Idag har det varit det bästa vädret på länge! Man blir så GLAD av denna sol! Känns som det behövs lite värme och sol så man blir piggare och hurtigare :P. Idag satt jag på tenta 5h mellan 14 och 19. Lite surt kanske att man satt inne denna tid, men faktum var att solen strålade in i salen och efter tentan var det nog samma väder som det var 5h tidigare. Så det gjorde ingenting å glad var man när man kom ut i "verkligheten" :P.
-
Nåväl. Sen var det andra semifinalen i Eurovision Song Contest alldeles nyss och vi gick vidare (såklart i och med att vi har en bra låt men man kan ju aldrig vara för säker)! Det kommer bli en kanontävling på lördag och jag tror att nivån på låtarna ligger bra högt. Ett undantag kanske är Turkiets låt som jag faktiskt tycker är som den engelska översättningen Turkey (kalkon!) :P.
Haha jaja... Idag kändes det som fredag efter tentan, men det som är bra är att jag inte ska till skolan imorgon heller. Däremot ska jag bege mig ner till stan och kika efter present åt den blivande 25åringen. Man får se vad det blir, jag har iaf skrivit ner på en liten lapp vad jag ska leta efter, sen får vi se om man hittar något bra eller ej. Hur som så är det inte så fel med en shoppingtur :P... (å så blir det kanske en liten chailatte, vem vet ;)?...).
-
Nu är det inte så långt kvar innan det blir sommarlov (läs sommarjobb)! Jag börjar jobba redan den 4/6! Det är riktigt snart! Ska bli kul att få jobba igen och tjäna pengar så man kan spara undan lite. Funderar också på vad man kan ta sig för med i sommar som inte kostar så mycket pengar. Något som står på schemat är iaf att ta det lite lugnt ibland (det kostar ju definitivt ingenting :P), träffa kompisar och kanske campa med några vänner. Härligt!
-
-
Nu ska man nog ta och borsta tanden.
Hopppas ni haft en mysig torsdag och fått lite sol på er!
Ja idag är det måndag och ny vecka. I helgen var jag, Henrik och Leia till Sandviken en sväng. Kollade på Let´s dance på fredagskvällen och på lördagen var vi "fylle-chaffis" till mamma och pappa som skulle på Sandviks 150årsfest :). Vi lämnade av dem där vid 17:15 och hämtade dem vid 01:15. De hade haft jättekul som det lät. Det hade varit god 3rättersmiddag och massa gott vin till det :). Efter vi hade hämtat dem och kommit hem satt vi och spånade om hur många skumpa och vinflaskor som hade gått åt till allt detta firande. Det var ju samma program flera dagar (5st eller nått tror jag att det var), sen var det mellan 2500-3000personer där per till fälle. Om man tänker sig att det gick åt 1/2flaska skumpa till varje person så blir det ca 1500flaskor på ett firande (!!). Detta skulle då betyda att det skulle bli ca 7500-8000flaskor skumpa och säkert 10000flaskor rött respektive vitt vin. Imponerande mängder och man hoppas på att de fick mängdrabatt haha :P.
-
Nåväl... Sen igår var vi hem till Henriks mamma och hälsade på en sväng. Trevligt det med :). Å så åkte vi hit med 18:25-tåget ifrån Gävle. Hemma här var vi vid 20:00. Leia fick vara kvar i sandviken då jag ska skriva några tentor nu i veckan och Henrik ska vara i skolan samtidigt. Det skulle bli lite långt för Leia att vara själv hemma då. Tomt är det och mest tomt kändes det när vi gick och lade oss igår kväll. Man hade liksom lite mer plats att sov på än vanligt haha :P...
-
Nästa vecka fyller Henrik också... Har suttit och tittat efter recept på en tårta jag ska baka den dagen. Tror det blir gott :P. Om inte annat så blir det kul att prova göra den. Det blir en klassisk tårta med en liten finess hihi :P. Skriver inte ner vilken tårta det blir eftersom det ska bli en liten överraskning :P...
