... blev det trerätters :)!! Vi fick tag på det allra mesta på ica, fast de hade inte tunna kycklingbröstfiléer (sånna som Leif Mannerström använder i reklamen) så det blev att köpa vanliga kycklingfiléer. Så istället för rullader så blev det baconinlindade kycklingfiléer i ugn med ris till :)! Såhär såg alltså dagens middag ut:

Morotssoppan till förrätt. Blev mycket god och utseendemässigt blev den ganska lik den på bilden jag la ut tidigare idag.



Ja såhär såg alltså huvudrätten ut. Blev god den också! Körde ungefär efter samma recept som för rulladerna (alltså samma ingredienser och så) fast vi körde i ugnen med matlagningsgrädde också så att det skulle bli lite sås ;). 



Å sen som final blev det denna goda äppel och lime-cheesecake :)! Grymt god och den hade stelnat i kylen som den skulle fast det stod i receptet att den skulle stå i kylen helst till dagen efter. Hade man haft en eller två magsäckar till så hade jag klart tagit en bit till ;). Nu har vi iofs halva kakan kvar eftersom vi gjorde en stor, så det kanske blir en bit till lunch imorgon :P...

Ja nu är man så mätt så jag tror jag klarar mig till nästa vecka :P.

Ha de gött och sov gott sen :)
Ja idag är det den 28/2 och jag och mamma har namnsdag (Maria) :D! Dessutom har jag och Henrik varit förlovade i 4år idag! Attans vad tiden går fort hihi :P...
Ikväll blir det att göra trerätters härhemma. Vi satt och tittade runt efter recept i böcker igår på vad vi skulle kunna tänkas göra för gott. Vi bestämde tillslut att det skulle bli:

Morotssoppa med koksmjölk i till förrätt





Kycklingrullader alá Leif Mannerström till huvudrätt




Samt äppelcheesecake med lime till smarrig efterrätt.

Får se om vi lyckas bra med dessa rätter, men ätbart ska det väl bli iaf får man hoppas :P. Inte illa middag för en tisdag iaf hihi :)! Just nu lyssnar jag på rammstein medan jag skriver inköpslista över det som behöver handlas hem.

Senare ska jag dessutom gå och hämta ut paket med saker som jag skickade efter från Bangerhead.se i söndags och som har kommit till mitt uthämtningsställe idag. Spännande är det alltid fast man vet vad man har skickat efter haha :P... Man fick 150:- rabbat om man gillade dem via facebook och tipsade 5 kompisar om dem. Så det gjorde man ju såklart :)! Dessutom var det mycket som det var rea på så man fick ganska mycket för pengarna ändå...

Nej nu ska jag ta och plugga lite tror jag, å dricka upp teet.

Ha det så bra och grattis alla som heter Maria :)!

Sitter här med ett glas "hälsovatten" (färsk ingefära, pressad lime, lite rött te samt vatten), ett glas vitt vin och lasagne från gårdagens middag :)! Lasagnen är nästan godare idag faktiskt :P...

Ja å nu ikväll är det melodifestivalen. Tror det blir en bra omgång ikväll! Spännande att höra Dannys och Charlottes bidrag, man liksom förväntar sig lite av de numren på något sätt :).
Efter melodifestivalen tänkte jag att jag skulle prova att titta lite på MTV eftersom jag sällan kollar på den kanalen. Efter att ha kollat vad de visar på den kanalen ikväll visade det sig att de inte visar någon musik nästan alls utan bara en massa serier! Undrar varför det fortfarande heter MTV (MusikTV) när de inte visar musik längre?! Kommer ihåg när man var mindre och det nästan bara var på den kanalen som man kunde kolla på musik, eller iaf program som handlade om musik...

Annars nu idag har jag kollat på lite hårprodukter på sidag Bangerhead. Har skickat efter där förut och jag tycker de verkar har bra produkter till bra priser. Jag kan rekommendera Morocan oil och Gliss:s hårolja. Håret blir lätt att reda ut och lagomt glansigt och fint :)!

 

Nu börjar melodifestivalen. Ha en mysig kväll!

