Ja hej och hå, vad det går, och veckorna med det... Om en vecka är det ju valborg för sjutton!? Och om en månad så fyller min fina (och nyklippta!) sambo hela 25år! Grattis i förskott gamling ;)... haha. Vi var till sandviken i helgen eftersom jag, Henrik, mamma och pappa skulle på ett dop. Jag, mamma och pappa spelade dessutom på dopet. Mysigt och jättretrevligt! Imponerad av den lille som döptes också, han sa inte ett pip under hela cermonin och såg nästan ut att tycka det var skönt att få vattnet på huvudet :P... Det gick bra att spela också, fast vi inte hade tränat mycket alls. Som jag sa, veckorna går superfort och opsidajsi så är det helt plötsligt inte långt kvar innan det är detdär datumet man planerat in något på. Men så ska det väl vara, får man sig en liten putt i baken liksom ;)...

Igår hade vi "frisyrdag" i sandviken innan vi åkte hit igen. Henrik och pappa blev klippta. Jag fick lära mig lite klippning av mamma (så nu vet jag nog hur man gör tror jag  ;)...), annars var det hon som klippte pappa och det mesta av Henriks frisyr. Jag och mamma blandade till en blekande hårinpackning som vi hade i håret samtidigt som vi klippte karlarna :). Ljusare blev det faktiskt (och det var ju inte helt fel att inpackningen luktade äppelkaka heller ;)...)! Såhär blandar man till "inpackningen":
Ett långt hår:
2 tsk honung (gärna en mörk sort)
2 tsk olivolja
12 tsk vatten
2-3 krm malen kanel (jo du läste rätt, kanel!)
Gör såhär:
Blanda honungen med oljan lite i taget så att det blandar ihop sig och inte skiktar sig. Ha sen i kanelen i det. Ha sen sist i vattnet lite i omgångar så att det också blandar in sig ordentligt. Låt det stå och dra i ca en timme. Ha sen i det där du vill i håret och sätt på en badmössa eller en handduk så att det inte rinner av. Låt det sitta minst en timme och tvätta håret som vanligt.
Så nu är man återigen ett ljushuve (haha... :P).
Nu om en vecka då det är valborg kommer det komma 2-3 "kompis-par" och några andra hem till oss. Kommer bli superkul! Vi har ju inte den största lägenheten men finns det rum finns det... (med tanke på att vi fick in 20pers in på 19kvm när vi bodde i studentrum så har vi oceaner av plats nu ;)...). Det blir det vanliga schemat med bland annat den klassiska forsränningen på morgonen och sen hoppas man på finväder så man kan vara ute den mesta delen utav dagen :). Annars får man hitta på nått annat kul, det brukar lösa sig :)!
På fredag ska jag på intervju inför ett eventuellt sommarjobb också. Är faktiskt "lite" nervös :S... Var ett år sen jag var på intervju och då var det en gruppintervju. Hoppas man inte gör bort sig allt för mycket bara, haha :P.
Nepps, opsidajsi så gick tiden fort igen! Kaffet har kallnat så det lär värmas på och sen blir det pluggeliplugg igen...
Ha det gött!!
... å så skulle det tydligen bli skruttväder igen? Fast det är sent i april? hoppas verkligen vädret "kramar ur" allt regn och annan nederbörd så att det blir fint väder på sista april åtminstone... Valborg är ju liksom en tid då man vill fira utomhus, annars blir det liksom inte så mycket till valborg :p...
Nåväl... förra veckan begvravning och denna vecka dop. Lite gladare tillställning denna gång iaf :)! Å nu ska man spela också... får se hur det går :P.. döpt lär ju ungen bli iaf :p...haha
ha en mysig helg!
Nu var det nästan en vecka sen jag skrev här. Blir så när det är lite att göra och man inte hinner sitta så länge vid datorn (och för den delen inte har internettäckning till mobilen, annars bukar jag kunna skriva blogginlägg via mobilen också).
Igår var jag, mamma och pappa på begravning. Ledsamt och en och annan tår rann ner för kinderna, men på nått sätt så kändes det lite lättare efteråt. Som att all anspänning som man haft innan släppte när man kom ut ur kyrkan... Det var den första begravningen kag varit på. Har bara varit på en minnesstund innan, för 2år sen tror jag att det var. Nåväl, tillbaka till vardagen, lite lättare och med en massa fina minnen av den som begravdes. En av de mest genomgoa människor jag träffat.
Jag funderar på om jag kanske ska byta design på bloggen... Vet inte riktigt hur den ska se ut, men ser det annorlunda ut om ett litet tag så bli inte förvånad :P...
Ha en mysig dag!