-
Nu sitter jag och äter lite sen lunch. Det blev gröt på råg och havreflingor haha :P. Ibland orkar man inte göra vettig lunch när man bara ska göra till sig själv och man inte är superhungrig. Fast det är gott, och godare blir det ju alltid när man tar en kopp te till ;).
-
Nu ska jag ta och planera lite plugg och göra lite andra "vettiga" saker :P
-
Ha en supermysig måndag :)!
Hittills idag har det varit en produktiv dag! Å mer produktiv ska den bli hade jag tänkt :P...
Inatt lade jag mig vid 01:30 och trodde att jag skulle sova till runt 10 kanske. Men det gjorde jag inte utan vaknade, ganska så pigg ändå vid 08:30 :P. Sen har jag varit ute med Leia 2 gånger, borstat och kammat henne samt klippt klorna (vilket hon brukar vara jätteduktig på fast idag var hon lite sprattlig :P). Sen har jag diskat, tagit in tvätt och färgat ögonbrynen :). Nu tittar jag på Kardashians på 5an och skriver här samtidigt. Sen ska jag fixa lite lunch och plugga en sväng.
Undrar om jag är pigg för att jag tog lite chi san?
... Eller om det är kaffet eller de två koppar (läs muggar/baljor) te som jag också druckit? Undra också om det verkligen är så att chi san piggar upp på riktigt eller om det är en så kallad placebo-effekt? Att det funkar bara för att man tror att det ska göra det? nå, Pigg är jag iaf för en gångs skull :)!
Nåväl, tillbaka till produktiviteten :P... Å tekoppen!
Ha en mysig fredag !
Ja idag är det torsdag och det är snart helg igen (eller ja det är ju långhelg men)! Fort går det. På tal om något annat som går fort så frågade jag nyss Henrik om det skulle bli "kul" att fylla 25. Ja det ska väl bli kul, fick jag till svars. Sen frågade han: Ja men du, vi har ju varit tillsammans lite mer än 6år. Hur många procent av mitt liv är det då? Med lite snabb huvudräkning kom jag fram till att det var ca 25%!! Galet vad tiden går alltså... hihi ;)..
Ett annat exempel på nått som går fort var middagen vi gjorde här hemma idag. Det blev pastagratäng med broccoli, tomat, skinka och champinjoner. Blev hur gott som helst! Och enkelt var det också... Man blandar liksom ner allt i en stor form och på med matlagningsgrädde och ost. Klart :D! Gött blev det också!
Vi var och handlade för några timmar sen och då var Leia hemma själv. Hon är jätteduktig (iofs så har hon inte varit hemma själv mer än en timme, och det var hon inte nu heller) så hon fick ju såklart ett gott ben när vi kom hem ;)...
Nu ska jag snart plugga vidare. Kanske göra en kopp te om en stund när maten sjunkit ner lite i magsäcken. Här går hockeyn för fullt på tvn. Men det gör inte så mycket eftersom det inte är något som jag vill se på tvn ändå...
Ha en mysig torsdagskväll!
God förmiddag :)! Idag skriver jag tidigt haha :P... Födelsedagsfikan igår var jättemysig och en massa snack om diverse blev det :P... Som det brukar vara med andra ord. Hon som fyller imorgon sa efter ett tag, "jag tänkte åka vid nio så att jag hinner sova innan jag ska upp tidigt imorgon". Jag sa då "ja men det är väl inte förrns om någon timme?". "Jo klockan är halv nio nu". "Oj, redan?" svarade jag och tittade på klockan. Det är något med det där fiket, tiden går liksom minst 3gånger så fort motför annars :P... Vi började fika vid 18:30 också :P
Idag blir det plugg igen och kolla på nätet efter grejer att köpa till födelsedagspresent eller morsdagspresent.
Ha en mysig onsdag :)
Här råder det för tillfället pluggstuga. Jag sitter i soffan med Leia bredvid och pluggar, sen sitter Henrik med två klasskompisar och pluggar för fullt med en gruppuppgift. De ska sen till ett ställe som ligger ett halvt stenkast härifrån och spela frisbeegolf. Jag bakade lite muffins med hallon och blåbär igår, det blev några kvar så nu sitter alla med en varsin kopp kaffe och en muffin  :). Gött!