... så var mitt stickningsprojekt färdigt :D!! Jag har ju nu i några månader hållit på och stickat flera rutor i olika nyanser av grönt som jag tänkte att jag skulle sy ihop till en filt sen. Idag tog jag tag i att sy ihop de 15 rutor som jag tidigare stickat och såhär blev resultatet:

Jag måste säga att jag faktiskt är nöjd med resultatet :)!! Det tog mycket längre tid att sy ihop rutorna än vad jag trodde. Hade jag vetat att det skulle ta så lång tid så skulle jag nog ha gjort lite större rutor hahah :P...

Ja å i fredags var vi ju i globen på Rammstein :D!! Det var hur bra som helst! Häftig show, bra låtar och superbra platser, kunde inte bli bättre! Världsklass! På youtube finns en  hel del upplagda klipp från konserten dessutom. Jag har ju såklart kollat igenom en massa av dem för att återuppleva lite av konserten :)!

Å i lördags var det ju melodifestivalen. Tyckte att de flesta av låtarna var sådär, men Mollys låt var riktigt bra!! Så det var ju självklart att hon skulle vidare! Vad beträffar Ranelids låt så tyckte jag att det var kul med ett annorlunda inslag i tävlingen faktiskt. Tyckte inte att hans bidrag skulle gå direkt till finalen utan till andra chansen kanske... Jaja, bara han inte vinner hela alltihopa så :P...

Å idag är det  ju fettisdag. Såklart så måste man ju då äta semla trots att man redan har ätit några tidigare iår. Det gjordes en undersökning i Uppsalatidningen vilken semla som var bäst i här stan. Den som fick bäst betyg var från ett konditori som ligger ett stenkast härifrån, så såklart var det ju dit vi gick och handlade :)! Det blev en varsin vanlig semla och en blåbärssemla att dela på också bara för att man blev nyfiken haha :P.

Nu sitter jag och kollar på Adam Live. Ikväll blir det svenska top model, får inte missas :).

Kram och hej, leverpastej!
Laddar inför Rammstein imorgon!! Ska bli så roligt :D! Synd bara att min hals precis  skulle börja spöka och att man skulle få på gränsen till feber... Men är det så att jag har feber imorgon så får man ta lite alvedon bara, jag ska ju inte göra något jätteansträngande så...
Annars idag har det blivit att ta det ganska lugnt, vill ju inte anstränga mig så att man blir sjukare...
Hoppas ni haft en bra torsdag!
Japp mitt i veckan är det. Här har det snöat ganska mycket, vilket Leia tycker är så kul :D! Det är så roligt att se henne hoppa och skutta och bli helt snöig!

Igår var det allahjärtansdag, fick en jättefin blomkorg med fina rosor av Henrik :D!! Hur fin som helst! Annars hade vi en mysig dag. Henrik var ledig från skolan så vi gick en sväng till hundhagen med Leia :). Först var vi själva där, sen kom det ett par med en kinesisk nakenhund och en powderpuff :). Sen kom det några borderterier och sen en yorkshire terier och chihuahua-blandning. Så Leia var nog den största hunden i hagen, vilket hon inte är van vid :P... Hon lekte jättemycket och speciellt med den där yorkshire-chihuahua - blandningen :)! De sprang runt runt och jagade varandra, och Leia tog ibland en liten genväg över hinder också :)!

Å nu är det bara två dagar kvar innan vi åker och kollar på Rammstein i Globen :D!! Ska bli riktigt riktigt kul! Jag har sett dem två gånger innan, men jag känner att det kommer vara minst lika kul denna gång!

Ha en mysig onsdag :)
Ja idag har det varit en skön dag. Vackert väder ute så vi var med Leia till hundhagen en sväng. Det tyckte hon var jätte kul som vanligt! Hon började småspringa på en gång när vi släppte henne :)! Efter ungefär en timme där så gick vi hem igen och hon slocknade i soffan, som hon brukar efter vi varit i hundhagen eller på en längre promenad :)! Hon sov dock lite längre än vad hon brukar, ca 2h blev det säkert, gopruppan :)!

