Å här var det länge sen man skrev sist :p... Har haft en sån mysig jul och så så man har inte hunnit med att blogga riktigt :p.. 
 
å nu sitter man här och väntar in år 2013... Har man ens hunnit med att vänja sig med att skriva år 2012? Nej inte riktigt :p... Man hinner nog inte vänja sig med att skriva 2013 innan det är 2014 heller :p... Kanske ska man satsa på att vänja sig skriva 2020 :p?
 
till år 2013 har jag inte tänkt sätta några löften utan kanske mer lite riktlinjer eller vad man ska säga :). Känns som att man aldrig håller de där löftena ändå, fast det är nog nyttigt att blicka tillbaka lite över föregående år och lära sig nått av det och ta lärdom till nästkommande år. 
 
För ett litet tag sen har vi ätit en supergod förrätt och snart blir det huvudRätt :)! Sen ska vi spela Bingolotto och hoppas på storkovan :p...
 
 
ha en mysig kväll och stort gott nytt år!!
 
 
Godkväll! Fredag är det här (eller ja egentligen lördag då eftersom klockan är efter 00). Världen gick inte under idag (peppar peppar!). Igår åkte vi tåg från Uppsala till Sandviken. Vi hade egentligen tänkt åka idag men när vi skulle boka så fanns det inte "hundvänlig plats" att boka så då var vi tvungna att åka igår istället, vilket verkar som tur att  vi gjorde eftersom det verkar vara mer kaos i tågtrafiken idag än vad det var igår. Igår så fick vi vänta på tåget en halvtimme eftersom tåget var försenad. Sen hade vi ju bokat så vi kunde åka mellan Uppsala och Sandviken och slippa byta vagn ( de delar på tåget i Gävle eftersom det inte är så många som ska åka till sandviken så då åker en del av tåget tillbaka till Stockholm ). Det visade sig dock att vi iaf var tvungna att byta vagn i Gävle... Suck, inte roligt med hund och mer packning än vanligt :p. Fast det gick ju det med, lite surt bara när man bokar en resa hela vägen så man ska slippa byta och får göra det ändå... Aja, som sagt det hade nog kanske varit mer kaos idag :p. 
 
Idag har vi slagit in alla julklappar. Skönt att få det klart i tid! Annars brukar man ju nästan få stressa och slå in julklapparna natten innan julafton :p... Men nu är det klart iaf vilket känns skönt :)! Nu kollar Henrik och pappa på die hard som går på 4an, och jag och mamma kollar på annat på varsin "padda" :p... 
 
Ha en mysig kväll och sov gott sen:)
Onsdag idag var det ja. Imorrn är det torsdag och tenta som väntar... Så nu är det plugg, tvätt, städning, plockning och packning för fulla drag här. Tur man fick gratis kaffe på ica tidigare när jag var dit en sväng :P (å man fick en kaka också :P). 
 
Denna dag började jättemysigt med att Henrik kom med frukost på sängen åt mig :D! Bara sådär ändå utan anledning. Tack så mycket älskling <3 ! Han hade varit en sväng till skolan men tyckte att föreläsningen inte var nått att gå på, så han lämnade några papper han skulle lämna in och sen så drog han hem. Å fixade lite frukost till mig som fårtfarande låg och sov, hiihi :P! Klockan var 09:45 så det var ju inte så himlans sent iaf, men jag måste ha sovit hårt för jag vaknade varken av att Henrik gick upp ur sängen eller att han låste upp och öppnade dörren när han kom hem :P.
 
Nu ska jag ta och fixa lite kaffe tror jag, sen blir det att hänga upp tvätt och slänga in ny. Sista rycket med tvätten innan man ska packa och greja imorrn :P.
 
Japp kaffe var det!
 
Ha en mysig dag :)!
Japp, nu har jag shoppat nästan klart tror jag :P! Åkte ner till stan vid kl16 och gick runt i affärer fram till de stängde kl19! Vet inte riktigt hur tiden rann iväg, men jag hittade som sagt det mesta, så nu kan jag nog anse mig klar om jag inte skulle få möjlighet att shoppa nått mer nu innan jul :)! I vanliga fall så brukar man ju få leta och leta efter det man ska ha, men idag nästan "snubblade" jag på de grejer jag skulle ha, så det var "lättshoppat" idag skulle man kunna säga ;)!