Igår kväll var det ju som sagt filmväder och det blev att kolla på lite film på kvällen. Bland annat Tin Tin kollade vi på. Å vilken bra film det var! Den var ganska lång men man ville inte att den skulle sluta iaf! Å så är det upplagt för en två också :D! Hoppas den kommer ut på bio snart!
Senare idag blir det att köpa present med en kompis till en annan kompis och sen födelsedagsfika på vårt standardfik. Varför byta när man har hittat ett bra ställe liksom ;)? hihi...
Nej nu ska jag dricka mer kaffe och plugga vidare!
Ha en mysig tisdag!
Ja nu var man i Uppsala igen. Bion som vi var på i helgen var riktigt riktigt bra! The Avangers var det... Verkar som det kommer en tvåa sen också! Hoppas det inte dröjer länge tills dess! Det var en riktig actionfilm med komiska inslag, gillar sånna filmer! Alla superhjältar samlade i samma film, bra grejer :)!

North American release poster

En anna film som jag bara bara måste se när den kommer ut på bio är Men In Black 3!! Jag väntat och väntat sen den senaste filmen som kom ut för kanske 10år sen att det ska komma en uppföljare. Vet inte riktigt vad det är med de där filmerna men det är något som gör att man kan se dem hur många gånger som helst utan att man tröttnar på dem :P.
Nu sitter jag och Henrik i soffan med en varsin kaffe och en varsin datorn i knät, med Leia sovandes emellan :P... Just nu skäller hon på något i sömnen också, haha det är så gulligt :D!!
Idag är det väl inte så mycket på schemat. Plugga på och dricka kaffe/te typ :P... Det är inte så bra väder ute heller så det blir nog ingen längre promenad idag, men så kan det vara ibland :P... Annars kan man ju säga att det är "filmväder" också, man kanske ska se en film ikväll om man hinner?
Får se om man hinner skriva något mer här, men iaf: ha en mysig måndag :)!
Står för tillfället och väntar på tåget som ska ta mig till Gävle... Åkte med en buss som gick 11:27 hemifrån för att vara säker på att komma hit till centralen i tid. Hade dock hunnit i bra tid med nästa också, men nu får man stå och vänta istållet haha :P... Nåväl...Ikväll blir det bio, ska bli kul och det är ju verkligen bioväder dessutom :P... Mycket folk här vid centralen nu, många som kommer ifrån stockhom. Bor det så många där :P?
Nu kommer mitt tåg om fem minuter. Har köpt en starbucks-kaffe som de börjat sälja nu på pressbyrån :)! ... å en Japp :P
Ha en mysig lördag!
Ja idag är det fredag. Värstans vad tiden rullar på ha ha ;)... Nu sitter vi i soffan, det blir ju hockey snart (nåja, får se hur mycket jag verkligen tittar, men lite kommer jag nog snegla på tvn och tjoa när det blir mål för sverige :P...).
Idag har vi inte gjort så mycket. Lite städning och plock och plugg typ... Jag gjorde en honungsblekning av håret iofs :P... Ingen långpromenad idag då det inte har varit så bra väder här... Regnat och duggat om vart annat... Jag var och hämtade ett paket med en present till Henrik... Jag blev nöjd iaf och hoppas att Henrik blir det också :)... Det var meningen att några från Henriks klass skulle komma hit men de verkade inte kunna nu av någon anledning. Så nu blir det fredagsmys på hög nivå med de bästa :) <3!
Ikväll blev det älgskavsgryta med ris till middag. Mycket gott och enkelt att laga till! Måste köpa mer skav att ha i frysen, så lätt att göra något med och det tinar fort om man använder vattenbad!
Älgskavsgryta ca 4portioner:
1 pkt älgskav
3 tunnt skivade morötter
salt
peppar
lite cayennepeppar
några "kluttar" med dijonsenap
ca 1/3 burk creme fraiche
ca 2,5dl matlagningsgrädde
ca 2,5 dl vispgrädde
soya efter smak
Gör sähär:
Börja med att steka skaven i pannan med lite olja tills köttet blivit "orått". Ha sen ner morötterna. Stek på medelvärme tills man har fått lite stekyta på allting och krydda med salt och peppar. Ha sen i några kluttar med senap och creme fraichen. Blanda runt det och ha sen i matlagningsgrädden och vispgrädden. Smaka av med soya och låt puttra.
