Idag är det rätt grått och kallt ute. Det ska heller inte bli så bra väder imorgon, varken här eller i Uppsala. Synd för de som firar valborg i Uppsala eftersom allt firande där hänger på att man ska kunna vara utomhus. Nu ska det ju inte snöa verkar det som (som det talades om att det kanske skulle göra tidigare) men det ska vara kallt och bli regn på eftermiddagen. Samma väder kommer råda här också. 
 
Efter alla år vi firat valborg i Uppsala så känns det lite konstigt att inte hålla på att planera och dona inför att bjuda hem folk och styra upp ett "program" för dagen. Vid det här laget hade vi nog snart dessutom åkt för att hämta kompisar vid tåget, eftersom de vill vara med på morgonen då vi äter frukost ute vid fyrisån innan forsränningen börjar. Några av våra kompisar som bor i Uppsala frågade oss om vi skulle dit i år, men nu ska Henrik jobba eftermiddag så det blir inte att åka dit. Skönt det också i och med att det ska bli skitväder. Då kan man lika gärna jobba :P.
 
Samtidigt som det känns lite konstigt att inte planera valborg och sådär så är det rätt skönt också faktiskt. För ska man få till allt bra lär man borja med inköp av eventuella engångstallrikar och dylikt ca en vecka innan. Speciellt om man letar efter engångsgrill :P. Sen är det inköp av frukost som ska intas vid fyrisån och brunch/lunch som ska ätas dagen efter. Sen är potatissallad också en grej som kan vara slut tidigt så det lär man köpa i tid (tillsammans med det färdigmarinerade köttet man tänkt sig att grilla). Eventuell ommöblering i lägenheten kan också behövas beroende på hur många som ska sova över på luftmadrasser eller liknande :P. Sen måste man även besöka systemet i tid innan allt man tänk köpa därifrån är slut (alla ska ju ha samma saker :P). 
 
Så ja, mycket planering och doningar har behövts under åren vi firat valborg i Uppsala. Trots att det är mycket planering och så och att det tar på krafterna och tar tid så kan jag sakna det lite grann faktiskt. Hade det dessutom varit kanonfint väder imorgon hade jag nog saknat det ännu mer! Nåväl, kanske att man besöker Uppsala under nästa valborg? Om vädret gör det mödan värt det vill säga ;).
 
Jag och Henrik i väntan på forsränningen för två år en. Vi hade såklart parkettplats ;)
 

Hoppas ni har en mysig dag!
 
 
 
Ja det blev middag till slut :). Efter 6,5h i ugnen blev den såhär:









Ja riktigt gött blev det :D!
Ja vi har mat på g här hemma, men inte är det snabbmat inte. Nej vi har nämligen satt in en hel bit fläskkotlett som ska bli pulled pork :)! Blir spännande att se hur det blir i slutändan! 



Grytan ska vara inne i många timmar. Enligt det recept jag flöjt ska den vara inne ungefär 4-5 timmar, men jag tror att det är bra om den är inne nån timme till. 

Jag satt in grytan ungefär kl12:30 så har vi tur blir det pulled pork till middag :)! Såhär ser det ut hittills:



Den har börjat bli lite mörare på sidorna, så den får stå inne några timmar till. Hoppas det blir gott för jag har bara haft på svartpeppar och salt, sen hickorysås. Det finns hur många recept som helst, men det är varianter av detta recept som är vanligast tror jag. 

Nu ska jag ta och borsta en lurvboll (som för övrigt tycker det är söndag idag med): 


Ha en mysig kväll och hoppas solen har strålat på er!


Ja, här har man tydligen inte skrivit på en vecka. Dagarna går ju så fort och sen har jag pluggat till tenta bland annat. Sen har det ju varit påsk dessutom så då har man ju haft annat att göra. Som att äta påskmat till exempel ;)!...
 
