Nu är jag och mamsen på stan och har landat lite för att ta en fika. Grymt mysigt inrett fikaställe och billig och god fika :-)



Ja då satt man på tåget igen då.

Vart är jag påväg denna gång?

För 10p: Jag lämnar en stad som...

... äsch. Detta kan ni vid det här laget. Jag är precis som ni tror på väg till Gävle för att sen ta mig till Sandviken. Med mig har jag den bästa reskamrat man kan tänka sig



I kväll blir det första riktiga Idol-veckofinalen. Spännande (vilka var det som gick vidare nu igen :-P?) :-)! Imorgon ska vi fira morfar lite eftersom jag hade skola i tisdags när han egentligen fyllde år. Blir mysigt :-)! Sen blir det lite fix och trix och på måndag ska vi godkänna flyttstädningen i vår nya lägenhet :-)! Spännande! Jag kommer knappt ihåg hur det såg ut därinne eftersom det var i Juli (eller var det juni till och med?) vi var dit och kollade på den innan vi tackade ja till den. Sen på tisdag. får vi nycklarna. Kul :-D!

Idag hade jag med mig kaffe till tentan och det blev över så nu har jag med mig till tågresan också :-P... praktiskt må jag säga eftersom man inte får ta med sig hundar in på pressbyrån (tror jag iaf).

Nu ska jag ta en liten kaffeslurk

Ha en mysig kväll :-)!
Jojo minsann jag är vaken :-P. Jag är till och med på väg till bussen eftersom jag ska skriva tenta kl8-13.... Klockan ringde först 05:30 och det kändes tidigt kan jag meddela! Mörkt över allt och det kändes som det var mitt i natten. Huga hur ska det bli i vinter?? Leia var snäll och gick upp med sin matte, men hon var så trött så det blev en snabb morgonkiss bara innan hon ville gå och sova brevid husse igen. Skulle gjort detsamma om jag hade haft möjlighet :-P.



Ja, avslutar med en bild på migsjälv och ja, jag är lite trött :-P!

Ha en mysig dag och god morgon!
Ja... här sitter jag och pluggar medan Henrik sitter och kollar på hockey på sin dator. Leia känner som vanligt av att jag inte riktigt har tid att leka med henne, så då kommer hon till mig och säger till att hon vill leka. Hon tar till och med med sig den saken hon vill leka med. Detta kan man ju inte riktigt motstå och det har hon minsann räknat ut också :P. Busfröet!
 
För att råda bot på detta tänkte jag att hon ju kunde följa med oss in till tvättstugan och hänga tvätt så att hon skulle få göra nått eftersom vi tydligen är så tråkiga. Fast hon tycker egentligen inte att det är så roligt. Så vad gör man som matte då? Jo då sätter man Leia uppepå tvättkorgen så får hon titta när matte och husse hänger tvätten ;-P... Det var ganska kul (ett tag) ;)... 
 
Efter vi hängt klart ville hon fortfarande ha vår uppmärksamhet så då vart det såhär:
 
 
Jag med en hund i knäet och en kopp 0,4kg Ceylonte. Å en linslus i bakgrunden. Nå vad har Leia fått sin linslushet ifrån tror ni nu ;)?
 
Nu ligger Leia på golvet och slappar lite. Hon kanske har blivit lite trött ändå.
 
Nu ska jag plugga lite mer här...
 
Ha en mysig kväll!
 
 
... ja så här ser man ut idag i skolan. Jag sitter för tillfället i ett grupprum och pluggar lite men ska gå till bussen om en halvtimme ungefär. 
 
 
Med en termosmugg med kaffe i högsta hugg :P. Det gäller att hålla sig pigg i huvudet samtidigt som man spar lite pengar på att inte köpa kaffe här på skolan :P. En liten kaffe kostar 14:-, vilket kanske inte är så mycket pengar men ska man ha en kaffe varje dag så blir det lite pengar varje vecka iaf... 
 
Nepps, nu ska jag ta och plugga lite till innan det är dags att dra sig hemmåt.
 
... då var man på väg till skolan. Jag ska vara där mellan 13 och 17 istället för mellan 12. pch 15 som jag skrev tidigare. Det är fint ute men inte så varmt konstigt nog. Det är sånt väder där det passar med både solbrillor och handskar liksom :-P... Bussen var hyfsat i tid idag. Det brukar den iofs vara såhär dags. Den är mest sen på morgonen när man ska till skolan runt 10.