Jag fick ju som sagt hem min "mini-padda" igår och såhär ser den ut:
 
 
Alldeles perfekt i storlek enligt mig :)! Den funkade också bra som väckarklocka imorse :)! Därför tänkte jag att jag skulle kolla om det inte finns en app som gör paddan till en "wake up lite" (en sån där väckarklocka som ger ifrån sig ljus som ska simulera morgon-solljus så att man vaknar mer naturligt), och det fanns det :)! Jag har varit nyfiken på en riktig sån väckarklocka faktiskt och eftersom jag och Henrik nog ska upp ungefär samma tid imorgon bitti så är det ju ett lysande tillfälle (så att säga) att prova denna app :)!! Återkommer med recension :)
 
Nu ska vi kolla på julkalendern innan det börjar bli dags att sova.
 
Sov gott och dröm mysiga drömmar :)
Japp. Då var man hemma efter tentan. Har ganska nyss ätit lite senare lunch och jag ska snart bege mig ner på stan för att kolla på lite julklappar. Ska bli trevligt att gå på stan lite :)! Hoppas bara att jag hittar det jag tänkt mig :P.
 
Efter det blir det hem och börja plugga till nästa tenta som är på torsdag. Ingen rast, ingen ro :P. Fast sen får man vara ledig över jul iaf. Skönt det :).
 
Igår kändes det som söndag, och idag som måndag... fast det är ju redan tisdag(!). Inte ens en vecka innan jul(?)... Japp, snart är det inte ens år 2012 längre, jag som precis blivit van med att skriva rätt år när man skriver datumet haha :P.
 
Nepps, göra sig iordning var det ja
Godmorgon godmorgon :-)! idag är man minsann uppe med tuppen :-P... ställde både mobiltelefonen, vanliga väckarklockan och "mini-paddan" för att vara säker på att komma upp i tid :-P. Nu står jag och väntar på bussen, klockan är 07:10 men det känns som den skulle kunna vara 04:10 eftersom det är ganska mörkt ute fortfarande... Fördelen med förmiddagstentor är ju att man kommer hem i tid, däremot brukar det kunna ta en liten stund innan man "väcker hjärnan" ordentligt (tur man laddade kaffekokaren igår kväll så man hann koka kaffe nu på morgonen :-P).

Efter tentan sen så tänkte jag försöka orka och hinna ner på stan för klappinhandling (med tanke på att jag missade öppettiderna i söndags :-P).

Nu kom bussen...

Ha en mysig start på dagen :-)
Nu såhär i slutet av terminen är det ganska mycket plugg som gäller... Sen sitter man nästan alltid och undrar hur sjutton man ska komma upp i tid till tentan dagen efter :p. Men när man nu sitter och pluggar får man lyxa till det lite med en god kaffe :) 
 
 
Nu har Henrik gjort fruktsallad till middag :).


 
Nu är det måndag igen och jag sitter och pluggar för fulla muggar. För snart en timme sen så knackade det på dörren och det var min iPad mini som jag hade skickat efter :D!! Så nu testar jag å blogga från den, det funkar kanonbra :D!! Hihi! 
 
Nu ska jag plugga vidare. Tenta 8:00 imorgon :S... 
 
Ha en mysig dag :)
Idag är det tredje advent. Jag är fortfarande hostig och Henrik har råkat på förkylningen han med så nu har han feber. Idag har det inte hänt så mycket, Henrik har kollat på Sagan om ringen (han är inne på film två nu :P) och jag var ner på stan en sväng. Trodde att de skulle stänga kl17 så jag åkte ner till stan vid 15:30. Det visade sig att jag hade lite fel och att hela stan istället stängde kl16 :P. Jag som hade tänkt köpa alla resterande julklappar idag! Nåja, en julklapp hann jag med. Sen blev det att gå in på Ica för att köpa toapapper, men som alltid när man går in i mataffärer så kommer man ut med mer än det man hade tänkt sig :
 
Jag har hört folk som tycker om drycker från Snapple och det enda stället som jag har sett dem på är på Ica på stan, så då var man ju bara tvungen att köpa en och prova :P. Den var faktiskt riktigt god :)! Jag köpte också kycklingfilé som vi ska laga till till middag sen. Till lunchen blev det någon typ av "fiskgratäng" med sejfilé och spenat. Den blev supergod om jag får säga det själv :)! Det tyckte Henrik med och det är ett bra betyg med tanke på att han annars inte gillar fisk så mycket (fast han har börjat "lära sig" mer och mer).
 