Som sagt, enkelt och gott och nu är man mätt och belåten :).
Imorgon ska jag kolla på bio med hon jag är kontaktperson till. Det blir the Avengers i 3D. Kommer bli kul :)!!
Nej nu börjar hockeyn snart... Ha en mysig fredag med massa fredagsmys nu :D!
Som jag skrev tidigare idag så har Leia en stor mängd med energi idag! Så jag tänkte att en liten längre promenad kanske vore på sin plats :). Nu ligger hon i soffan och är lite trött istället ;). Knäppte några fina kort när vi ändå hade fint väder :)
Bredvid Leia på de sista bilderna ser man en klunga med Backsippor. Tydligen ska Backsippan vara relativt sällsynt nuförtiden, men vid våra "motionsslingor" finns det jättemånga på ett ställe :)! Fina men giftiga...
Tur att vi tog promenaden för någon timme sen, ser att det börjar bli sämre väder nu...
Näpps, värma på kaffet och plugga var det...
Ha en fortsatt mysig torsdag!
Ja... idag har Leia någon otrolig energi! Fick inte sova så jättelänge efter att henrik åkte imorse, hon skulle leka med allt möjligt (och omöjligt) i sovrummet så jag fick kolla till henne hela tiden :P. Sen försökte jag gå och hämta tillbaka henne till sängen, men då sprang hon till soffan i vardagsrummet. När jag då skulle sätta mig bredvid henne så sprang hon in i sivrummet och upp i sängen. ALLT för att få fart på mig :P... Vem behöver en väckarklocka när man har en liten Leia ;)? Hihi... Å nu ska hon leka med diverse saker (fast hennes leksaker nu som tur är). Hon har dessutom börjat med att försöka tränga sig emellan när man sitter med datorn i knät. Man ska liksom bry sig om henne i princip hela tiden :P... Haha aja, men hon är ju supergo så man tycker liksom att det är okej ;)...

Igår satt jag hela eftermiddagen med två internetutbildningar. Jag ska sommarjobba genom ett bemanningsföretag i sommar så då skulle man göra en grundsäkerhetsutbildning på nätet som skulle ta mellan 2-3h, men det tog någon timme mer än så :P... Sen gjorde jag en annan utbildning på samma sida som hade mer med kemi att göra, tänkte att det kanske kan vara bra :P...

Nu kommer Henrik hem på lunch snart. Han har 3timmars hål i schemat :P...

Kanske skriver mer sen. Ha en mysig torsdag!

Ja idag skulle det tydligen vara regnigt väder. Fast då är det kanske tur att man har massa "inomhussaker" att göra :P. Var ute med Leia för någon timme sen och man blev ju riktigt blöt om man säger så :P. Plus att det ju blir lerigt. Så det var bara att skölja av henne i duschen :P. Hon fick "bada" igår dessutom så nu är hon riktigt ren :P. Hon gillar att duscha dessutom och brukar bli busig efteråt ;). Vilket hon blev idag med :)!
Just nu sitter jag i min mysoverall (polkagrisrandig sådan), dricker te, kollar runt på nätet, kollar på tv, äter lite gröt, pluggar mm... Så ibland är det tur att man är tjej kanske ;).
Nu ska jag plugga vidare...
Ha en mysig dag :)!
Idag har jag gjort lite granna iaf :). Var ut med Leia på en längre promenad (blev sammanlagt 1h, iofs inte i så högt tempo :P). På promenaden träffade vi på en annan som skulle gå samma väg som oss och som hade en labradortik :). Trevligt med lite hundsnack ibland :P. Fick också tips på att man kan använda bärnstenshalsband på hundarna för att de inte ska få fästingar. Det ska tydligen göra pälsen lite statisk så att fästingarna inte vill fästa. Värt att prova då både Leia och Katla skulle vara jättefina i det dessutom :)!