Ja vad åt man idag då ( :P )? Till lunch blev det soppan från igår och till middag blev det korvstroganoff :)! Gott gott! Smakade ungefär som korvstroganoffen gjorde när man var liten ;)...

Nu sitter vi och kollar på Wallander. Har sett den filmen förut men jag kommer inte ihåg så mycket av den så :). Å så sitter jag med en balja rött te förståss :)!

Hoppas ni haft en skön helg!
Ja då har man sett andra delen av melodifestivalen. Ja det var ganska bra låtar, men jag lär säga att det nog var ett starkarestartfält förra helgen. Jag tycker det var rätt låtar som gick vidare och rätt låtar som gick till andrachansen å klart bäst var Ulrics låt soliders!! Skulle inte förvåna mig ifall han skulle vinna hela melodifestivalen, men det beror ju såklart vad det kommer för låtar kommande deltävlingar. Blev först glatt överraskad av timoteijs låt (lät lite som nordman i början), tills de kom till refrängen. Tyckte inte alls att refrängen var bra eller passade ihop med verserna! Som sagt timoteijs låt började bra för att sen bli pannkaka :P...Tråkigt eftersom jag gärna skulle se mer "filkmusikaktig" musik i tävlingen.
Nåväl. Nu tittar vi npå 10:an. Mats Sundin ska bli hyllad och få sin matchtröja upphissad! Sen blir det bingen. Godnatt!
Tänkte tipsa på en jättegod tomatsoppa vi gjorde nu till lunch!

1. Fräs några tomater i olivolja
2. Krydda med svartpeppar, salt och oregano
3. När tomaterna har blivit riktigt mjuka och börja "gegga ihop sig" ha på 2förpackningar krossade tomater
4. Ha i en grönsaksbuljongtärning
5. Rör om ordentligt och smaka av så att det ar bra saltat och sådär
6. Ha i ca 3dl matlagningsgrädde
7. Ha eventuellt lite ketchup i (ca 2msk)
8. Ha i lite frysta kryddor, jag hade i persilja
9. Smaka av med lite soya och lite vispgrädde tills det blir den där "runda" smaken :P...
10. Lät puttra i ca 10min

Hur gott som helst blev det! Man hade kunnat haft i kanske en jalapeño eller en chili i om man vill ha en lite hetare soppa :). Ska jag prova nästa gång.
Ja idag är det lördag. Det blev ingen längre promenad igår. Henrik har fått en rejälare förkylning med feber och allt :/... Stackarn. Men han verkar må lite bättre idag så det verkar ju lovande iaf. Får se om jag också råkar på förkylningen, jag har varit lite snuvig och så ett tag samt haft lite förkylningshuvudvärk ibland, men hittills har det inte blivit mer än så iaf. Kanske att det blir en längre promenad imorgon om vi känner oss krya, det ska iaf bli fint väder då så :)...

Ja, igår såg vi på The Voice Sverige, sen började vi titta på en film (Henrik blev slut och trött innan filmen slutade så vi fortsätter på den idag istället) som verkar riktigt bra! Den heter Abduction. Helt klart värd att se så den rekommenderas :).

Ikväll blir det ju melodifestivalen. Har inte kollat vilka det är som tävlar, men det blir nog roligt att kolla hur som helst :).

Nu ska det göras lite te!

Ha en myyyyysig lördag!
God förmiddag :)! Nu är det helg igen! Skönt det, fredagsmys ikväll, hehe :)! Idag blir det nog en lite längre promenad när Henrik kommer hem från skolan. Kanske att det blir att släppa Leia lite i hundhagen, får se :). Nu är hon kanska trött och ligger och myser i soffan. Hon har inte ätit upp sin frukost än heller, men ska ge henne maten igen när hon har vaknat till lite :).

Själv har jag ätit frukost för ett tag sen och såhär ser det såklart ut på en fredagsmorgon:

Ja, är det fredagsfrukost så är det ;)... Har dock inte druckit upp än så nu lär jag värma på i mikron haha :P...

