Här har man stått i köket nästan hela dagen :). Började med att göra en tidig lunch eftersom Henrik skulle åka till jobbet lite efter kl12 och då skulle han ha ätit lunch samt ha en matlåda med sig.
 
Efter Henrik hade gått till jobbet så ställde jag mig i köket för att göra brownietårtan :). Jag gjorde själva botten och den blev bra. Sen skulle jag ta tag i hallon och blåbärs-moussen som skulle vara uppepå. Det såg ut att gå vägen, men när jag skulle vända ner den vispade grädden i bärkompotten blev moussen helt grynig. Jag googlade på fenomenet och det verkar som att jag hade vispat grädden lite för hårt och att moussen skurit sig på grund av det. Nåja, då har man lärt sig något av det och nu får det bli banangrädde på istället haha :P.
 
Efter det tog jag tag i att göra en "vanlig" tårta som jag också hade bestämt mig för att jag skulle göra. Det gick bra och botten blev som den skulle. Det var däremot inte det lättaste att dela denna kaka i tre bottnar, men det blev hyfsat i alla fall och jag hoppas att det inte ser så dumt ut när man garnerat den med grädde ;). Detta får duga helt enkelt och jag hoppas på att det finns nått som alla gillar på fikat imorgon i alla fall. Det blir ju 7st olika sorter att välja på så det får räcka helt enkelt ;)...
 
Sen till några skönhetstips. Jag har ju provat olika varianter när det kommer till att tvätta håret så att det inte ska bli så torrt och sprött. Nu har jag börjat prova att tvätta håret varannan dag och varannan gång jag duschar så schamponerar jag hela håret och varannan gång schamponerar jag bara själva hårbotten. Sen har jag balsam i längderna en eller två gånger beroende på hur kvalitén känns. Har funkar bra hittills :)! Sen till ett annat litet tips. Nu när det är sommar så vill man ju gärna ligga ute i bikini och få lite fin färg sådär. Å då är det ju inte alltid så kul med hårig bikinilinje :P. Jag har alltid tills för en vecka sen använt rakhyvel där men nästan varje gång blivit irriterad på att det blir röda prickar och irriterad hud. Jag provade sen att vaxa där, men jag vet inte riktigt vad det är med min hårväxt och vaxning. Varken vaxning på benen eller bikinilinjen funkar alls, håret fäster liksom inte som det ska i vaxet så att det följer med utan de dras ur vaxet på nått sätt. Tror att jag har för mjuka strån eller nått sånt :P. Det som nu sen har fungerat bäst för mig är att ta en vanlig pincett och noppra bort håret vid bikinilinjen. På så sätt drar man ur håret ur hårsäcken men man irriterar inte huden runtomkring! Perfekt enligt mig. Nåja, det tar lite tid men det är värt det! Man ska dick komma ihåg att inte dra i växtriktningen utan med uppåt. Annars kan hårsäcken liksom lägga sig ner under huden och man kommer få innåtväxta hårstrån, vilket sen inte är varken snyggt eller skönt.
 
Nu har jag satt på filmen 2012 som går på trean. Jag har sett den förut men kommer inte ihåg den riktigt tror jag. Sen är det en bra film att "ha i bakgrunden" nu när det ska göras lite annat inför kalasandet imorgon. Tänka sig, imorgon är det 9onde gången jag firar Henriks födelsedag! Tiden går fort minsann!
 
Nu ska jag göra lite vettigt här innan det är dags att gå och lägga sig.
 
Ha en mysig fredagskväll!
... ja så skulle man kunna sammanfatta denna förmiddag. Natten till idag sov jag hos mamma och pappa och där gick jag upp kl06:30. Kände mig konstigt nog inte så trött när jag vaknade och heller inte när mamma skjutsade hem mig när hon åkte till jobbet.
 