Efter vi kommit hem från promenaden var Leia jättetrött och somnade snabbt i soffan :P. Lilla gobiten! Jag kollade sen runt lite på nätet efter en eventuell 25årspresent  till Henrik. Jag har nog hittat en sak iaf, får se om det blir att köpa den ;)... Hoppas på att Henrik ska läsa min blogg imorgon så jag skriver inte ut vad det är, hihi ;)...
Vid 18tiden åkte jag ner på stan för att möta upp en kompis och köpa födelsedagspresent till en annan kompis som fyller år imorgon. Det var meningen att vi skulle ta födelsedagsfikan imorgon, men eftersom vi båda redan var på stan så ringde vi dit hon som fyller imorgon så vi firade lite idag istället :). På så vis får man ju gratta henne två gånger också ;)... Hon blev iaf glad för presenten så det var kul! Vi köpte en stor temugg, en klubba och en egen teblandning med fläder och hallon :). Teet luktade gott så jag hoppas att det smakar gott också :P.
Imorgon blir det nog en till längre promenad om det blir väder för det. Sen blir det en massa plugg då jag så duktig som jag är har gjort en pluggplanering (som jag redan är efter i såklart haha :P... som det brukar vara med andra ord. Men det brukar lösa sig allt eftersom :)...). Henrik gör sista dagen på praktiken imorgon, så då blir det inte lika tidiga mornar för honom (och inte för mig och Leia då heller :P...).
Leia verkar vara trött nu och sover brevid mig här i soffan. Hon skulle inte äta maten förrns nu vid 22tiden och sen skulle hon leka lite med en leksaksräv som hon har. Antar att hon var trött redan innan hon började leka och nu lekte sig trötter ;)...
Nej man kanske ska ta och gå och knoppa, ifall det blir en tidig morgon :P
Sov gott och dröm sött :)!
Ja idag vaknade jag ganska tidigt. Henrik går upp vid 5-tiden då han åker till sin praktik i Norrtälje och det tar 1,5h från centralen dit. Jag brukar inte märka när han går upp alls, och det gjorde jag inte idag heller :P... Leia brukar vilja gå upp ungefär när Henrik har gått utanför dörren, men idag tyckte inte ens hon att det var dags att gå upp då :P. Däremot var det dags kl07:08 att gå upp tyckte Leia. Nåja, lite bättre än 05:20 tyckte jag så det var bara att gå upp och ut det :P. Sen har jag faktiskt varit vaken sen dess, vilket jag inte brukar vara :P. Jag har dessutom ätit frukost och allt (kokade ägg till och med). Fast nu börjar jag bli trött igen, och Leia också faktiskt :P.
Idag annars hade jag tänkt ta en lite längre promenad med Leia i det finfina vädret! Sen ikväll blir det att gå ner till stan och möta upp en kompis för att köpa present till en annan kompis som fyller år imorgon :)! Vet på ett ungefär vad vi ska köpa, så det känns ju bra iaf :)!
En annan som fyller snart är ju Henrik. Å vad sjutton ska man ge sin sambo på sin 25årsdag? Vet att det är hela 24 dagar innan han fyller, men dagarna går ju i rasande fart så jag vet med mig att jag inte har lika mycket tid som jag tror :P. Å sen en massa skoluppgifter på det. Bara att ligga i med andra ord :P...
Nej nu ska jag ta och koka en stor kanna med kaffe så man håller sig vaken idag :P
Ha en solig och bra dag :)!!
Ja nu är det verkligen vår!! Redan 1:a maj, helt galet vad tiden går fort! Här i Uppsala firas våren in med den årliga forsränningen, picnic i Ekonimikumparken och grillning samt andra roliga aktiviteter utomhus. Jag har nu suttit och klippt ihop lite kollage från sista april-firandet igår!