Ja vad ska man hitta på annars i helgen? Tja, det blir väl The Voice Sverige ikväll och Melodifestivalen imorgon kväll. Annars blir det nog några sköna promenader om det blir bra väder (fast det verkar det ju bli), sen blir det lite plugg också såklart. Har ju börjat två nya kurser nu så det gäller att hänga med från början :P...

Nej värma på teet var det. Ha en supermysig fredag!
Ligger och bloggar från sängen. Känner mig nästan lite busig eftersom jag ligger under täcket (ungefär sådär man gjorde när man var liten när man låg under täcket och läste tidning med ficklampa :P) så att ljuset inte ska störa henrik eller Leia :P...
Idag kom iaf min kompis hit med sin hund så vi kunde gå på en lite längre promenad ihop med vovvarna. Leia tycker fortfarande att hennes hund är lite stor och läskig, men hon börjar känna igen honom bra nu och eftersom jag är med också så tycker hon att det är ganska kul med sällskap iaf :). Igår fick hon också en liten födelsedagspresent i form av en liten gosdjursren , den uppskattades riktigt mycket  :)! Sen fick hon också en packe med små "grisörons-bitar". Sen idag då så gick vi härifrån till gamla uppsala-skylten som man kommer till om man följer motionsslingorna härifrån. Det var ganska mycket folk ute fast klockan var runt 14:30. Iaf så tyckte jag att det gick riktigt fort att gå dit och tillbaka hem, mycket fortare än vad det brukar göra, men när vi kom hem hit igen så hade vi varit ute ca 1timme och 20minuter. Så väl hemma var Leia (och min kompis hund också för den delen) riktigt trött och hon somnade i mitt knä med huvudet på bordet ;)... Innan vi gick hade jag fixat ihop en bröddeg också, så det blev lite te och nybakat bröd här sen när vi kom tillbaka :). Riktigt gott efter en lång promenad ute i kylan!
Nej nu är det dags att sova. Godnatt Godnatt!
Ja idag var det lite 1årsfirande här hemma eftersom Leia fyller 1år idag! Vi började med att sjunga lite för henne lite tidigare imorse och hon verkade tycka om det :), hihi fast vi säkert sjöng falskt :P... Hon började vifta på svansen och skulle pussa en massa på oss ;). Två kompisar till mig kom hit och en kompis till Leia då (en av mina kompisars hund). Jag bjöd på schwartswald-tårta och en enkel hemmagjord "äppeltårta" :). Nåväl gott var det iaf :). Eftersom hundarna också såklart måste få någonting gjorde jag en liten ugnspannkaka med skinka i till dem, vilket de gillade riktigt mycket :)! Efter några timmar blev vi sugna på att käka lite mat så då beställde vi pizza och hamburgare, pizzan via hemkörning men hamburgaren fick vi åka och hämta :P...
Imorgon ska jag Leia och min kompis som hade hunden med sig idag ut på en lite längre promenad med vovvarna. Ska bli trevligt :).
Nej nu ska man väl försöka sova. Godnatt
... är inte alltid det lättaste om man är en liten hund. Leia grävde nyss fram ett ben som hon hade gömt igår kväll och skulle minsann gömma det någon annans stans nu, precis när vi ska lägga oss. Hon letar och letar men hittar inget gömställe som duger och hon börjar pipa lite oroligt för att hon inte hittar någon  bra plats för benet. Hon kom sen på den briljanta ide'n att istället ge benet till mig så jag får ta hand om eländet istället, hihi ;). Sen tyckte jag att jag väl kunde lägga benet på golvet nu när vi ska sova, men det märkte ju lilla leia som hoppade ner från sängen för att ge tillbaka det till mig, jag hade ju "tappat ner det" :)! Ja det var ju bland det gulligaste jag varit med om på länge, så nu får benet vackert ligga brevid mig här i sängen :P... Godnatt :D
Ja idag är det tisdag. Kom på att det är nu ikväll som det är top model sverige och inte igår som jag trode först :P.
Imorgon kommer två kompisar till mig och en kompis till Leia hit på fika. Leia fyller ju 1år då :D! Man måste ju ta alla tillfällen i akt att fira lite som sagt :)!