Nu sitter jag och pluggar. Vi har precis plockat undan lite och Henrik har dammsugit, sen tände vi det tredje adventsljuset:
 
 
Mysigt :)! Om en halvtimme så ska vi kolla på julkalendern också. Jag tycker att de har lyckats riktigt bra med uppföljningen faktiskt :)! Sen ska vi slänga in kycklingen i ugnen (med bland annat soltorkade tomater tror jag). Ikväll är det ju Ernst jul (eller vad programmet heter) också :D! Det blir liksom lite juligare känsla när man kollar på det :P.
 
Nu ska jag plugga vidare!
 
Ha en mysig kväll :)
Idag har vi varit till Gränby Centrum för att handla lite julklappar. Det var mysigt och inte så mycket folk heller :). Vi började med att kolla lite i vissa prylaffärer och sen tog vi en fika. Efter det gick vi på varsit håll och handlade eftersom Henrik skulle köpa klappar till mig och jag till honom. Jag är nöjd med de klappar jag köpte men behöver nog åka till stan imorgon också för att köpta de sista. Henrik är klar med klapparna. 
 
Efter vi kom hem så var vi ut med Leia så hon fick hoppa lite i snön på gården. Eftersom det har blivit lite mildare nu så blir snön inte lika fluffig och lätt utan fastnar i pälsen, så såhär såg hon ut efter att ha fått hoppa runt lite:
 
 
Så när vi kom in igen så fick vi duscha bort snöbollarna på henne :P! Snön blir ju dessutom tyngre när den är "blötare" så det var jobbigare att hoppa i snön tyckte hon, fast fortfarande roligt. Så nu är hon trött och sover mellan oss i soffan :D...
 
Nyss har vi ätit middag. Det fick bli kycklingkebab med sallad och rött vin till det, gott :)!
 
Snart är det sista avsnittet i så mycket bättre, det måste man ju titta på :)!
 
Ha en mysig lördag!
 
 
Nu är Henrik hemma och snart stundar fredagsmyset :)! Till middag ska vi göra någon slags sallad sen efter det så blir det kaka som jag slängde ihop tidigare idag ;). Jag har faktiskt lyckats hållt mig från att smaka på kakan innan :P. 
 
Vid lunchtid idag så var ja ut med Leia och hon fick hoppa i snön. Idag har hon haft någon otrolig energi igen! Jag kunde inte börja med nått förrän hon skulle få med mig och leka med ett tygben :P. Hihi, det är ju gulligt men man känner sig lätt lite taskig när man ibland måste sitta still och göra andra saker. Iaf så tänkte jag att om hon får hoppa i snön lite så kanske hon gör av med lite energi ;).
 
Nåja, såhär såg hon iaf ut efter promenaden :)
 
 

Hihi, gullplutten :)!
 
Imorgon ska vi nog dra till Gränby Centrum för att handla julklappar. Tänk att det snart är jul igen! Jag tycker aldrig att jag hinner med nuförtiden :P. På tal om jul så läste jag på aftonbladet att de ska klippa bort vissa bitar från tomteverkstaden på Kalle Ankas julafton: en mörkhyad docka, en blond docka med rosa klänning och sen en äldre man i skägg som kör en vagn med en sparkande åsna framför sig på väg mot tomtesäcken. Detta för att det kan verka rasistiskt med en svart docka och stereotypt med en blond med rosa klänning. Jag har inte ens sett dessa leksaker på det viset alls (trots att jag är blond) och tror att de allra flesta inte heller har det (iaf om man läser diskussioner på facebook). Fast värst är kanske att det var några barn som inte fick vara pepparkaksgubbar i luciatåg på dagis för att det på nått konstigt sett skulle kunna verka stötande (på vilket sett kan man ju undra när det bygger på en kaka som blir brun p.g.a att det är kanel och nejlika i). Nåja, tråkigt att det ska trippas på tårna mer och mer för att folk inte ska ta illa upp av ditt och datt...
 