Leia känner på sig nästan alltid när man ska iväg. Då ska hon helt plötsligt börja leka eller mysa när hon precis innan har legat lugnt i soffan :-P. Nu kom husse hem innan jag hann åka och det tyckte hon var superbra ;-). Matte har varit tråkigt mestadels nu på förmiddagen så då får husse leka lite med henne helt enkelt. Sen får han också sköta det mesta av tvätten. Det gäller ju att vara smart hihi ;-)...
 
God morgon :)! Mitt i veckan redan. 
 
Igår var jag och hämtade upp paket från lyko.se. Jag hade skickat efter schampo och balsam som jag måste ha för att inte bli ofrivilligt grönhårig :p... Samtidigt skickade jag efter ett "hemligt paket" med små saker som egentligen är värda mellan 200 - 400:- som man får förr 99:-. Man vet inte från början vad man får utan det är en överraskning. I bilden ovan ser man grejerna som jag fick, en hårspray, ett torrschampo, schampoprov, tandkräm, liten parfym från c l e an (Warm cotton) samt en liten mascara. Blir kul att testa dessa sen :)!
 
idag ska jag vara i skolan mellan 12 och 15. Jag ska skriva labbrapport. Resten av dagen blir det plugg inför tentan på fredag.
 
sen ska vi tvätta lite också :p... 
 
Ha en mysig dag! 
 
 
Nyss har vi ätit middag här hemma. Det fick bli rotfrukter (rödbetor, potatis och lök) med sesamfrön på). Till det korv och bacon :)
 
Här har det regnat till och från idag och Leia blev lite blöt efter förmiddagspromenaden:
I går var det istället jättefint väder ute och då såg Leia ut såhär istället
 
Till och med så att Leia skulle haft på sig sina "doggles" (som är ett par solbrillor till hundar som set ut som simglasögon nästan)
 
Leia har nu på kvällskvisten lekt en del och vill ha våran uppmärksamhet typ hela tiden :P. Speciellt när man inte riktigt har tid heller hihi. Hon är ju för go lillfluffisen ;)! Såhär ser vi ut idag:
 
 
Jag med Leia i knäet, å en Henka i bakgrunden. Ser ut att vara riktigt inne i kursboken ;-P...
 
Just nu kollar jag på Äntligen hemma. Sån där ljuskrona som man kan ha hängande glas i är riktigt snyggt :)! Å snart blir det Svenska Hollywoodfruar. Jag hinner kolla på det på rätt tid också och inte på play. Kors i taket :P
 
Ha en mysig kväll!
 
 
Oj, redan tisdag minsann. Idag börjar jag i skolan kl13. Sen blir det en massa plugg på hemmaplan tillika eftersom jag har en tenta på fredag :-S. 
 
Idag dessutom fyller världens bästa morfar 81år! <3 Grattis grattis :D! <3
 
Denna video kollar alla på just nu. Den är rolig faktiskt :P! Jag kan irritera mig på att melodin är riktigt bra, men texten kunde ju ha varit lite mer avancerad hehe :P
  
 
Ha en mysig tisdag!
Äntligen fredag :-)! Just nu står jag på stationen. Tåget går inte förrän 15:09 och Henrik gick till systemet en sväng för att köpa någon öl :-P... Idag är det lite mer packning än vi vanligtvis har med oss



Härligt väder är det idag också :-D! Skönt att solen kommer fram ibland och att det inte bara regnar. Hoppas att det inte är så många som åker med tåget idag bara så att man får en bra sittplats! Tror iofs att det är fler folk som åker med de tågen som går om någon timme...
Ja nu är man sådär "lagomt" mätt (läs proppmätt). Henrik gjorde en "chili con carne"-aktig middag som blev jättegod :). Sen gjorde jag (på Henriks beställning ;) ) en cheesecake med äpple och lime. Vi har gjorde denna några gånger förut och det är garanterat den godaste cheesecaken som jag hittills ätit :)
 
 
Ungefär sådär ser den ut :P. På bilden ser det ut som jag tagit en jättestor tallrik, men det är den så kallade "okynnes-biten" på en liten assiett :P. Det är ju så, man måste ju ta en gång till även om det inte är så mycket ;-P.
 
Nu sitter vi och kollar på idol. Tycker de är duktiga allihopa :). Svårt att välja bort någon.
 
Annars har jag även hunnit med att färga ögonbrynen idag efter skolan :P. Jag tänkte att jag skulle göra det i tid nu och inte tre veckor efter att jag från början tänkte färga dem :P. Lite bättre blev det iaf :)
 
Nu börjar idol igen 
 
Ha en mysig kväll :)
 
Uscha buscha här regnar det som bara den! Så trÖkigt måste jag säga! Tur att vi var till Ikea igår och fixade paraply iaf



Idag ska jag vara i skolan mellan 10-12 bara så det känns ganska skönt. Sen blir det massa hemmaplugg när jag kommer hem. Till frukosten idag blev det en kopp te. Jag har faktiskt inte druckit te på morgonen på flera dagar utan då har det blivit kaffe ist. Så det kändes bra att starta dagen med lite te B-)...