Idag hämtade jag också ut mitt paket från Bangerhead (Moroccan oil, dust it, två blonde treatment och två blond schampo). Verkar vara riktigt bra grejer! Till min förvåning var det en väldigt liten flaska med oljan, men den verkar vara riktigt dryg och jättebra! Det behövdes knappt någon mängd alls för att håret skulle bli mjukare.

Jag har ju som jag skrivit i tidigare inlägg börjat på ett filtprojekt. Jag stickar rutor i olika gröna nyanser som jag sen ska sy ihop till en filt. Vi får se hur den blir, men jag har stickat ganska många rutor nu så det blir nog en rätt stor filt haha :P... Ska rätt snart sy ihop den tänkte jag...

Jag har också gjort en tårtbotten idag. Använde ett recept från Leila´s bröllopstårta hon gjorde i nått program. Man tar hela ägg och socker som man vispar riktigt riktigt mycket så att det nästan blir som marängfluff (förut trodde jag inte att man kunde vispa hela ägg så fluffigt utan bara äggvitan, men så fel man hade :P).  Sen tar man och siktar ner mjölet i äggfluffet för att sen "vända ner" det försiktigt. In i ugnen i ca 15min. Blev hur bra som helst! Ser precis ut som en sån där man köper fast lite krispigare liksom :P... Kommer bli kanon! Nu återstår bara att komma på vad man ska ha på botten sen :P... Funderar på stekta äpplen och grädde, skulle nog bli gott gissar jag.

Ha en mysig tisdag!
Ja en trött "valp" ligger här brevid mig i soffan. Vi var ut på en längre promenad vid 13-tiden, gick i kanske 50min sen fick Leia springa av sig lite i hundhagen. Sen har hon varit pigg fram tills för 15min sen, nu ligger hon och snarkar hihi :D! Snart fyller hon 1år också :)! Tiden går fort måste man säga! Tycker faktiskt att hon har blivit mer vuxen nu på bara någon vecka dessutom... På onsdag blir det lite "barnkalas" då Leia fyller hihi :P. Har bjudit hit två kompisar på lite fika (man lär ju ta alla tillfäller i akt att få fira lite ;)...).

Annars är det väl en ganska vanlig dag idag. Tvättar och lite så :P... Ikväll blir det top model sverige igen som jag tänker titta på. Har annars fått hem en kursbok som jag ska börja läsa lite i, sen blir det att hämta ut ett paket från bangerhead. Är mycket nyfiken på grejerna jag skickade efter!!

Nu ska jag dricka upp kaffet. ha en mysig måndagskväll

Ja idag har det varit första delen av melodifestivalen. Tyckte att det var bra artister, men det var helt klart de bästa som gick vidare! Jag tyckte att abbalon dots (eller hur de stavar namnet) var bra men att de hade en för seg låt som skulle kunna vara en "mellanlåt" i deras konsertrepertoar istället för en melodifestivallåt. Men men smaken är som baken :P...
Imorgon blir det nog ganska lugnt också skulle jag tro. Man får hålla koll på tågtider och så får se om de går som de ska eller ej. Börjar ju några nya kurser nu så det är ju bra om man hänger med redan från början :P...
Nu på onsdag (8/2) fyller Leia och henner kullsyskon 1år! Det är grymt vad tiden har gått fort alltså! Kommer ihåg i påskas då vi fick hem henne att man inte fick lämna henne i soffan själv ifall hon skulle ramla ner, att hon skulle ha speciella mat och sovtider mm... Å nu är hon inte valp längre (men hon kommer ju såklart vara valp typ jämt i våra ögon haha :P...).
Nej nu kanske man ska ta och försöka sova lite. Godnatt och sov gott!
... ja nu är det bara två veckor kvar innan jag, henrik, mamma och pappa åker till globen för att se rammstein :D! sitter och lyssnar på rammsteins senaste skiva och värmer upp inför konserten :P.
Ja och idag har man haft matte och no med högstadieelever. Gick ganskra ändå, haha :P. Men nu är man ganska trött faktiskt, är väl en massa ljud och så i skolan som gör att man blir "trött i huvudet" plus att man ska förbereda varje lektion och vara den som leder det hela. Ja som sagt, man blir trött av att jobba iaf haha :P. Tur att det blir helg emellanåt :P.
Imorgon är det väl inge mer inplanerat än att det blir melodifestivalen på kvällen (å såklart lite längre sovmorgon än till 6-tiden :P). Leia tyckte att vi skulle sova länge idag fast jag skulle upp tidigt. Sen kan hon tycka att man ska upp tidigt när man får sova länge istället :P. Aja men så kan det vara ibland :P.
Nej nu ska man kanske ta och göra sig klar för sängen. Godnatt :)!
... vad kallt det ska vara ute! Var nyss ut med Leia en kortis innan vi ska ta och bege oss till bussen. Tåget vi ska med har varit lite försenat, men nu verkar det som om de har kört in lite tid så att det kommer hit när det ska. Verkar lovande iaf :P...