När jag kom hem gav jag hundarna frukost (eftersom det var tidigt vi gick upp och åkte iväg så gjorde det inte så mycket att de fick vänta en halvtimme på frukosten :P), sen satt jag mig i soffan och kollade lite på nyhetsmorgon. Även där var jag ganska så pigg konstigt nog, men sen kände jag hur jag blev lite segare och kände att jag ju kunde "bara vila lite i soffan" och efter ett litet tag somnade jag sen och sov i drygt en timme :P. Efter det tog jag en "andra frukost" bestående av en bit av tårtan som fanns kvar från morsdagsfikat igår ;-P. Efter den biten och en kort promenad med hundarna så piggnade jag till, haha! Så nu har jag tömt diskmaskinen och startat en ny, börjat plugga lite samt skurit snickerskakan jag bakade igår i mindre bitar och lagt in dem i frysen. Så nu är alla kakor jag hade tänkt baka klara, bara två tårtor kvar nu och sen ska Henriks mamma bidra med en sorts kaka också. Sammanlagt blir det då 7 sorters fika alla har att välja på på lördag. Får hoppas att det räcker ;-)...
 
Å på tal om trött. Jag och mamma kollade på valvakan som var igår kväll på 1an för jag kan tycka att, fast jag inte är så jätteintresserad av politik, att det hör till att man tittar på valvakorna när det väl är val (det är ju liksom inte så ofta) samt att jag då tycker att det är lite intressant :-P. Det jag nu är trött på är att folk nu klagar på många som har röstat på vissa partier, speciellt de som har röstat på Sverigedemokraterna (SD). Det är näst intill en häxjakt på dem som är medlemmar i partiet samt de som röstat på dem, vilket jag tycker är fel! Det ska inte behöva vara så eftersom alla som röstar förhoppningsvis har tittat igenom vad partierna står för och röstat på de som de tycker passar dem bäst. Det är väl så det ska vara när det är en demokrati? Jag tycker inte det ska vara en "häxjakt" åt något partis håll alls och har folk röstat så har de röstat, så är det. Jag vill minnas att folk tyckte de som röstade på Feministiskt initiativ (FI), när de var ett relativt nytt parti, var konstiga och alldeles för "inskränkta". Nu har de ett mandat i EU och de flesta tycker att det är bra. Så summan av kardemumman, låt folk tycka och rösta hur de vill så är det bra så!
 
Nåväl, jag trodde nog inte att jag skulle skriva om politik i denna blogg någonsin men så fel man kan ha :P. Det ska iaf bli spännande att se hur det artar sig i EU nu under den närmsta framtiden.
 
Jaja, vad händer idag annars då? Ja, det är ju inte kalasväder ute så det får bli att plugga en del idag och mysa med hundarna :). Henrik kommer nog snart hem efter att ha vikarierat på en skola mellan 07:45 och 13:30. Han ska jobba på samma skola på onsdag också. Kul att han får vikariera och få mer erfarenheter i det som han faktiskt kommer jobba med sen :). 
 
Nu ska jag plugga lite
 
Ha en mysig dag!
 
Nu när det varit så fint ute nu på kvällen så då gick vi och handlade runt kl21 (icamaxi har ju öppet till kl22). Efter vi handlat gick vi sen till McDonalds och tog oss en sen middag. Leia skulle såklart ha koll på husse när han gick in och köpte maten
 
Leia tyckte det var roligt att äta på uteservering idag :). Å vi tyckte det var riktigt mysigt vi med! Det var ju närmare 20grader och vindstilla. Precis som en perfekt vårdagskväll ska vara!
 
När vi gick hemmåt gick vi förbi American Pizza Place och visade Leia det ställe matte och husse träffades på "en gång i tiden" (det ligger bredvid American Pizza Place). Efter då vi träffades har det hunnit varit både det ena och det andra där. Fast nu är det tomt och öde som det verkar. Det återstår att se vad det blir där nästa gång :P.
 