... Fast det får nog bli en kaffe på skolan när jag kommer fram ;-)
Idag har vi förberett oss inför hösten och köpt oss ett varsit paraply :P. Vi var ju till Jysk och Ikea nu på eftermiddagen. Vi började med Ikea där vi skulle på sängram och paraply, fast först tog vi lunch där. Henrik tog köttbullar och jag tog en laxlagane. Mycket gott :)! efter det hämtade vi två paraplyn och sen gick vi till sängvdelningen. Nu lutar det åt en annan sängram än den vi tänkte oss först :P. Den är lite billigare och sen så har den större förvaringslådor under. Vi får se vad det blir när vi får tillgång till lägenheten sen helt enkelt :)
 
 
Eller 
Just nu kollar vi på Breaking News med Filip och Fredrik. Roligt program :)! 
Idag är det onsdag. Tycker faktiskt att det har gått ganska fort. Förra veckan gick lite långsammare :P...
 
Just nu sitter jag och kollar på efter tio och dricker lite kaffe som Henrik kokade innan han drog till skolan. Henrik brukar generellt göra lite svagare kaffe än vad jag brukar göra, men jag tror att han börjar lära sig ;)... 
 
Idag ska vi åka till Jysk och Ikea en kortis. Det är rea på köksbord och så på fredag (jysk) och vi kommer ju behöva ett köksbord till köket i nya lyan. Så då tänkte vi att vi skulle kolla på hur borden ser ut nu innan och ifall det är nått vi skulle kunna tänka oss att ha i köket. Sen ska vi in på Ikea en sväng och kolla på den sängram vi har tänkt oss. Vi var in till Ikea i valbo för någon vecka sen men där hade de inte sängramen uppställd så man fick se den. Man ska ju sova många år i den så då vill man ju gärna se den mer än bara på bild på nätet :P.
 
På tal om kök så kommer ju vårat nya kök vara betydligt större än det kök vi har nu (som nog räknas som kokvrå egentligen). Så då har jag tänkt mycket på vad jag ska baka och fylla frysen med exempelvis :P. Jag fyller ju i slutet av oktober och funderar på hur jag ska göra med "kalasandet". Tror det får bli en fika i Uppsala och en i Sandviken. Att fika två gånger är ju inte så fel ;)... Sen har jag också funderat på att prova göra egna badbomber. Det skulle vara roligt att se om man kan få till nått bra hihi :P. Här kommer iaf ett recept som jag hittade:
 
Bikarbonat
Citronsyra
Doftolja
Lite parfym
Ev. torkade blomblad eller karamellfärg

Gör såhär:

Blanda 1/2 tsk doftolja med 1/2 tsk vatten i en skål.

Tillsätt 1½ kkp bikarbonat och blanda.

Tillsätt 3/4 kkp citronsyra. Rör om och knåda om till dess det inte finns några klumpar.

Tag en handfull av massan och packa i en form. Var noga med att packa ordentligt. Alternativt kan du forma kulan med bara händerna. [Om badbomben vill spricka sönder kan du ta några stänk med vatten och blanda om massan igen.]

Knacka försiktigt ur massan och lägga den på ett vaxat papper. [Lägg inte massan på trä eller vanligt papper! Oljan kommer då att sugas in i träet/papperet och massan kommer att innehålla för lite olja. Om massan vill klibba fast i formen kanske du har för mycket vatten.]

Låt badbomben stå någon dag

Förvara sedan kulorna i en lufttät plastburk för att föhindra att de tar upp fukt från luften.

Tänk på:

Oljan som ingår har begränsad hållbarhet. Tillverka inte fler badbomber än du använder på 2-3 månader.

1 kkp (kaffekopp) = 1,5 dl 1 tsk (tesked) = 5 ml

Variation:

Blanda torkade blomblad i massan innan du formar den. Blanda i en krossad E-vitamintablett i massan för att förlänga hållbarheten. Havssalt kan blandas i massan. Först måste saltet krossas så att det blir lika finfördelat som vanligt bordssalt. Öka på mängden olja så att konsistensen hos massan behålls.

 

Verkar ju vara ganska enkelt faktiskt. Har trott att det skulle vara mycket svårare :P.

 

Nu ska jag dricka upp kaffet.

 

Ha en mysig dag :)

 
 
Ja, då var det kväller :P. Snart börjar idol också =). 
 