Jaja, nu ska det hängas en tvätt och sen blir det middag :)
 
Ha en mysig fredagskväll!

 
 
 
Ja då var det fredag igen :)! Idag gick vi upp ca 09:30 (Leia hade varit vaken sen en stund innan). Jag är fortfarande förkyld och nu har jag kommit till hostan. Man kanske får vara frisk vid jul och sådär iaf :).
 
Idag blir det plugg eftersom det är två tentor som väntar nästa vecka. Det blir det även i helgen, men en dag måste vi få tid till julklappsshopping iaf :).
 
Eftersom jag nu blivit hostig så tänkte jag att jag skulle göra en soppa till lunch. Det får bli vitkålssoppa :P. Kanske att jag bakar en liten kaka också ;)!
 
...men först ska jag värma på teet.
 
Ha en mysig start på fredagen :)
... nej Lussehund :)! Ja idag är det ju Lucia, så då gjorde jag ett montage av bilden på Leia som jag la med i gårdagens blogginlägg. 
 
 
Hihi, jag tycker iaf att bilden blev ganska söt ;)! Sen när Henrik/Husse kom hem för en halvtimme sen så mötte Leia honom i dörren med röda band kring öronen och ett halsband som jag virat julgransglitter kring. Hon tyckte hon blev jättefin :)!
 
Annars har jag pluggat mest idag. Till lunch fick det bli rester och till middag får det bli rester från middagen igår. Ibland får man vara lite lat ;)! Efter det  blir det lussebulle som Henrik köpte med sig hem, gött!
 
Å visst ja, vi har ju för sjutton tvättid nu också...
 
Ha en mysig luciakväll :D
Nu är det lucia och 11nätter före jul :)! Mysigt! Har precis kollat på lite klipp från nyhetsmorgon och lite från luciafirandet som var där. Idag gick jag och Leia upp vid 10:30 (eller ja, Leia var vaken en liten stund innan och busade runt i sovrummet) och nu är jag mest snuvig! Sådär när man är täppt men det rinner ur näsan iaf... Nåja, då börjar man kanske bli friskare iaf. Jag har däremot inte så mycket mer energi, vilket Leia kan tycka är lite tråkigt :P. Hon får leka med husse sen ;)...
 
Annars idag får det bli plugg... å lite mera plugg. Å en å annan kopp te och kaffe...
Godkväll :). Här har vi precis käkat lite middag. Vi kom på att vi hade köttfärs hemma som vi behövde göra av med fast vi kom samtidigt på att vi inte hade så mycket tillbehör att ta till. Sen kom jag på den briljanta idén, vi har ju vitkål hemma, så man kanske kan göra en variant på lasagne? Alltså att ta vitkålsblad istället för pastaplattor mellan köttfärslagren :). Nåja, jag kom ju inte helt på den idén själv utan jag hade faktiskt sett en kock på tv gjort samma förut fast det var länge sen iofs... 
 
Det man gör iaf är: Ta vitkålsblad och lägg dem i lättsaltat vatten och koka dem sen i ca 15min. Under tiden blanda ihop ett paket med fetaost, två ägg, lite riven ost och sen matlagningsgrädde. När vitkålsbladen är klara bryn köttfärsen och riv i lite morötter. Montera därefter ihop "lasagnen": vitkål, "ostgegga", köttfärs, vitkål, "ostgegga", köttfärs, vitkål och avsluta sen med riven ost. Grädda sen på 175grader i ca 45min.
 
Det blev riktigt gott måste jag säga :)! 
 
Förövrigt så är jag lite piggare iaf. Jag har kommit till det "stadie" i förkylningen då näsan rinner hela tiden, man nyser ofta och det kliar i öronen. Jag har haft ont i halsen tidigare idag men det börjar sakteliga ge med sig lite. Jag har iaf orkat plugga lite idag. Resten av veckan blir det att plugga till två tentor jag ska skriva nästa vecka, sen i helgen blir det att köpa alla julklappar som är kvar. Tror vi ska en sväng till Gränbycentrum på lördag eller söndag. Blir mysigt eftersom vi inte har varit där sen början av året.
 