Nu är det kväller och vi sitter här och "degar" lite i soffan. Skönt att slappna av ett tag innan man går och lägger sig. 
 
Hoppas ni haft en mysig dag och sov gott sen!
Ja lite mysko väder är det här utanför idag. Det började med att det var sol och jättefint väder (och varmt!) nu på morgonen när vi styrde klacken mot tvättstugan. Perfekt väder att hänga ut tvätten i också tänkte jag! Tvätten hängde ute en stund, men sen såg jag att det kom konstiga moln så då var det bara att hänga in det. Å nu verkar det som om det regnar lite här och var också så det var nog bra att man hängde in det. 
 
Just nu sitter jag och äter ett äpple i väntan på att vi ska ta in tvätten kl15
 
 
Gott! Detta är också ett ekologiskt äpple och jag tycker att man faktiskt känner smakskillnad. Detta äpple smakar mycket mer än vad andra äpplen brukar göra! Ska se till att köpa mer ekologiskt.
 
Hörs nog mer sen. Ha en mysig dag sålänge :)!
 
Tisdag idag och här har det varit rätt så fint idag :)! Härligt med sol på dagarna! Man blir så mycket piggare! Idag har jag varit i "bakartagen" igen och det blev ett formbröd denna gång 


Måste säga att jag blev nöjd med detta bröd :)! Det blev hyfsat snyggt, men framförallt så blev det gott också :)! Som vanligt vet jag inte direkt hur mycket av allt jag har haft i :p. Jag hade iaf ungefär lika delar vetemjöl, dinkelmjöl och rågmjöl. Sen hade jag honung, salt, timjan, havredryck och råglingor. Låter till och med nyttigt haha ;)!

På tal om nyttigt så har jag nu nån dag här blivit sugen på nått vitaminrikt såhär på kvällen. Idag blev det en "smoothie" med blandade bär och vinbärssaft :)


Fräscht och gott :)! 

Leia har varit lite extra "hussig" idag och gärna varit lite mer med honom än vanligt. Hon har sånna dagar ibland då hon verkar mer hussig eller mattig sådär :). Ofta märker man det redan på morgonen och idag var det jättetydligt när vi vaknade att hon "vaknade lite mer  husses sida :)..). 

För ungefär en timme sen så var Henrik och Leia ut på en långpromenad och då blir man lite trött i soffan sen


Myspruppan <3! 

Nu ska jag ta å dricka upp smoothien. 

Ha en mysig kväll och sov gott! 
Dagens middag blev inget mindre än köttfärspaj :)


Riktigt god blev den också :)! Pajdegen blev också rätt bra, men som vanligt så måttade jag inte utan bara höftade till lite när jag gjorde degen. Så nu är det svårt att göra om precis samma hehe :p... Jag blandade iaf dinkelmjöl och vetemjöl och sen hade jag rapsolja och flytande margarin (smöret var slut efter allt kakbakande ;)...) och det blev gott :).

Just nu är det hockey på tvn och Leia är sådär mystrött som bara hon kan vara


Hoppas ni haft en fin och mysig dag :)

Goddag goddag! Idag är det måndag och ny vecka igen. Vi tog inte så lång sovmorgon idag men vi gick upp lite innan 10 :-P. Leia har inga problem med att vi sover lite längre på mornarna och såhär kan det se ut precis när vi ska gå upp:Skönt att sträcka på sig! Så så bråttom upp har hon inte på morgonen hihi ;-)...I helgen har vi ju haft kanonväder! Så jag har fått lite färg tror jag bestämt :-P. Vet däremot inte hur jag ska få benen att bli bruna iår? Som jag ser ut nu har jag fått färg ovanför bikiniöverdelen, i pannan och lite på magen. Benen har hittills förblivit vita haha :-P. Jaja, men får hoppas att det tar sig ;-)...Idag däremot är det lite sämre väder verkar det som. Kanske bra det så man kan få saker gjorda inomhus också :-P.Ha en myspysig dag!
I förrgår bakade jag lite mer kakor som kommer passa till Henriks födelsedag. Skönt att ha lite "undanbakat" så att man inte behöver stressa dagarna innan.