När jag var på väg hem från skolan hade jag fått ett sms om att våra saker vi skickat efter från Ellos hade kommit! Ganska snabbt ändå kan jag tycka eftersom det var i fredags kväll som jag skickade efter. Kuddöverdragen var så snygga som jag hoppades plus att de faktiskt var större än jag trodde. Å det är ju inte en nackdel eftersom trycket också då var större än jag trott :)!
 
Just nu kollar Henrik på hockey på sin dator. Ständigt denna hockey :P... Han har dessutom köpt denna, som tydligen är ett måste varje år:
 
 
Hehe ja jag säger då det :P. Det slog mig också att denna tidning faktiskt inte är så olik en "tjejtidning". Det finns vissa likheter:
 
 
Haha :P. Mycket samma upplägg och vissa nyckelord som "bibel" och liknande för att fånga läsaren :P... Haha ja, iaf jag tycker att det finns likheter ;).
 
Nåväl på tal om annat så gjorde jag middag nyss och det fick bli spagetti med pastasås gjord på champinjoner, paprika och soltorkade tomater :). Blev riktigt god faktiskt! Det blev också så mycket över att det blev hela 5 matlådor! Så nu finns det några i frysen och några i kylen. Känns bra om man inte skulle orka laga mat nån gång :P.
 
Nej, men nu är det idol visst.
 
Ha en mysig kväll!
 
 
Japp nu är det tisdag och jag är på g till skolan. Idag ska vi gå igenom Augerelektronmikroskopi om jag minns rätt :-P. blir intressant :-)! Måste nog bli en kaffe också om man ska hålla huvudet vaket :-P. Fast faktiskt så var jag inte så hemskt trött nu när jag vaknade. Inte sådär att jag nästan inte fick upp migsjälv ur sängen iaf haha :-P.

Undrar om det kommer regna idag eller inte? Det ser lite misstänkt ut men än har det inte börjat iaf. Det kan få vänta tills jag kommer in i skolan iaf tycker jag ;-)...
... är nått vi försöker med nu. Det är lite som en sport emellanåt faktiskt :P. Idag blev det en egen pyttipanna :)



Köttbullar, falukorv, potatis och morötter. Blev riktigt gott faktiskt :). Ca 2/3 av all pytt körde vi i ugnen, sen fick det "hoppa i" påsar och in i frysen :P. 1/3 stekte vi och åt nu till middag.


En sak jag glömt att skriva är att innan jag och Henrik var ner på stan i fredags hittade jag ett (som jag iaf trodde var) presentkort på stadium på 300:- som jag fått i födelsedagspresent av Henrik för (hrmmm...) 3 år sen :P. Som tur var var kortet giltigt i tre år, så då tänkte jag att jag ju måste utnyttja det :P! När jag sen stod i kassan och skulle betala visade det sig att det var papperet som suttit runt presentkortet som jag hittade och inte själva presentkortet :P... Haha, så då hade jag ju redan utnyttjat presentkortet tidigare. Haha, det var lite pinsamt när man stod där i kassan, men jag köpte iaf det jag tänkte eftersom det iaf inte var så dyra saker:



Det jag köpte var dessa två byxor. Ett par vinröda och ett par militärmönstrade :). Riktigt sköna måste jag säga! Kommer användas mycket :)!


Just nu kollar jag på idol och Henrik tar en dusch efter promenaden han tog nyss. Snart ska jag göra lite kvällste tror jag bestämt. Undrar om jag ska ta en sort som jag inte druckit på länge? Jag har ju två lådor i köket med en massa tesorter :P. Kommer inte alls ihåg vilka sorter det är. Haha, man ska ju ha lite spänning här i livet ;)!


Kram och ha en mysig kväll :)!
Sådär, då var man hemma då och har ätit lunch för en liten stund sen. Efter föreläsningen gick jag från skolan hem. Det gäller att spara på pengarna ;). Det tog nästan precis en timme från skolbänken till dörren hemma. Så effektivt gick jag nog i ca 55min :). Så nu har man dagens träning avklarad :P... 
Igår till middag blev det Hokifilé med örttäcke och gröna linser till. Mycket gott och nyttigt! Det blev en matlåda kvar också så den tog jag nu till lunch :). Smidigt när man var hungrig efter promenaden!


 Nu ska jag ta och plugga lite. Å ta en kopp te ;)
... å usch vad det regnar! Nu kan man ju verkligen säga att hösten är här. Nåväl, tur att man ska vara inne ett tag iaf :-P... Sen är det inte så jobbigt att vara inne och plugga heller, vilket ju är poitivt iaf :-).