Tidigare var vi en sväng till hundhagen. Kallt var det men Leia hade sin fina tröja på sig så hon tyckte att det gick bra ändå ;). Vi var själva där först, men sen kom några hundar till som hon lekte mycket med. Kul att se att hon tycker det är så kul att komma dit och få springa lite lös och träffa andra hundar! Sen när vi kom hem somnade hon i vanlig ordning i soffan :P, men inte så länge denna gång ändå.

Nej nu ska vi ta och klä på oss igen. Var ju nyss ute men tyckte att det var skönt att komma in en liten sväng innan man ska ut i kylan igen.

Ha en mysig kväll!
...ja nu är man nerbäddad i sängen tidigare än vanligt. Bloggar från min mobil... Henrik ska upp 06 imorgon så då var det lika bra att jag lade mig eftersom Leia troligen vill upp då sen. Sen kan det vara bra att träna på att gå upp tidigt då jag ska göra det på fredag också. Kanske kan vara bra att försöka få in lite tidigare morgonar :P...
Fikade med fyra tjejer på stan tidigare ikväll. Mycket trevligt och vi satt där i ca 3timmar :P. Tiden gick så fort och det kändes som om vi hade kunnat sitta där i 5timmar till :P.
Väl hemma igen hade Henrik gjort middag, fiskpinnar och potatismos :)! Gott gott! Vi kollade också på Sveriges mästerkock och jag skulle vilja lära mig göra sån där skaldjurssoppa de gjorde i elimineringstävlingen!
Imorgon slutar Henrik tidigt och vi ska gå en sväng till hundhagen med Leia så hon får springa lite lös och träffa andra hundar. Sen på kvällen åker jag och Leia till viken över helgen, Henrik blir kvar här.
Nej nu kanske man ska ta och sova. Godnatt godnatt!
Denna nya månad började med att Leia sov heeela natten utan att gå upp vid 4-tiden som hon har gjort den senaste tiden! Det roliga var att jag innan vi somnade igår sa till Leia att hon skulle sova just hela natten (jag kom då på att det var min tur att ta ut henne om hon ville upp på natten :P). Så hon ville nog vara lite snäll mot matte ;)...

Idag skulle de bada isvak på henriks kurs, han fick veta igår att det inte var obligatoriskt att göra det, så då hoppar han över det då han ju har gjort de i lumpen redan. Däremot var det tydligen obligatoriskt att vara där så han tog med sig lite matsäck dit imorse :P. Huga för att bada isvak, brrr! Glad att jag inte läser den kursen!

Nu sitter jag och dricker te i vanlig ordning och Leia ligger och myser här brevid :)! Mysigt mysigt! Blir nog en till kopp te snart eftersom vi gått upp tidigare än vanligt :P. Dessutom blir det nog en berocka boost som piggar upp lite. I eftermiddag blir det fika på det vanliga stället i stan. Gött gött!



(blir lite sugen på fika när man ser denhär bilden, eller hur :P...)

Igår kollade jag ju på Top Model Sverige. Kommer nog bli ett roligt program att följa sen! Blir intressant att kolla om tjejerna fortsätter vara sådär kaxiga som de skulle verka vara nu under första programmet...Nja, jag tror iaf att det blir lite annat på den fronten sen :P

Ha en mysig första dag på månaden!