Nu tror jag vi ska ta å kolla på dagens julkalender. Till det lite rött te med honung kanske? För halsens skull givetvis ;)... 
 
Ha en mysig kväll :)!
Idag är det dag 12-12-12! Häftigt lär jag säga :)! Kollade precis på klipp från dagens nyhetsmorgon på brudpar som gifte sig i direktsändning. Mysigt :)! 
 
Ja, å här så sitter jag i min Funk-overall och ser ut som en stor polkagris (passande till innan jul kan man iofs tycka ;)...) och en balja med te:
 
 
Leia är busig och tycker att matte är tråkig som inte orkar leka hela tiden (fast lite har vi faktiskt lekt ändå)
 
 
Leia är rolig, precis när jag tog fram kameran (/mobilen) så började hon posera minnsann, hihi ;).
 
Nej, om man kanske ska ta å tänka på eventuell lunch kanske? Sen ska jag ta å planera lite plugg, sen får vi se hur mycket plugg som jag orkar göra idag. Det visar sig :P...
 
Ha en mysig dag :)
 
 
Godkväll! Igår kväll började jag känna mig konstig, och i morse vaknade jag med halsont och sen har jag känt mig orkeslös hela dagen, så jag har nog lite feber också. Jag stannade därför hemma från skolan idag, vill ju inte sitta där och inte orka göra något eller smitta andra och så... Sen har jag halvsovit i soffan nästan hela dagen förutom när jag gått ut med Leia, och när jag stekte saffranspannkaka till middag lagomt till Henrik kom hem:
 
 
De blev riktigt goda faktiskt :D! Helt vanliga pannkakor fast med saffran och en liten skvätt socker. Till det blev det lite glass (bra för halsen ;)...). 
 
Nu sitter jag och tar en kopp kvällste, faktiskt dagens första :S...Även det bra för halsen :P
 
Ha en mysig kväll
Jahaja, nu verkar det som att det är min tur att bli sjuk :-/... Jag vaknade med halsont i morse och efter ett tag i skolan märkte jag att jag började bli seg i huvudet och varm också... pust. Jaja, tur att man kan välja lite hur man pluggar nu i veckan eftersom vi inte har några föreläsningar eller så nu utan att det bara är grupparbeten.
 
Det gick bra i skolan idag annars. Min grupp blev godkända i det arbete vi gjort i miljöledningssystem :D! Så det känns ju kanonbra att i inte fick någon rest på det!
 
Nu har jag börjat med middagen också. Det får idag bli laxgryta med saffran och apelsin och ris till det. Hoppas det blir gott :P. Om inte så kanske det är bra att ha ont i halsen så man inte känner smaken så mycket :P.
 
Annars ska vi kolla på julkalendern och Nobelbanketten ikväll. Lite mysigt att kolla på det varje år tycker jag :)!
 
Nu ska jag kolla käket...
Idag är det måndag och Nobeldagen :-)! Just nu sitter jag på bussen till skolan, grupparbete vid 1230 och opposition mellan 1430 och 1530. Blir nog ganska skön dag i skolan ändå :-). Ikväll blir det att kolla på Nobelmiddagen, det har liksom blivit lite av en tradition att kolla på det varje år :-). Man kan ju inte säga att det är värsta fartfyllda tillställningen att kolla på, men ändå det är mysigt på nått sätt :-).

... ska man köpa en nobelbakelse dagen till ära kanske B-)?
Ja, då var det slut på helgen igen då... Nu är det inte långt kvar till jul! Bara två veckor :). 
 
I helgen var jag, Henrik och Leia till sandviken. Jag, Henrik, mamma och pappa var på rockklassiker live igår på Göransson arena och såg Scorpions :D! De var riktigt bra live :D! Jag köpte också en t-shirt:
 
 
Nu är vi hemma här igen och en ny skolvecka börjar imorgon. Jag börjar inte förrän 12:30 imorrn så det är ju skönt iaf :). Det är grupparbete och efterföljande opposition på en annan grupps rapport så slutar runt 14:30 imorrn. Sen blir det rapportskrivande och tentaplugg resten av veckan, sen ska jag se till att köpa julklappar också, kanske blir i helgen :). Det är inte långt kvar innan jullovet nu :).
 