Annars idag. Tja, händer nog inte nått speciellt vad jag vet. Idol är det väl ikväll iaf och det ska man väl titta på. Å dricka en massa te kanske...
Redan vecka 38. Då är det bara 14 veckor kvar på detta år. Var tog tiden vägen :P?
 
Denna vecka kommer bestå av plugg som vanligt, men även bröllop till helgen. Det ska bli trevligt :)!
 
Fått ditt morgonkaffe än? Hittade följande låt på youtube. Tänk att denna låt tävlade i melodifestivalen 1981 :P
 
 
Ja... Så med det säger jag godmorgon och hoppas ni får en mysig måndag :)!
... har det varit idag. Vi har tagit det ganska lugnt eftersom vi kom hem relativt sent i natt. Dessutom när vi skulle låsa upp dörren gick nyckeln av i nyckelhålet! Biten som satt i gick heller inte att dra ut, så mitt i natten fick vi ringa efter en låssmeld som hade jour :P. Låssmeden försökte plocka ut nyckelbiten, men inte heller han kunde få ut den trots små specialverktyg :P. Så då bytte han helt enkelt låset och vi har nu ett nytt lås och nya nycklar. Haha, ja så kan det gå. Tur att det inte var vinter och -30grader ute utan att det faktiskt var ganska skönt :)!
 
Denna dag började med att jag satte in en bröddeg (som jag förberedde igår) i ugnen så att vi skulle få färskt bröd till frukost. Det blev gott men lite degigt :P...
 
På eftermiddagen gick vi på en promenad på en timme och efter det var vi och handlade lite på ica. Vi har tänkt att vi ska börja äta lite nyttigare. Vi får se hur länge det håller :P... Tanken är ju god iaf...
 
 
Hoppas ni haft en mysig söndag!
En kompis till Henrik hade en inflyttningsfest ikväll. Efter det drog vi och ett kompispar till en pub på stan






Jättemysigt ställe har vi hamnat på :-). Henrik tog en öl och jag en irish coffe :-)
Igår på eftermiddagen hade jag fått ett mail från ellos där det stod att det var 40% rea mellan kl18 och kl22. Det var mest på kläder men en del saker till hemmet kunde man ta till 40% rabatt också. Det som var var att slutpriset skulle bli mer än 200:- för att man skulle få utnyttja detta och det var på den dyraste varan som det rabatten gällde. Jag och Henrik hittade faktiskt lite nytt till den nya lägenheten vi ska flytta till :). Lite saker som vi ändå skulle behöva och inte bara för att det var rea :P
 
Ett "drapå-lakan" så lakanet slipper glida runt. Vi har två sånna här redan men de börjar bli lite slitna i hörnen :P... Så vi har letat efter ett nytt sånthär men alla har varit så dyra. Så nu passade man ju på när man fick lite rabatt ;)...
 
Å för att man skulle få lite rabatt skulle ju slutpriset bli 200:- minst. Så då blev det ett tvåpack med kuddfodral med detta snygga uggle-tryck :)!
Mycket nöjd med detta ;-D! Kommer passa finfint :)!!
 
Just nu sitter jag och Henrik med ett varsit litet glas rött. VI ska snart fixa middag som troligen blir kyckling i tikamasalasås och quinoa till det :). Smaskens!
 
Ha en mysig kväll!
 
Nu är jag och Henrik på stan en sväng. Vi sitter på espressohouse och tar en varsin muffins. Jag en med citron och vallmo, Henrik en med morot. Sen tog jag en vaniljlatte, mycket smaskigt :-)!



Godmorgon! Fredag idag minsann! Veckan kanske inte gick så långsamt ändå :P...
 
Kom på två låtar som är riktigt nostalgiska. Från slutet av 90-talet troligen. Haha, nu börjar man bli gammal :P
 
 
 
 
Det gjordes mycket bra musik just under sista halvan av 90talet. Om man jämför med dagens låtar så hör man tydligt vilka som är från 90talet. Ungefär som när man hör en 80-talslåt så hör man direkt att den är från 80talet. Undrar hur dagens låtar kommer låta om 10år?
 
Ha en mysig dag :) 
Just nu har jag plommonkräm på spisen :)! Henrik var ute och plockade in lite plommon och jag skar sen ner dem i en kastrull, på med lite vatten, lät det koka upp och sen mixades det och till sist hade jag på en sockerblandning med vanligt socker, vaniljsocker och muscvadosocker. Blir nog riktigt gott som det verkar ;)!
 
Idag matchade jag dagens outfit med...
 
 
... två olika strumpor. Nåja, de var ju randiga båda två och man ska ju ha skor på sig hela tiden ;). Sen råkade den svart och blårandiga bli ut och in dessutom haha :P. Så det kan gå när det mesta är i tvätten :P.
 