Ja å på tal om påskmat så tyckte jag inte att vi köpte så mycket sånt iår, men jodå nog har man massor kvar allt :P. Igår slängde jag ihop en matsjesill-sallad och till lunch åt jag hårdmacka med senapssill på haha :P. Sen har vi ansjovisfiléer som vi inte öppnat och sen en halv packe med köttbullar. Tur att man tycker att sån här mat är god så att man kan tänka sig att äta det fast det inte är påsk också :P. Ansjovisfiléerna får nog vänta på att öppnas till i midsommar så får det bli en janssons frestelse då :P.
 
Ja, vad ska man ta sig för med idag då? Tror jag ska ta bort det lilla påskpynt jag tagit fram iår (hehe nix jag har inte gjort det än :P...). Fast det är som sagt inte så mycket. Jag har lite ris med fjädrar i, har knutit band runt gardinerna i vardagsrummet med en "pappersfjäder" och sen påskliljor på köksbordet. I övrigt tycker jag inte att det är så påskigt utan mer vårigt skulle jag säga. Färg behöver ju inte alltid vara påsk utan kan vara vårigt också. 
Sen ska jag tvätta en tvätt tror jag och såklart gå ut med Leia. När Henrik kommer hem sen funderar jag på att gå till Sandvikenhus:s kontor och ta hem tapetprover. Det är nämligen så att efter besiktningen som gjordes innan vi flyttade in hit så är det bestämt att det ska bytas tapeter i hallen. Så då får vi välja vilken tapet vi vill ha, vilket ju är kul :). Så sammanlagt ska vi då få byta tapeter på kontoret och i hallen, nytt golv i hallen och i köket samt en ny spis. Kul att man får rustat fast man inte äger lägenheten och dessutom får vara med och välja (man får ju välja utefter vad Sandvikenhus har valt ut, men det finns mycket att välja på i alla fall :)...). 
 
Annars så tror jag Leia ska få en omgång med borsten, hon har ju så mycket hår som man måste hålla i skick hihi. Såhär ser det ut i soffan bredvid mig:
 
 
Ett stycke lurvboll ;) <3
 
 
 
 
 
Idag börjar påsken! Trevligt tycker jag. Påsken har ju varit sen i år men på nått sätt så tycker jag ändå att det passar att den kommer nu. 
 
Ja å på skärtorsdagen brukar ju påskkärringar gå runt och knacka dörr för att få lite godis. Är det några som varit hem till dig? Det är inte några alls som varit hem hit till oss. Tur det kanske eftersom vi inte haft nått godis hemma förrns för 20min sen :P. Så nu går det bra att eventuella kvällspigga påskkärringar kommer och knackar på hihi. 
 
Tills för några timmar sedan såg det ut som att jag och Henrik inte skulle ha för oss någonting imorgon, men sen så hörde Henriks storebror av sig och sa att det blir påskbord hemma hos dem imorgon. Blir trevligt. Sen på lördag ska vi hem till mamma och pappa och äta lite påskig mat också, och sen på söndag så blir det bingolotto och lite påskaktig mat här hemma hos oss då mamma och pappa kommer över. Så en påsk som till synes först skulle bli lugn blev plötsligt nästan uppbokad. Fast på måndag har vi inget mer inplanerat än att jag ska plugga eftersom jag ska ta ett tåg till Uppsala vid lunchtid på tisdag då jag ska skriva en tenta mellan 14 och 19. Får se hur det artar sig :P.
 
Ja, är det nått roligt på tv ikväll då? Såg iaf att det var hockey kl18:30 på 5an. Hoppas Henrik inte vet om det eller att han glömt bort det. Jag tänker då iaf inte påminna honom hihi ;)... Fast skulle det vara så att han vill titta så får han väl det. Jag har lite plugg och annat att göra i vilket fall och sen så var det inte så mycket mer på tv:n heller så. Haha aja...
 
Hoppas ni har en mysig kväll och:
 
 
... eller nästan god natt skulle man kunna säga. Här sitter jag uppe medan Henrik har lagt sig för någon timme sen. Han ska nämligen upp tidigt imorgon och få lära upp sig på lite jobb som han kanske ska jobba med under sommaren. 
 
Den största anledningen till att jag inte lagt mig än är att jag har haft en så kallat Dead Line för en uppgift som skulle skickas in i företagsetiken. Uppgiften skulle in innan kl00 och det hann jag med iaf :P. Tror jag skickade in min kl23:45 haha. 
 