Ha en mysig kväll
 
 
Nu är det fredag igen :)! Skönt med helg! Imorgon kväll blir det rockklassiker live med bland annat scorpions :)! Ska blir riktigt kul :D! Biljetterna var redan köpta i augusti om jag minns rätt och sen dess har det känts som att den 8e december är så långt fram, men nu är det ju imorrn hihi :).
 
Idag var det presentation i skolan. Den gick faktistkt bättre än vad vi i gruppen trodde så det var ju skönt :). Nu är det bara en rapport som ska in på onsdag...
 
Ikväll blir det att titta på finalen i x-factor. Tror jag tycker att Awa ska vinna, men tror att det mesta avgörs på hur bra de gör ifrån sig ikväll. 
 
Nu har jag precis gjort lite kaffe. Kändes behövligt :P...
 
Lite helgmusik kanske?
 
 
Ha en mysig fredag :)!
 
Nu är man på väg till skolan iaf :-). Bussen var faktiskt bara 5minuter sen! Det är bättre än vissa dagar på sommaren,haha :-P. Så jag hoppas på att komma fram i tid, vilket det ändå verkar som att jag gör (ska ha gruppmöte 13:00). Hinner kanske även kopa en kaffe innan B-)!

Senare idag så ska jag plugga en massa! Det är presentation imorgon. På engelska dessutom :-S. Vi får se hur det går haha :-P. Sen är det opposition på måndag i ett grupparbete, men det känns lite lugnare iaf. Det där med att ha presentation inför folk är ett hemskt påfund :-P!

Efter skolan ska jag hämta ut ett paket med julklappar som jag skickat efter. Skulle ha hämtat ut det för några dagar sen, eller senast igår hade jag tänkt, men det var inte så roligt väder att gå i igår så jag hoppade över det :-P.

Jag sa ju förut att det blir mycket musik denhär veckan eftersom jag ska på två konserter. Jag har också fått mer låtar på huvudet än vanligt nu i veckan! Jag drömde nått konstigt innan jag vaknade och ur den drömmen fick jag en låt på huvudet som jag inte har lyssnat på på jättelånge! Det är nog första gången som jag får en låt på huvudet från en dröm (iaf vad jag kan minnas).

Jaja, nu är jag nog vid skolan om 10min tror jag.

Ha en mysig dag :-)
Japp, nu har man lagt sig. Är däremot inte så trött än, vilket två andra är här som ligger och småsnarkar här bredvid ;-). Jag tog en promenix med Leia innan jag hoppade i duschen:





Det var snö upp till mer än halva henne :-P, så hon var tvungen att ta riktigt skutt där i snön! Det tyckte hon var jättekul :-D (å matte med faktiskt ;-) ). Det har dock blivit lite mildare nu (vilket iofs är skönt) så efteråt fick hon faktiskt lite snöbollar i pälsen som jag var tvungen att duscha bort.

Efter att jag duschat av henne så var det dags att duscha av migsjälv :-P. Skönt att duscha på kvällen tycker jag! Man kommer liksom ner lite i varv å sen så slipper man tvätta håret på morgonen :-P. Jag är en sån som kan duscha nästintill hur länge som helst! Ibland (eller kanske ganska ofta) så glömmer jag bort tiden i duschen, jag liksom "stänger av" på nått sätt. Ungefär som när andra mediterar kan jag tänka mig. Ja, det är nog kanske det jag gör, mediterar när jag duschar helt enkelt :-P. Förenar nytta med nöje ;-).

Nepps, nu ska jag ta å försöka somna.

Sov gott å dröm mysiga drömmar!
Nu är Henrik hemma han med! Skönt, men det tig sin lilla tid, även med taxi. Han var hemma ca 19:30 och då så blev det middag :)
 
 
Eftersom det är yrväder ute så blev jag lite sugen på att baka :P. Jag behövde ju göra middag också, så då bakade jag "matmuffins" med spenat och ost :)! Det blev jättegott med en liten sallad i en halv paprika, fetaostbtar och två "ostgeggor" att ta til :)! Enkelt, det gick ganska fort och gott blev det med :)
 
Snart ska vi se gårdagens och dagens avsnitt av julkalender då vi missat bägge. Knäppte ett kort på Leia i soffan för någon timme sen ;)
 
 
<3 myspruppen :)!
 