* Vi började dagen tidigt med frukost vid fyrisån. För att få en bra plats måste man vara ute i god tid, vilket vi var (vi tog plats vid ån ca 08:15 och forsränningen började 10:00... vilket innebar att klockan ringde 06:30 (!??) ). Frukost i goda vänners lag är en perfekt start på ett lyckat valborgsfirande! Nedan är ett kollage över några som var med och förgyllde dagen:



* Det var många fina och roliga kreationer som svischade förbi oss, och man försökte såklart ta kort på nästan alla båtar/flottar! Om jag skulle lägga ut alla bilder här skulle det bli runt 10st blogginlägg. Därför valde jag att sätta ihop lite "tema-kollage". Notera den obligatoriska skobilden i mitten :P... Den indikerar hur bra plats vi faktiskt hade!


* Som sagt, många finfina kreationer var det, och kanske några av de sötare/roligare var de med något djurtema. De två bilderna längst upp till vänster visar att med god vilja kan man hålla flotten uppe och flytande (men nödvändigtvis inte alltid...).


* Efter vi varit vid ån bar det iväg till Ekonimikumparken enligt tradition... Där hade vi det jättetrevligt och det blev ost och kex, lite dricka samt spel i form av Alias. Tack Carro och Andreas för att ni tog med det spelet! Det blev lagtävling där paren tävlade mot varandra. Jag och Henrik vann inte (vi kom inte sist heller, så det så! ;)...), fast vi skyller på att  vi fick mycket svårare ord än våra motståndare. Jag menar, hur ska man förklara ordet "groda" eller "bifalles" tex :P...
Efter det bar det av hem till oss för årets grillpremiär! Vi grillade kyckling som legat i marinad sen dagen innan, de andra grillade kött eller vegetariska hamburgare. Till det blev det såklart potatissallad och bearnaisesås. Mycket gott och efterlängtat. Det är jobbigt att titta på en massa flottar varje år ;). Nedan följer några bilder från efter vi ätit klart och blivit mätta och belåtna:

* Senare efter grillningen blev det kampernas kamp. Vilka är bäst på kubb? Killar eller tjejer? Nåväl vi tjejer vet ju svaret (även om vi denna gång överlät segern till killarna, för husfridens skull ;)...). Lite mer skumpa, tjatter och gitarrspelande förgyllde resten av eftermiddagen och kvällen. Senare blev det också tre små lekar/tävlingar. Återigen killar mot tjejer.
Gren 1: Penna fastknuten i ett snöre runt magen, vilken hänger ner som en svans nerför rumpan. Denne skall med hjälp av benmuskler och grodlika sittrörenser ner i först en glasflaska, sen en halvliters burk och sist en 33cl burk. Sammanlagda tiden det tar för varje gruppmedlem att fixa denna uppgift är den avgörande faktorn om man vinner denna gren eller inte (kortast tid vinner).
Gren 2: En snittslad bana läggs ut på marken. Med hjälp av en sked i munnen ska man frakta ett okokt ägg genom banan. När en gruppmedlem utfört uppgiften börjar nästa gruppmedlem. Den sammanlagda räknas.
Gren 3: Den snittslade banan ligger kvar på marken. Den skall nu användas i den sista grenen, "bygga plastmuggspyramid". Man ska springa samma bana som i gren 2 och därefter (snurrig som man är) bygga upp en pyramid med 4st som bas, sen 3, sen 2 och sen den sista muggen på toppen. Efter det skall man sätta ihop muggarna i varandra igen innan det är nästa gruppmedlems tur att utföra samma gren. Den sammanlagda tiden räknas.
I gren 1 vann tjejerna överlägset (med 1min!). Gren 2 vann killarna (de kollade ju på oss tjejer först och härmade efter ;)...). Gren 3 vanns (dessvärre) också av killarna. Med 2 sekunder(!!). Jag skulle iofs räkna gren 3 som oavgjord (inte helt säker på att tidtagningen gjordes på rätt sätt), men för husfridens skull sa vi grattis till killarna åter en gång.
Ja, en kanonbra valborg helt enkelt :D! Till nästa år skall fler lekar/tävlingar anordnas! Annars följs väl samma schema, antar jag ;)...
Oj nu är klockan ganska mycket. Henrik ska upp tidigt och har lagt sig för länge sen. Å han snarkar så det hörs ut till vardagsrummet ;)...
Nu har vi hälsat våret välkommen och hoppas att den ger oss skön värme och hopp om en varm och skön sommar! Kram och godnatt!