Nyaste baket blev kolakakor :)! De blev en aning torrare än vad de egentligen ska bli (fast jag följde receptet :p), fast smaken blev ju bra iaf :)! Nästa bakning ska nog bli kokostoppar och snickerskakor. Tårtan får göras dagen innan, annars blir det så mycket i frysen hehe :p.

Idag har jag börjat kolla lite plugg,bokat tvättid samt färgat ögonbrynen. Skulle gjort det för någon dag sen, men bättre sent än aldrig :p. 

Idag har det varit rätt fint ute! Soligt, men lite moln kom det sen. När jag och Leia var och bokade tvättid så var det ett litet litet moln som var ovanför oss och vi fick lite regndropparna på oss trots att det var toksoligt över allt annars :p...

Nu ska jag ta å hoppa in i duschen snart.

Hoppas ni haft och har en mysig fredag :)
Goddagens goddagens! Idag väckte man inte tuppen direkt :P. Både igår och idag har vi tagit sovmorgon här hemma. Henrik tyckte han var värd det när han gått upp 05:15 och jobbat 12timmar fyra dagar i rad. Det tyckte jag och Leia med och passade på att ta sovmorgon vi med ;)...
 
Just nu sitter jag och kollar på Real Housewives of Vancover. De lever ju ett helt annat liv än vad man själv gör om man säger så! Botoxbehandlingar i födelsedagspresent och istället för att gå ut och ta en kopp kaffe mitt på dagen går de istället och tar en drink eller ett glas vin. Haha, ja jag säger då det :P. 
 
Jag sitter förresten också med en "drink" här vid tv:n (nåja, det kan se ut som en drink om man vill iaf ;)...)
 
 
Apelsinjuice med citronsaft och isbitar, nyttigt och bra :)! Jag har av någon anledning börjat tycka att apelsinjuice är lite sött, fast om man har i just lite vatten och pressad citron så blir det gott och man känner vitaminerna iaf :)!
 
Idag är det plugg på schemat. Sen hade jag tänkt färga ögonbrynen en sväng också. Jag tycker att jag får färga ögonbrynen oftare och oftare för att de bleks ur fortare av någon anledning. Men men , det är ju smidigare än att behöva måla i dem varje gång man ska sminka sig plus att man ser lite mer vaken ut när man är inte är sminkad också hihi...
 
Nu är det vecka 20 redan. Tror jag säger samma sak varje måndag, men veckorna går hur fort som helst! Bara 32 veckor kvar på detta år...
 
I fredags och lördags var det kvällsunderhållning på tv:n! Först var det Let´s Dance-finalen och Benjamin vann! Det tycker jag helt klart var rätt och jag har trott han skulle vinna sen för många program sen! I lördags var det ju Eurovision song contest och i år måste jag säga att det var många grymt bra låtar! Andra år brukar man behöva en "skämskudde" att gömma sig bakom under vissa bidrag, men så var det inte i år. Jag röstade på Finland och på Österrike men hade lätt kunnat rösta på nått mer bidrag eftersom det var många bra! Mamma röstade på två andra bidrag, så vi röstade på fyra låtar vilket är ovanligt! I slutändan tyckte jag helt klart att det var rätt låt som vann! Med eller utan bakomliggande budskap tycker jag att själva låten var den bästa av alla! 
 
Just nu sitter jag och äter lite lunch. Rester från gårdagens middag som bestod av fisk i ugn med kryddat cremé fraiche-täcke och råris och mathavre till. Gott idag med :)! Snart ska jag gå ut med Leia en sväng, men hon slumrar sött bredvid mig här i soffan så det verkar inte vara någon kris :P.
 