Ikväll är det kockarnas kamp på 4an kl20 sen är det premiär för hela sverige bakar kl21 på 7an. Dessa program ska man såklart titta på! Jag funderade tidigare på om jag skulle ta å baka bröd kanske. Jag vet inte riktigt vad det skulle vara för bröd bara. Man kanske får lite inspiration av programmen ikväll ;)?
 
Ätit pannkaka idag? Jag vet inte riktigt vad det bli till middag här, men det får bli nått som går relativt snabbt för jag börjar redan bli lite hungrig :P...
 
... att det fortfarande är fint väder fast det är mitten på september :-)! Hoppas det håller i sig ett tag till. Fast det får gärna börja bli fina färger på träden :-)! Regn och rusk kan vi hoppa över tycker jag :-P...

Klockan 13:15 ska jag ha en föreläsning i industriell projektledning. Det är faktiskt intressant med projekt och hur grupper fungerar å sådär tycker jag. Även om mycket är ganska logiskt så är det vissa saker man inte tänker på och nya modeller som man kan använda sig av :-). Jag tror och hoppas att det ser bra ut på CV:t sen att man har läst sådana kurser i och med att man jobbar mycket i just projekt sen...

Ikväll blir det nog ganska tidigt i säng. Både jag och Henrik börjar tidigt imorgon. Skönt att man får ledigt från kl10 sen :-P...
Vaken :)?
Denna dag består av plugg och tvätt. Vi har tvättstugan hela dagen och första tiden imorgon. Som tur är är ju jag i skolan så det får bli Henriks uppgift att sköta tvätten ;)...
 
I övrigt tycker jag att den här veckan faktiskt går lite långsamt. Den långsammaste veckan på länge. Fast helgen kommer väl gå fort som vanligt antar jag :P. Idag är det skola fram till kl:15.., 
 
Dagens morgonlåt blir denna. Tycker den är riktigt bra =)
 
 
Ha en bra start på dagen och kom ihåg att äta pannkaka ;).
... det blidde lite kaffe ;)
 
 
Å en liten brödsnutt till "mellanmål" :)
 
När jag kom hem hade jag fått min kursbok som jag ska ha i kursen "industriell projektledning" samt en rakhyvel som jag glömt bort att jag tog för att testa för 19:- :P. Så nu ska jag komma ihåg att säga upp prenumerationen sen haha :P. Det är iaf en rakhyvel som har en raktvål i sig som man använder i duschen så blir det lödder utav den. 
 
 
I bakgrunden ses en glad figur som nyss kommit fram till att termosmuggen som han fick när han fyllde år (eller var det till julklapp?) är jättebra att ha gott kaffe i minsann hihi ;). Undrar vart Leia har fått sin "linslus-het" (kan man säga så?) ifrån hmmm ;)... 
... är klockan då jag börjar skriva detta inlägg och jag är på väg hem från skolan efter föreläsning i Transmissionselektronmikroskopi (TEM). Intressant vad man kan få ut av lite elektroner som skjuts igenom ett tunnt prov :-P! Det är både dittan å dattan B-)...

Ikväll ska jag iaf kolla på idol och på svenska Hollywoodfruar som jag skulle kolla på igår efter att jag lagt mig.

När jag kommer hem blir det antingen nått gott te eller en kopp kaffe. Vet inte riktigt vad jag är mest sugen på faktiskt... det visar sig :-P. Sen blir det nog köttbullar, potatismos, lingonsylt och gräddsås från middagen igår. Smidigt och bra ;-)
Hoppas ni sovit sött nu så ni orkar med sista halvan av veckan :)!
 
Har kommit på att jag är sugen på vissa låtar och vissa musikgenrer olika årstider. Kommer ihåg att jag lyssnade på dessa låtar mycket samma tid förra året. Haha lustigt det där
 
 
 
 
Så detta är höstlåtarna verkar det som haha :P... Snart kommer snön och då blir det mer Rammstein i lurarna (om jag minns rätt) ;). 
 
Vi kör väl en lite peppande låt också :)
 
 
 
Ha en härlig onsdag :)!
Idag blev det ett lite senare inlägg. Vi har hållt på hela dagen i princip med att plocka ihop saker och kläder som vi inte längre har behov utav och som vi kan sälja. Vi ska på loppis på lördag på vaksala torg :). Får se hur mycket man blir av med :P. Passande nu i och med att vi flyttar till sandviken den 1/10 :)! Det blir några månader med dubbla hyror och då kommer ju pengarna väl till pass. 
 
