få lite tid att gå passar jag på att göra mig iordning som sagt. Jag har sminkat mig och allting i bilen nu på vägen ner :-P. Såhär ser jag ut just nu:



Hehe, det är inte denna frisyr jag ska ha sen:-P. Jag brukar sätta upp håret lite såhär när jag fixar det eftersom håret formar sig efter tofsarna. Så jag har en tofs mitt på huvudet och sen en hårklämma bak i nacken :-P... Sen när jag släpper ut det fixar man bara till det lite med fingrarna och kanske sprayar det lite. Perfekt :-)!

Klockan 13 börjar cermonin och vi är några gäster som ska komma. Det är över 100st studenter som ska ta emot diplom och varje student får ta med sig 10st gäster. Så det blir rätt mycket folk skulle jag gissa :-P. Hoppas man får bra platser så man kan ta bra bilder :-)!

Nej nu ska jag fixa mig lite till. Henrik får nog lunch snart också så då ska vi äta lite medhavda mackor här i bilen.

Ha en mysig söndag :-)!
Ja ny vecka har vi från och med idag och just denna vecka innebär att jag ska påbörja sommarjobbet. Känns kul men lite konstigt eftersom jag inte ens fått in i min skalle att det är juni redan :-P. Haha å snart har ju halva juni gått :-P.

Nåväl. Upp med tuppen var det imorse (vilket man inte är van vid) och nu sitter jag och väntar på att informationsmötet ska börja. Heldag med information och fika och lunch. Inte fel inte. Gratis är ju godast ;-)...

Ja så nu är det bara att vänja sig med att vakna runt kl6 på morgonen. Hugaligen :-P. Fast det brukar gå, speciellt på sommaren är det lite lättare.

Ha en mysig och solig dag!
Ja här har vi en mysig morgon :)! Hundarna tycker minsann att det är söndag så de sover i varsin soffa ;)... Jag kollar på det förlängda nyhetsmorgon eftersom det är dopet för leonore. Det hör ju liksom till att man ska kolla på det tycker jag! 


Mysigt mysigt :)! Samtidigt så ska jag noppra ögonbrynen inför veckan :p. Kanske att jag ska våga mig på att färga dem också? Skulle i alla fall behövas :p...

På kvällen igår tändes solcellslampan vi köpte igår :). Tycker det blev riktigt mysigt!



Fatta vad mysigt att sitta där på kvällen med nån god dricka eller nån god fika :)! 

Annars idag blir det att göra klart inlämningsuppgifter i företagsetiken och köra tvättar så vi har kläder till kommande vecka :p. Man vill ju liksom inte hålla på å tvätta för mycket när man kommer hem från jobbet och är lite trött sådär :p... Skönt att vara förberedd. 

Nu startar snart dopcermonin!

Ha en mysig dag!!
Idag har vi varit och köpt balkongmöbler :)! Vi passade på att handla lite annat också när vi ändå hade bil. Vi var in i tre affärer och det tog bara 1timme ungefär :p. 

Vi började med att ta en sväng till ÖoB för att köpa toapapper ch annat "roligt". Sen åkte vi till rusta och köpte balkongmöblerna och sist till Lidl och handlade lite mat nu som passar nu till veckan då vi båda ska ha matlådor. Nu börjar matplaneringen också,:p... 

I alla fall. Såhär ser möblerna ut som vi köpte (bordet står emellan stolarna nu)


Två vickstolar och ett brickbord :). Blev kanoners tycker vi! Om man tittar noga ser man att det står en lampa på bordet också. Det är en solcellslampa :)



Tyckte det blev lite mysigt med den på bordet :)! 

Sen invigde vi möblerna lite efter middagen. Vi har underbar kvällssol på vår balkong :-D! 





Soligt och härligt! Lite efter jag tog den sista bilden kom Filini och hoppade upp i knäet också. Så då satt vi ute alla fyra :)! Skönt att äntligen kunna sitta ute där!!

Nu sitter jag vid datorn och har börjat på den sista uppgiften i företagsetiken som ska in imorgon. I bakgrunden är finalen av gladiatorerna. Jag vet inte vad det är med det programmet nu för tiden, men jag tycker inte att det är lika kul att titta på nu som jag tyckte när jag var mindre. 

Hoppas ni haft en mysig och solig dag!
Nationaldagen är det idag :)! Skönt med en mysig dag som man är ledig på, men jag tycker det är lite synd att man inte har fler traditioner runt denna dag än vad man har. Vi har kollat på firandet från Stockholm på tvn men i övrigt hade det kunnat vara en "vanlig" fredag.

I förmiddags var ett av våra kompispar här på fika. Mycket trevligt :)! Det blev bullar och kaffe :p... 

Ja, svensk klassiker i form av kanelbullar avlöstes med en annan mycket svensk rätt till lunch 


Nämligen korv och makaroner :p. Gott och enkelt! 

På eftermiddagen kom mamma, pappa, leia och Katla hit :)! Det blev fullt hus här i och med att vi dessutom är hundvakt åt Henriks systers hund eftersom de ska vara i Turkiet nu en vecka. Så han kom hit nu på förmiddagen :)! Det blir lite som att ha flera barn i huset när man har flera hundar som ska ha ens uppmärksamhet :p. Fast det är bara roligt :)! 