Igår var mamma här några timmar på kvällen och hjälpte oss med att få iordning lite saker efter tapetseringen. Tack för det :)! Nu börjar det snart se ut som vanligt (nåja med snyggare tapeter då ;)...). Är riktigt nöjd!
 
Ja, å vad ska man göra annars idag då? Jo jag ska kolla på lite plugg, både i företagsetik och flervariabelanalys (matte). Sen vart jag helt plötsligt sugen på att baka bullar ikväll :P. Det är ju både morsdag, mormors 80årsdag och Henriks 27årsdag snart så det skulle ju vara passande :P. Jag ska bara kolla så att jag har jäst och tillräckligt med plats i frysen (nog för att det inte är svårt att äta en massa bullar men :P).
 
Nej nu ska jag passa på att ta ut Leia innan det blir trökväder igen. Nu är det iaf lite sol ute :)!
 
Ha en mysig dag!
...är tapetseringen färdig :)! Såhär ser det ut hittills:

Utanför skrubben, ny tapet och gammal


Hallen


Runt ytterdörren


Inne på kontoret. Högra "hörnet" vid fönstret, man ser väggtapeten vi har på tre väggar samt "fondtapeten"


Vänstra hörnet vid fönstret. Man ser samma tapeter men ljuset gör att nyanserna ser lite annorlunda ut


Så, det var tapetseringen hittills :). Kommer bli kanonnöjd! Speciellt sen när vi får in nytt golv dessutom. Fast det återstår å se när det blir :p.

Hoppas ni har en mysig innedag nu när det är ruggigt utomhus!
Nä men sidär, idag väckte man tuppen minsann! Hantverkaren är i full gång med att fortsätta med tapetseringen i hallen och på kontoret. Ska bli spännande att se hur de tapeter man valt passar in nu :P. Fast det ska nog bli bra, vi har ju valt med omsorg så (fast halltapeten tog det ca 20min att välja iofs :P). 
 
Ikväll är det andra semifinalen i Eurovision. Ska bli spännande att se hur det går för dem som tävlar idag. Fast ännu mer spännande blir det på lördag såklart. Skönt iaf att vi kom vidare till finalen!
 
Vi tar väl en liten låt så man kommer igång idag. Denna är från melodifestivalen 1981 :P
 
 
 
Ha en bra dag!
Här är tapetseringen i full gång! Igår kväll kom hantverkaren hit och sa att han gärna ville börja med tapetseringen redan idag (det var bestämt på torsdag annars). Så igår kväll började vi med att flytta på saker och ta ner hyllor bland annat så att det skulle vara klart tills idag. Det är både hallen och "kontoret" som ska tapetseras och såhär ser det ut hittills:


Inne på kontoret har vi fått flytta in hyllorna mitt i rummet så att det finns plats runt om. Hittills har det spacklats och nu är hantverkaren och spacklar hos grannen innan han kommer hit och fortsätter.


Det blir bra tomt när man tar ner alla saker från väggarna och så. Nu ekar det både i hallen och på kontoret kan jag lova!


Lägenheterna här har funnits ganska länge och är inte direkt nybyggda, vilket man kan se på vilken tapet hantverkaren hittade under några lager med tapet och målarfärg ;)... Denna gröna tapet är nog från 50-talet ungefär :-P...

Nu ska jag ta och plugga lite mer matte hade jag tänkt. Om någon timme ska jag haka på mamma och handla hem lite mat och annat. Det är inte kris i kylen men det står nog inte på förrän det blir det :p...

Hoppas ni har en mysig dag trots att det är grått och trist väder ute!
Måndag är det idag och v19 har påbörjats. Å det är Maj dessutom, jag som tyckte det nyss var mars :P. Näväl, jag tycker att det är skönt att det går mot finare tider! Det är liksom på tiden om man säger så hah :P. 
 