Ja och nu är det fortfarande påsk :). I torsdags fyllde farfar 80år och vi var där och firade, mycket trevligt kalas och kul att träffa lite annat folk som kom dit som man inte ser så ofta... Sen igår spelade pappas coverband Volt på lillpuben och man var ju såklart där och tittade som den groupie man är ;)... Idag sen blev der trerätters till middag. Det blev mammas goda räkcoctail till förrätt, min lax i ugn (som jag gjorde hemma för någon dag sedan och skrivit receptet på här i bloggen) till varmrätt samt chokladmuffins med "krydddad banan" och grädde till efterrätt. Den "kryddade bananen" kan jag varmt rekommendera, blev riktigt god! Å enkelt är det. Man skivar banan i en skål och kryddar med lite kanel och vaniljpulver och sen har man på lite citronsaft :)! Smaskens :P. Imorgon får vi se vad man hittar på. Spela bingolotto på kvällen och vinna storkovan har vi bestämt iaf ;)...
Nej nu kanske man ska sova :P. Leia och Henrik sover redan sött, men jag som den nattuggla jag är kände för att skriva ett blogginlägg först ;).
Godnatt!!
Har nu duschat ur den blekande inpackningen. Å den funkade riktigt bra :D!! Blev ljusare än man kanske hade kunnat tänka sig, syns i tinningarna till och med där jag var som mörkast... Kommer garanterat göra denna inpackning flera gånger! Man får se till att ha billig honung hemma jämt bara hihi :P.
Nu ska jag ta och fixa mig lite till... Glad Påsk igen :)
Ja och då var det skärtorsdag och redan påsk! kom på migsjälv att jag inte hade bytt månad på väggkalendern ens :P... Så mycket hänger man med haha :). Nu har jag haft i en blekande hårmask i håret. Spännande att se hur det blir när jag duschar ur det :P. Man tar ca 1msk honung, lika mycket olivolja, lite citronsaft och en skvätt aloveragele. Sen har jag använt hårfönen för att värma på lite också... aja mörkare lär det ju inte bli iaf :P.
Nu ska jag duscha ur håret... Glad Påsk!!!
Ja jag gjorde ganska god middag idag med! Det blev "Dala-Carbonara" :P... Som pasta carbonara fast med falukorv i :). Blev riktigt gott faktiskt!
Annars idag har jag tränat rätt länge. Ganska lätt träning, men det var träning iaf :P. Har tränat armarna mest, fyllde två 0,5l petflaskor och använde dem istället för hantlar. Kanske inte den tyngsta träningen men med många repetitioner blir det rätt jobbigt efter ett tag.
Ikväll börjar bygglov. Tycker det programmet är riktigt bra och underhållande. Faktiskt underhållande på ett annat sätt än äntligen hemma fast det är samma typ av program :P..
Ha en mysig kväll! Imorrn är det påsk :)!
Godmiddag! Här har vi nyss ätit god middag :)!! Det blev lax i ugn med quinoa till :)!! Riktigt gott för att vara typ första gången jag provar på det haha :P. Nåväl till receptet:
Laxen
4 frysta laxfiléer
På laxen
fryst dill (+ ev annan fryst ört)
citronpeppar
salt
pressad citron
rapsolja
Runt laxen :P
1/2 paket fetaost
1/2 l matlagningsgrädde
fryst spenat
citronpeppar
salt
lite dijonsenap
pressad citron
Gör såhär
Börja med att sätta på ugnen på 200grader. Lägg laxfiléerna i en form med lite rapsolja i botten så de inte fastnar. Ställ sen in formen i ugnen och låt laxfiléerna tina lite, så att de bara är lite frysta i mitten. Ta sen ut formen och bred på "på laxen-blandningen". Sätt sen in formen igen och blanda ihop det som ska vara "runt" laxen. Efter kanske 15min så har laxen dragit åt sig lite av det som är uppepå och då är det dax att ha i det som ska vara runt. Ha sen in formen igen och låt den vara inne i ca 50-55min. Koka quinoan under tiden.
SMASKENS!
Sen nu i helgen var jag och hälsade på i sandviken. Åkte då och köpte en ny dator då min dator som jag hade innan är så seg att den knappt går att använda. Efter mycket eftertanke blev det tillsist en MaBook Pro! Å jag måste säga att jag är KANONNÖJD!! Hade inte kunnat köpa en bättre dator! Det tar lite tid att vänja sig med det nya operativsystemet märker jag, men nu när man börjar komma in i det så känns det superkanon :D! Å så är den så snabb att jag knappt hänger med i svängarna haha :P
Ikväll blir det finalen i Top Model Sverige. Det ska man såklart titta på. Det blir att kolla på datorn då det är hockey på tvn :P... Fast det är Brynäs så jag kan tänka mig att titta lite på matchen jag med faktiskt :). Håller tummarna att de vinner och att de går till final!
Nej nu ska jag ta lite "eftermaten-te" :P.
Ha en mysig kväll!