Till middag blev det tacopaj med hemmagjord starksås, sallad och créme fraiche. Smarrigt och ännu en ganska "svensk" maträtt (eller ja, väldigt vanlig i svenska hem åtminstone ;)...). 

Nu sitter jag, leia, Henrik och filini i soffan och bläddrar runt på tvn sådär som man gör en vanlig fredag ;).

Hoppas ni haft en mysig nationaldag!
... så sitter man och väntar på färdmedel igen :-P. Denna gång tåget som tar mig från Uppsala till Gävle :-). Det skulle ju inte bli så fint väder idag tyckte jag de sa, men här är det strålande sol och det är nästan lite synd att åka hem :-P. Hade varit mysigt och sitta på ett café eller nått nu ikvällssolen :-). Just nu sitter jag som sagt och väntar på tåget och tittar ut över den gamla delen av stationen



Tänka sig att för ungefär 6år sen så fanns bara den gamla delen av stationen haha. Lite svårt att tänka sig nu ;-). Kommer ihåg att när man skulle hem på jullov då för 6år sen så var det packat med folk inne på den lilla stationen! Å det enda som fanns var en liten pressbyrån haha :-P. Det var tider det ;-)...

Nu rullar tåget in om tre minuter. Fast det går inte förrns 20:09. Bra att vara i tid för att få en bra plats :-)!

Hoppas ni haft en solig och mysig dag!
Idag är det torsdag redan! Å imorgon är det inget mindre än nationaldagen :-)! Långhelg med andra ord ;-)... Imorgon förmiddag kommer nog en kompis hem till mig på lite fika innan hon ska till jobbet kl14. Smidigt när jag bor ganska nära verket också ;-)... Det var ett tag sen vi sågs nu (fast det inte känns så, tiden rinner iväg!) så det ska bli kul att hon kommer över på en bulle ;-)...

Just nu sitter jag och väntar på bussen till Gävle



Jag ska nämligen ta mig till Uppsala för att skriva en tenta. De har börjat med lite andra salar än vad man är van vid så det ska bli spännande att se hur det ser ut där :-P. Det var inte så krångligt att ta sig dit iaf som tur var!

Nu kommer bussen om 3min...

Ha en supermysig dag!
Ja här sitter man och äter lite fruktsallad till mellanmål :). Götteligöttans! Vi tog nämligen fruktsallad med keso till middag igår. Gott och fräscht!
 
Annars sitter man här hemma själv med Katla och Leia då mamma, pappa och Henrik har tagit en sväng till Gävle. Mamma och pappa skulle in på granngården medan Henrik ska hämta ut tvättmaskinsremmen vi väntat på lite över en vecka. Så nu kan vi använda vår tvättmaskin snart igen!
 
Så vad gör man om man sitter hemma själv utan att nån ser en? Dansar man på bordet eller sjunger man högt och falskt kanske när ändå ingen hör? Nej nej, man ringer till skatteverket :P. Jag hade nämligen fått ett konstigt mail från dem som jag var tvungen att kolla upp. Å ja, det var ett av de bluffmail som figurerar överallt nu. Så det var tur att man ringde och frågade så man inte klickade sig in på länkar och annat som fanns med i mailet! Då hade det kunnat innebära datavirus! Fast det var lite surt att det inte var ett riktigt mail eftersom det skulle innebära att jag skulle få lite mer pengar tillbaka på skatten :P. De rätta skattepengarna kom i alla fall in på mitt konto idag på eftermiddagen! Det lönar sig att deklarera i tid :)!
 
... Fast nått litet bus måste man väl göra när man ändå är hemma själv ;-P. Så här lyssnar jag på punkradio via Spotify och provar Henriks solbrillor. Vad tycks? Ska man köpa ett par lika dana till sigsjälv kanske ;)?
 
 
... Nåja, kanske en aningens för stora då ;)... Fast man vet ju inte förrän man provat, eller hur ;)?
 
Nix åter till plugget! Lite duktig ska man väl vara ändå när man är ensam hemma ;)!
 
Ha en myspysig kväll!
 
Ja igår var en händelserik dag minsann! Jag och Henrik var in till Gävle för att gå på ultraljud :-D! Vi ska nämligen få en till liten familjemedlem nu i november (beräknat den 7/11)! Allt såg bra ut och det var en livlig liten sak :-)! Däremot vet vi inte om det är en kille eller tjej eftersom den lille knep ihop med benen :-P. Dessa bilder fick vi med hem:

Här ser man Lillen från sidan och man kan skymta lite ansiktskonturer och lårbenet

En annan bild från sidan :)

Här är det lite suddigare men man ser tydligt alla fingrar på handen :)

Här är det också lite suddigare men man ser att Lillen tittar mot en. Det ser lite ut som en döskalle :-P


Det var i alla fall jätteroligt att åka dit och kolla! Jag trodde att man skulle bli lite snyftig och sådär, men det var bara roligt! Det var riktigt roligt att se hur den rörde sig hit och dit och jag skulle ha kunnat ligga där hela dagen :)!