Nu har Henrik gått ut med Leia och jag ska värma på teet och ta fram avsnitten på datorn. Sen ska jag tända julstjärnan i förstret också så det blir lite mysigt :)!
 
Ha en mysig kväll!!
Idag kan man ju säga att det är yrväder om något! Märkte när jag gick ut med Leia i förmiddags att det var snöyra och då tänkte jag att idag kanske det blir förseningar med bussar och så. Bussen i morse var lite sen, men bara ca 3minuter (vilket är lite för att vara den bussen). Däremot så blev den mer sen efter vägen och jag kom fram till skolan kanske 12minuter senare än vad jag skulle. Då är det ju tur att det var grupparbete som stod på schemat idag och inte föreäsning eller nått obligatoriskt moment. Då hade det inte varit lika kul :P...
 
När jag väl skulle hem från skolan idag så var bussen mer än 20minuter försenad! Inte direkt det roligaste att stå ute där och vänta på en buss som aldrig kommer. Sen ville man ju hem till Leia också som varit hemma några timmar själv. Det gick hyfsat bra när bussen väl gick iaf och jag kom hem som jag skulle (efter att ha pulsat på cykelbanan från busshållplatsen). Väl hemma tyckte Leia att det var kul att jag kom hem, fast hon verkade ha tyckt att det var helt okej att vara hemma själv också (kanske till och med lite skönt :P). 
 
När jag nästan var hemma så ringde Henrik och sa att regionsbussarna är inställda, så det blir svårt för honom att komma hem. Suck! Fast det har fixat sig nu och han kommer få åka taxi hela vägen hem för ett fast pris på 1200:- varav 800:- kommer stockholm länstrafik att stå för, sen får han 75% av det han lägger ut själv från skolan. Så summasummarum blir det 100:- som han kommer få betala själv, vilket det ju såklart är värt i detta fall! 
 
Nåja, igår så var jag ju på konsert med gruppen Sabaton :). Det var riktigt kul och de var bra live! Vi fick ståplatser längst fram så vi såg jättebra! Det var ju bra för min del eftersom jag annars inte skulle ha sett nått som den kortis man är, haha :P! Jag köpte även en sabatontröja:
 
 
... alltid kul att ha kvar ett minne från en konsert :)! Jag fick även tag i ett plektrum som en av bandmedlemmarna slängde ut till publiken efter de spelat klart :)! 
 
Det blir mycket musik den här veckan för på lördag blir det att gå på Rockklassiker live med bland annat scorpions :D! Det ska bli riktigt riktigt kul!
 
Nu ska jag ta å värma på en kopp te och kolla vad vi har att göra middag av hemma. Sen ska jag ta å slänga in en tvätt i maskinen. Efter det blir det pluggeliplugg :)!
 
Ha en mysig kväll trots snöyra!
Nu är det morgon igen då. Vad ska vi starta dagen med för musik idag då? Jo jag tror det får bli en sabaton-låt. Jag ska nämligen på konsert med dem ikväll (blev hasigt och lustigt medbjuden av en kompis vars kille inte kunde vara med) vilket ska bli roligt :). Har inte lyssnat så mycket på dem innan så man lär nog kanske lyssna lite på dem innan man går på konserten har jag en känlsa för haha :P.
  
 
Sen tar vi lite annat, en nyare från yellowcard:
  
 
Happ, då startar vi denna dag :)!
 
Ha en mysig tisdag :)!
Kväller råder här. Nu har vi gjort glöggen iaf, och den blev riktigt god :D! Jag kunde inte hålla mig längre från att smaka på slutresultatet :P. Sen gjorde jag några pepparkakor också, vilka också blev goda :)... å med lite ädelost på blev det typ ännu bättre ;)!
 