Nåväl, sen så måste man ju titta en sista sväng på Facebook innan man beger sig till sängen, och där hittar man ju ofta lite smått och gott att läsa. Samt tips på saker man kan kolla på på nätet / annonser. Det var en som jag är vän med som hade lagt ut en bild på ett par grymt snygga skor och dessa skor var från en sida som jag inte hade varit in på förut. Så då måste man ju såklart kika in på den sidan för att se vad det var för nått. Det var riktigt snygga och lite ovanliga grejer så det var kul att bläddra runt och kolla. Så då blev man ju uppe ett tag till då haha...
 
Nej men nu ska jag nog ta och borsta tänderna iaf så att jag kommer i säng innan Henrik ska upp åtminstone ;)...
 
God natt och sov gott! Imorgon kan ni ju surfa in på sidan: www.rebelcircus.com  ifall ni blev nyfikna ;-P
Nu är det minsann fredag igen och om bara en halvtimme börjar let´s dance också. Det ska jag ta och titta på! Det är så skönt att kunna titta ut vid den här tiden på dygnet och det är fortfarande ljust ute! Detta har man längtat efter!
 
Idag har jag pluggat lite och sen var jag en sväng med pappa till Willys och handlade hem lite grejer. Skönt det så nu klarar man väl sig någon dag iaf ;)! Snart är det ju påsk dessutom! Fast påsken är rätt så sen iår så känns det ändå som att den kommer i rätt tid. Nu börjar jag faktiskt bli sugen på jansons frestelse och annan påskmat ;)!
 
Oj nu börjar det visst regna ute. Hoppas det bara är lätt regn, annars blir Leia så blöt om tassen ;).
 
... här sitter jag och äter lite lunch, med två hundar bredvid mig som tycker att det luktar jättegott med blodpudding ;)...
 
Idag är det fredag och första dagen på helgen. Denna helg kommer väl gå lika fort som alla andra antar jag :P. Nåväl, det är iaf skönt med helg snart :). Jag ska läsa i en bok i företagsetiken som jag ska skriva en liten text om senast på söndag. Det är ganska mycket att läsa om man ska läsa från pärm till pärm, men det har man ju lärt sig nu i skolan att så läser man inte, hehe ;-P... Eller idealet vore kanske om man läste så, men då kommer man ju kanske glömma bort lite poänger som boken hade i början och sen kommer man tröttna efter ett tag. Jag brukar göra så att jag läser innehållsförteckningen och försöker få ett hum om vart det man letar efter står någon stans. Sen skummar jag igenom boken snabbt och tittar om jag hittar nån annan intressant underrubrik eller så. Jag försöker helt enkelt få en bild över hur boken är "uppbyggd" eller hur jag ska uttrycka det. Sen börjar jag läsa där jag tror att det står nått vettigt och nått jag letar efter :P. 

Såhär ser boken ut iaf:


 
Ja, det var ett litet pluggtips sådär :P. Ett annat tips som jag läste om (kom in på den sidan via facebook :P) var hur man skulle få glansigt hår. Jag tror jag har hört om detta tips förut, men jag har aldrig provat det. Tipset lyder som följer att om man vill ha glansigt hår ska man blanda citron och vatten som man använder som det sista sköljvattnet när man sköljer ur håret. Det ska tydligen ge finfin glans. Värt att testa kanske (om jag nu kommer ihåg det när jag väl hoppar in i duschen dvs :P). Återkommer med recension när jag provat detta ;)!
 
Ja, undrar vad jag ska ta mig för med först då. Tror jag ska sätta på en skiva som jag inte lyssnat på på länge faktiskt. Nu för tiden använder man sig ju sällan av CDskivor utan det blir spotify eller liknande. Ja, lite Rammstein får det bli minsann ;)! Sen ska jag sätta igång en tvätt tror jag och en diskmaskin (i vanlig ordning) så att det körs medan jag sätter mig och läser företagsetik. Det känns mest effektivt om jag kör i den ordningen och man känner sig lite duktig sådär, hihi ;)...
 