Ja, vad har man tagit sig för med hittills idag då? Tja, inte så mycket egentligen. Jag har myst med Leia, somnat en sväng i soffan lite efter lunchtid (:P) och sen plockat med lite mer tvätt och så som blev tvättat igår. Sen har jag tagit mig för med att borsta lurvbollen i hushållet. Det lär garanterat göras minst en gång dagligen, annars blir Leia en stor knut :P. Dessutom har hon lite torrare päls nu (pga av vädret skulle jag tippa) samt att hon fäller och skaffar sig sommarpäls. Så det blev en liten hög med päls om man säger så ;-)...
 
Annars tror jag att Leia tycker att det är söndag idag med eftersom hon småsover bredvid mig här i soffan:
 
 
Det är tydligen jobbigt att bli borstad hihi. 
 
Jag stängde av tv:n efter Efter tio hade varit på 4an och satte istället på musik via spotify. Jag satt på en lista som vi hade förra året när Henrik fyllde år tror jag. Man kan ju fylla på låtar allt eftersom i listorna på spotify så det lät vi alla gäster gå och göra så att alla skulle bli nöjda med musiken som spelades. Det har ju resulterat i att det kommer upp massa låtar som jag aldrig ens har hört :P. Å jag kan säga att det är en salig blandning av genrer och låtstilar :P. Fast det är ju roligt det med. Det blir som att lyssna på radio utan reklamen + att det är mer varierande än radio också iofs haha :P.
 
Annars så väntar jag på en pärm med tapetprover som vi ska få titta i idag eller imorgon. Det är nämligen så att vi ska få omtapetserat på "kontoret" och i hallen nu på torsdag! Eftersom vi inte tidigare har beställt tapetsering i hallen utan att det var grundat på besiktningen som gjordes innan vi flyttade in så har vi inte haft möjlighet att välja tapet dit förrän nu. Det känns kul att få bestämma tapeter i hallen och på kontoret (samt ny matta som vi ska få i hallen och köket sen) fast vi inte äger lägenheten utan hyr :)! Det blir ju som ens eget då iaf :)!
 
Snart ska jag nog ta och titta efter vad man ska göra för middag ikväll. Henrik jobbar så han äter på jobbet innan han slutar. Jag ska nog passa på att äta tonfisk eftersom han ändå inte gillar det :P. Jag slänger nog ihop en snabb tonfisksallad eller nått liknande. 
 
Å på tal om mat förresten så blev pajen igår riktigt god! Ett hett tips till den som är lite sugen på nått syrligare. Tror också att pajen hade blivit god om man haft på lite vaniljsocker på citronen.
 
Hoppas ni haft en myspysig dag :)!
 
 
 
Här bakas det paj såhär på kvällskvisten. Jag såg att vi hade citroner hemma som vi haft ett tag och som jag tänkte att det nog var bra att för av med :p. Så då blev det såhär:


Hacka ner citronbitar och citronskal samt lime och limeskal och låt det sen stå och dra med lite vaniljpulver.


Strö sen på lite blåbär uppepå. 


Blanda ihop smuldegen. Jag hade ströbröd, havregryn, mjöl, brun farinsocker, kardemumma och sen kokosolja, rapsolja och lite flytande steksmör. 


På med smulorna och in i ugnen  på 200grader. 


Nu tror och hoppas jag att denna paj blir god, men eftersom den fortfarande är i ugnen så kan jag inte ge nått utlåtande riktigt än :p.

Återkommer med recension senare ;)...

Hoppas ni haft en mysig dag och : "maj the 4th be with you" ;)
Ja idag har det varit en produktiv dag faktiskt! har haft tvättstugan bokad sen 9 imorse och vi har nog säkert tvättat 10maskiner snart :-P. Sitter i tvättstugan nu eftersom maskinerna snart är klara



Nu blev maskinerna klara och jag ska ta mig upp till lägenheten igen. Henrik ska göra middagen ikväll. Smaskens ;-)