Till middag idag blev det köttbullar med potatismos, gräddsås och lingonsylt. Henrik har längtat efter det flera dagar så gissa om han njöt haha :P. Det var riktigt gott faktiskt. Speciellt eftersom vi gjorde egen potatismos och egen sås. Mumsfillibabba :)!
 
För ca två timmar sen skulle jag kolla på dagens program av idol, men eftersom jag missade början så tänkte jag att man ju kan kolla på det på tv4play i efterhand. Praktiskt det där med att man kan kolla på program i efterhand på play tycker jag. Det gör att man inte blir stressad på samma sätt över att man missar nått avsnitt hit och dit... 
 
Imorgon är det skola från 10 till 15 för min del. Henrik går från 10 till 12 tror jag. Så nu måste jag snart fixa ihop en matlåda. Undrar vad det ska bli för nått. Jag har blivit lite lat och vill helst inte ha med mig mat som ska värmas eftersom alla på skolan har lunch samma tid blir det milslånga köer till microvågsugnarna. Så ibland får man stå halva lunchen och vänta för att få värma sin mat och det är ju inte det roligaste. Så därför har jag den senaste tiden tagit med mig kall mat som sallad exempelvis till skolan. Gott, nyttigt och tidsbesparande ;)! Man lär sig med åren :P... 
 
Just nu sitter jag här och kollar runt lite på datorn innan det är dags att ta kvällsduschen. Jag har gjort lite varm choklad genom att bryta i chokladbitar i mjölk och sen värma i micron. Blev riktigt gott faktiskt :P. Fort gick det också haha :P... 
 
Nepps, nu kanske man ska göra sin lilla matlåda
 
Hoppas ni haft en mysig dag och sov sött!
... är det fortfarande ute fast klockan är över fem och jag är på väg hem från skolan. Åkte bara på den senare föreläsningen eftersom jag hade så långt hål mellan föreläsningarna. Jag sov dessutom till ca 11:15 imorse. Helt slut var jag på nått sätt. Kanske förkylningen som påverkat och nu behövde jag sova för att immunförsvaret skulle ta bort det sista av viruset? Ja, det är ju en teori iaf :-P.

Imorgon har jag bara en föreläsning på morgonen och hoppas vara pigg då iaf... Man får rigga kaffebryggaren på kvällen så det bara är att "trycka på knappen" på morgonen B-)...

Ikväll ska jag plugga lite och kanske kolla på senaste avsnittet av Svenska Hollywoodfruar eftersom jag missade det i tisdags. Kollade på Felix stör en ingenjör på förmiddagen. Jag tycker att det är ett bra program faktiskt. Det verkar köra det programmet var tredje år (förra säsongen var 2010). Så vem vet, om tre år kanske han kommer och "stör mig" på jobbet ;-) haha :-P...
... då var vi "på räls" igen då. Eller "på spåret". Vart är vi på väg?

För 10p: Vi lämnar en stad där hockeypuckar blandas med nybryggt kaffe. I vår slutdestination gillades inte en viss geometrisk form på magen...

För 8p: En figur utan viftbar grej på ändan sägs ha bott här...

För 6p: Här lever 25% av befolkningen på under 10 000:- / månad

För 4p: Här ligger norra Europas största kyrka och en herre med extremt gröna fingrar förknippas med denna ort

För 2p: Vi åker söder ut, ändå börjar denna ort på en synonym för norr

... gissade du rätt ;-)?

Dagens färdkost går i hälsans tecken. Nu nedrans ska man bli frisk!



Minimorötter och smoothie :-)! Gottans gottans!

Ha en mysig kväll!
Nu är vi på väg till Sandviken alla tre :-). Så som sig bör har man med sig färdkost



En ny typ av mellanmål fick det bli :-). Plättar med lite sylt i ena änden och en söt liten gaffel till det :-). Sen en espresso :-). Gott gott...

Vi hade sån tur när vi skulle på tåget idag (peppar peppar) att det inte var så många som satt i den djurvänliga delen av tåget. Så Leia fick en egen plats :-). Hon är riktigt rutinerad när det gäller att åka kommunalt. Hon hoppar inte upp på sätet förrän vi lagt ut den filt hon ska ligga på :-). Myspruppan <3...

Nu ska jag ta å läsa lite om "scanning electron microscopy".

Ha en myspysig kväll!
... och fredag är det till och med! Härligt! Nu när man börjar skolan igen så är det lite mer speciellt med helger faktiskt :)!
 