Nej man kanske ska skrida till verket då!
 
Ha en supermysig dag och hoppas solen skiner på er!
 
 
Nu sitter jag här och kollar på Top Model samtidigt som jag ska börja kolla lite i en företagsetikbok. Eftersom Henrik har gått och blivit lite förkyld så får man såklart äta glass. Eller som vi nu har gjort, druckit en milkshake :P
 
 
Mycket gott! I denna milkshake hade jag såklart mjölk, glass (tresmak), lite chokladsås och sen ett äpple. Så lite myttigheter var det väl i ockå då haha :P. Gott hursom och sen är det ju skönt för halsen med. 
 
Här har jag för typ en timme sen ätit brunch bestående av gröt och hårdmacka :P. Leia åt precis sin mat som stått framme ett tag. Ibland är det så att hon inte vill äta på en gång utan hon väntar gärna lite.
 
Idag verkar det bli lite gråare utomhus. Man får väl nöja sig med att det iaf inte är så kallt och att det regnar eller i värsta fall snöar! 
 
Så vad ska man hitta på idag då? Tja, jag ska snart sätta igång en tvätt och diskmaskinen :P. Sen borde vi slänga lite kartonger i "miljöhuset" som vi har på området och sen ska jag också plugga en del företagsetik tror jag bestämt. Så ja, lite vardagssysslor sådär får det bli idag :P... Sen beroende på när Henrik slutar på sin praktik idag så hämtar nog jag och Leia honom vid bussen. Fast det tänker jag inte säga till honom utan det får bli en liten överraskning ;)!
 
Undrar om man kanske ska käka nån soppa eller pannkaka till  middag idag? Det är ju trots allt redan torsdag! Jo ta mej sjutton det får nog bli pannkaka sen, det blev jag sugen på (fast Henrik får steka haha) ;).
 
Nej men, man kanske skulle börja ta tag i lite grejer nu då :P
 
Ha en mysig dag!
 
 
Leia satt modell efter att ha fått badat nu på kvällen innan sängen ;)











Hihi det syns att Leia gillar att bli fotograferad! Hon satt och poserade hela tiden när jag knäppte :)! Vår lilla fotomodell <3. Å sig mig nu, vem vill inte ha denna handduk ;)!
Just nu sitter jag och kollar på Jätte Bästisar på 4an. Tycker det programmet är rätt så roligt faktiskt :)! Sen är de ju i Indien och nu blev jag sugen på indisk mat :P. Chicken tikka masala vore rätt gott haha :P... 
 
Vad har man gjort annars idag då? Jag har varit på möte för att kanske bli kontaktperson igen och sen har jag varit till polisstationen för att hämta ut mitt nya pass och mitt nya ID-kort. Varför är det så att man aldrig blir bra på sånna kort :P? Huvva ...
 
Förutom det har jag också deklarerat. Skönt att ha det gjort! Hoppas att man får pengarna ganska snabbt, fast de går väl i bokstavsordning förstår jag å då får man väl inte pengarna så snabbt haha :P... Skönt iaf att man får pengar tillbaka och att man inte ska betala tillbaka pengar som vissa måste göra. 
 
Efter mötet på stan var jag med mamma till Rusta och Willys och handlade lite. Lite mjölk och tandkräm bland annat :P. Sånt går ju liksom åt fortare än man tror. 
 
På eftermiddagen runt kl17 gick jag, Henrik och Leia ner på stan en kortis eftersom Henrik skulle köpa busskort. Han köpte sig sen en kaffe på Waynes och en smoothie till mig. Smarrigt och bra med massa vitaminer såhär års! På den korta tiden vi hann vara på stan mötte vi på Carro och Matilda som gick förbi för att gå till Jensas och äta middag :P. Här hemma blev det köttbullar till middag :). Vi hade stuvad spagetti och potatismos kvar som vi tog till. Ibland får man göra det enkelt för sig ;)!
 
Nej nu ska vi göra oss iordning för att snart gå och lägga oss. Det blir så när karln i huset måste gå upp kl05:45 på morgonen. Tur att jag och Leia får sova lite längre ;)!!