Till middag idag blev det "kasslergryta" med kasslerbitar och annanasbitar i ugnen och ris till det. Det blev till och med två matlådor över också, vilket ju inte är fel :).
 
Nu sitter jag å kollat runt på datorn lite innan man ska fixa sig innan man ska knoppa. Leia sitter bredvid :)
 
 
... själv försökte jag gömma mig lite bakom henne, haha :P. Hon var nog egentligen inte så road av att bli fotad utan undrade vad husse gjorde bredvid (han spelar lite gitarr nämligen :P). Har märkt att Leia tycker det är mysigt med livemusik :).
 
Imorgon blir det skola kl9. Lite tidigare måste man gå upp alltså, men det ska väl gå det med kanske :P. Lite te så ordnar sig det mesta ;).
 
Ha en mysig kväll och sov gott sen!
 
 
Nu är man snart hemmma. Det är riktigt kallt ute nu måste jag säga! Man får passa på att skriva sms och blogginlägg när
man sitter på bussen annars fryser man tummen av sig :-P! Fast det någon tjusning med denna kyla ändå, man får tända värmeljus och ha mysiga tröjor och tummvantar :-)! Sen är det ganska mysigt när det knastrar under fötterna :-).

Det första jag ska göra när jag kommer hem är att göra en balja med te och sen ska jag kolla "glöggesensen" :-D! Nyfiken på hur det artar sig! Sen vill man ju få klart glöggen så man kan få smaka på slutresultatet!

En mysig vinterbild på vår trädgård för några dagar sen (när vintern började):




Ha en mysig kväll!


...å så var det måndag igen. Idag börjar jag inte förrän kl13 och ska ha grupparbete. Skönt med grupparbeten när man kan fixa tiderna lite hur som passar, men samtidigt tar det mer tid än vad man kan tro faktiskt :-P. I ena projektet så kunde man sitta i timmar utan att hitta en uns till användbar information! Sånt är lite frustrerande :-P, men så är det ibland...

Senare idag så tror jag att jag ska göra några pepparkakor och sen så ska vi se om vi kan fortsätta med vår hemmagjorda glögg :-)! Jag är så nyfiken att se hur den blir så det är inte klokt :-P... Glöggkryddorna ska ju stå å dra i vodka i 3-4 dagar innan man kan fortsätta med den. Hmm, men den som väntar på nått (förhoppningsvis) gott ;-).

Här är det riktigt kallt nu! Brrr! Fast det är iofs bra att det är lite kallt så att det inte blir slaskigt, å sen så fastnar det inte snöbollar i Leias päls på samma sätt heller hihi :-P. Fast man fryser ju lite om man säger så...


Nu tycker jag att bussen kan ta å åka lite fortare så jag kan köpa en värmande kaffe!
Ja idag är det 1a advent. Mysigt :)! Idag har vi passat på att pynta lite, myst och gått på längre promenad med Leia. Vi har först och främst tänt ljuset utanför dörren:
 
 
 
Sen var det ju lite kallt ute så Leia fick på sig sin fina tröja innan vi gick på en längre promenad: 
 
 
...Å sen har vi fixat adventsljusstaken :)! Vi gjorde också en saffranskaka till adventsfika och till det så drack vi vit glögg :)! Gött!
 
 
Nu ska vi ta å kolla på en film innan det är dags att göra sig iordning för bingen!
 
Ha en mysig kväll!


 

 
Idag har det varit en mysig dag! Vi började med frukost som bestod av varma baguetter och ceylonte :)! Samtidigt kollade vi på årets första kalendet. Den verkar bli bra :)!
Efter det fixade vi lite och började lite med vår egna glögg vi ska göra. Efter det bar det ut till hundhagen så Leia fick busa lite lös i snön :)! Där var det också andra hundar som hon lekte lite grann med, fast hon var lite blyg. Sen fick hon hoppa lite hinder, och hon hoppade höga hinder utan problem :)! Hon tyckte det var jättekul =)!
 
Nu har vi precis ätit middag. Det blev fläskfilé med rostade rotfrukter och hemmagjord sås samt chilibearnaise :)!
 
 
Riktigt gott blev det :)! Till det blev det ett glas rött :)
 
Snart blir det så mycket bättre. Ha en mysig kväll!