Just nu sitter vi och äter lite nyponsoppa till lunch. Ekströms har kommit ut med en ny nyponsoppa (såntdär pulver man vispar ut med vatten) som inte är sötad över huvudtaget utan det är endast nyponets sötma och sen har de blandat ut med svartvinbär och äpple. Den var god men smakade kanske inte så mycket. Så jag hade i lite honung, vaniljpulver och ingefärskrydda. Nu du förkylning får du med mig att göra haha :P... Känns iaf bra att det kommer mer och mer osötade produkter ut på marknaden som heller inte innehåller sötningsmedel. Jag tycker att produkter som är sötade med sötningsmedel kan vara jättebra och så, men jag har kommit på att jag är  lite känslig för smaken som blir utav stevia. Det blir ofta någon "tvålig" eller "sträv" eftersmak på nått sätt. Det finns säkert produkter där inte stevian ger sådan eftersmak iofs men de flesta som jag provat tycker jag att jag känner av en eftersmak just. 
 
Jag har ett tag nu försökt att hålla mig från att bleka håret. Tänkte att det skulle få vila lite från det samtidigt som jag får se hur min "riktiga" hårfärg ser ut :P. Det resulterar ofta i  att hårbotten blir fetare än längderna eftersom de har olika kvalitet. Då har jag behövt tvätta håret varje kväll (är för trött för att ta en dusch på morgonen :P) och det är ju inte optimalt egentligen. Så nu använde jag ett torrschampo av märket batist som dessutom ska ge "XXL-volym" till håret. Jag har använt det för ett tag sen men glömt bort hur det blev. Det blev rätt bra ändå, men det passar nog bäst för ljushåriga då det blev lite vitaktigt i hårbotten, samt lite strävt liksom. Fast bra alternativ istället för att slita på håret med djuprengörande schampo som jag måste använda jämt för att inte bli grönhårig :P...
 
Samtidigt som jag äter lite lunch nu försöker jag mig på att göra en fin lite pluggplanering till nästa vecka. Har tänkt försöka köra "kontorstid" så att jag pluggar mellan ca 8 - 17 måndag till fredag. Så den tid jag inte ska vara i skolan planerar jag in att plugga lite annat eller läsa i boken eller liknande. Haha, vi får se hur det artar sig :P. Försökte mig på samma sak i slutet av förra terminen tror jag att det var, och det höll i max en vecka :P. Nåja... 
 
Det blev ett lååångt inlägg detta med bara en massa text. Vi får se om det kommer med en bild eller så med nästa ;)...
 
Ha en supermysig fredag!
Ja, här har det ekat ganska tomt ett tag efter att sommarjobbet slutade. Jag har efter det skrivit några tentor och sen har höstterminen börjat igen. Det blir lätt så då att allt liksom börjar rulla på... Fast nu har jag bestämt att jag ska försöka fixa ett inlägg per dag minst i snitt. Vi får se hur det artar sig :P...
 
Nåväl... Idag var jag i skolan mellan 10 - 15. Två föreläsningar + lunch. Egentligen tycker jag inte att det är särskillt mycket med två föreläsningar på en dag men idag kändes det lite jobbigt eftersom jag har sådan hosta hela tiden! För att inte hosta så mycket under föreläsningarna riggar jag upp ett paket med Fishermans Friend, en flaska med vatten (bubbligt kittlar bäst i halsen) och en packe med snytpapper. Det tar nästan mer plats än penna och anteckningsblocket :P...
 
Innan terminen började nu var mamma, pappa och Katla hit på lördagen för att gå och kolla på Eldkvarn live på Katalin :)! Papsen fick det i 50årspresent tidigare i sommar :). Sen sov de över här till söndagen. 
 
Hittade ett klipp på YouTube där det är nån som filmat när Eldkvarn spelar "vår lilla stad" i lördags :)
 
  
... Sen när jag tittade lite till hittade jag denna låt med :)
  
 
Finns fler klipp med :P. Måste säga att de var riktigt bra live :D!! Vi fick dessutom jättebra plats precis till vänster om scenen :)! 
 
Ja kul kväll var det! 
 
Nu ska jag ta en liten kort prommis med Leia :). Sen blir det nog middag och efter det, lite plugg och te ;)....
 
Ha en mysig kväll!
 
 
 
Nu är man på väg till skolan. Vädret är jättefint :-)! Kul att det är det fast det är september. September redan alltså! Tiden går grymt fort! Var det inte nyss juli?

Pappa, mamma, jag och nu sist Henrik har dragit på oss den drygaste förkylningen! jag har varit förkyld i över 1,5v och mamma mer än 2v. Börjar med dunderont i halsen, sen kommer lite feber och därefter får man dras med snuva och hosta. Suck. Hela matbudgeten denna månad har och kommer gå åt till halstabletter och snytpapper haha :-P...

Nåja, man måste ändå kämpa på och åka till skolan iaf. Får sätta mig längst in i nått hörn kanske :-P...