Ja nu var det ett tag sen, igen, som man skrev här. Jag får ta och bättra mig helt enkelt =P.
   Ja nu är det i alla fall skönt med jullov! Känns behövligt som bara den! Tur att man inte börjar förrän den 18/1 också =P... Nästan hel hel månads lov! Känns bra ;D...
   Ja vad har man då gjort sen jag skrev sist? Kommer inte ihåg allt men det har ju varit julafton såklart =). Då kom min mormor och morfar hit som vanligt på jularna. Henrik var hos sin familj och firade julen där. Fick en massa bra julklappar =)!! Bland annat en tékokare som har gått varm här hemma ända sen julafton då jag fick den =)! Sen fick jag en saltstenslampa, en huskursbok, en télåda mm... som sagt en massa bra saker =)!!
   Idag är det mamsens 47:e födelsedag. Grattade henne med frukost på sängen i morse som sig bör =). Då fick hon julmackor och en stor kopp choklad =)  (har också läst i huskursboken att kakao är nyttigt för en massa saker, så man kanske ska ta sig en kopp själv också =)!? För hälsans skull alltså ;P...).
   Igår var man på mellandagsrea i valbo. Var ganska mycket folk men faktiskt färre än vad jag trodde. Hittade en del saker, men mest hittade jag presenter till mamsen (som jag såklart inte hann inhandla innan jul :P...). Mamma hittade också en bakmaskin =). Så nu skall den provas idag! Skall bli spännande att se om det blir ett bröd eller om det slutar med en konstig deg, haha. Nej skämt och sido så verkar det vara en bra grej =)!
   Efter valbo var jag en sväng till min kompis Ullis. Kul att träffa henne lite! Har inte sett henne sen i somras kom vi fram till igår! Sjukt vad tiden ska gå fort! Så kan det vara :P. Fick även träffa hennes nya kille, trevligt det med =).
   Just nu sitter vi och kollar på en av mammas presenter. En DVD med Kamelot när de spelar live i Norge. Riktigt bra musik =)! Rekommenderas!  Idag blir det väl en lugn dag annars... snöar ju som bara den! Trevligt att titta ut iofs men det är kanske lite mindre trevligt att skotta bort allt sen =P.

Nepps nu ska man kanske göra något vettigt. Eller kanske en kopp choklad för att bibehålla hälsan ;)!



 



Ha det så bra alla! Ut i snön ;)...

Oj vad det hade snöat imorse =)! Kul men inte så roligt att pulsa i eftersom man inte hade skottat på morgonen :P.

   Idag var det studiebesök som gällde. Det var inte det lättaste att hitta bra bussar igår som man kunde åka nu idag, men jag hittade bra bussar tillslut... Konstigt det där med att man alltid, varje år blir förvånad när snön kommer, som att man inte är förbered fast det är december... Bussen som gick hemifrån mig i morse var lite försenad så jag hann inte med den bussen från stan som jag hade tänkt och fick därför vänta i 20min på stan. Var inte så jobbigt iofs... Efter studiebesöket skulle jag ta bussen hem. Hittade först inte hållplatsen och blev lite stressad eftersom jag trodde att jag skulle missa bussen. Tillslut hittade jag den i alla fall och det var två till som väntade där. Bussen var kanske tjugo minuter försenad och när den väl kom var den proppfull och vi fick inte hoppa på, vilket inte var så kul eftersom man var genomfryssen och mycket irriterad! Då var det en annan som stog och väntade där som tog initiativet till att gå till en annan hållplats längre bort, vilket var en bra idé eftersom det fanns en busskur där att vänta i, men vi fick nog vänta i tjugo minuter där också... 
  
Inget ont som inte har något gott med sig sägs det ju. Har märkt att när folk står inför samma situation (som att vänta  på en buss) är det lättare att prata på något vis. Två som stod vid första hållplatsen och jag gick ju till den andra hållplatsen och pratade lite efter vägen. Det hade inte hänt i vanliga fall... Sen började vi tre prata med en gubbe vid den andra hållplatsen också. När vi sen sätter oss i bussen pratar vi lite också. Sen hoppar de andra två av och en äldre dam sätter sig brevid mig. Vi börjar prata lite under resan och hon önskade mig god jul och så när hon klev av. Sånt gör en på lite bättre humör i kylan i alla fall =)!!

Undrar bara när man lär ta bussen imorgon för att inte komma försent? 8.00 kanske (börjar 09:15).

Nej nu ska jag ta och plugga lite apparat =)!

Ha det så bra alla! Bara 9 dagar kvar till jul =)

Idag har det varit en produktiv dag. Var först i skolan från 09.00 till 15.00. Åkte sedan direkt och handlade lite mat och grejer, sen bar det av hem för att baka lite bröd och sen var det bara att laga middag. Sedan har jag pluggat också såklart.
   Kollade också på svenska hjältar -galan nu som gick på 4:an för någon timme sedan. Man blev glad och inspirerad, men samtidigt tårögd såklart :P... Programledarna uppmanade att man skulle skicka in en bild på sitt leende via mms, men eftersom jag var tårögd, samt att jag tagit bort sminket så vågade jag inte knäppa och skicka in en bild. Tänkte dock göra mitt för att sprida lite glädje och leenden via lite bilder här på bloggen:

 






Vi alla kan behöva ett litet skratt eller flin ibland, helst varje dag! Alla skulle må så mycket bättre =)!
   Imorgon är det studiebesök med skolan som gäller. Det var ett helt företag att hitta en buss som passade :P... Önska mig lycka till att hitta dit imorgon :P...

Nepps nu kanske man ska gå och lägga sig. Får sovmorgon imorgon i alla fall, skönt skönt! Vaknar nog med ett leende ;)...

Ha det så bra alla! Bara 10 dagar kvar till jul!!
Ja då var det 2:a december och lucka nummer två öppnas i kalendern. Detta innebär också att det är 8 dagar kvar tills jag har tenta :S... shit shit, det går fort alltså =P. Dock innebär det ju också att det snart är jullov, och med det i tankarna blir man genast lite gladare igen =)!!
   Idag har jag varit en sväng ner på stan efter skolan... Tänkte att man skulle leta efter lite julklappar, men jag hittade bara tre stycken :/... Så kan det gå :P. Ska ner en sväng till i helgen också är det tänkt. Det som kanske är lite svårare än att hitta julklappar till andra är att veta vad man själv skall önska sig av andra. Jag har nog inte önskat mig något riktigt mycket sedan jag var 15 kanske :P. Vad önskar ni läsare er i julklapp? Skriv gärna en liten kommentar så kanske jag får något tips =P.
   Efter att ha gjort stan idag har jag läst lite inför laborationerna i kemisk apparatteknik som vi ska ha imorgon. Sista riktiga labbarna innan jullovet, vilket känns jätteskönt! Sen har jag varit duktig och tvättat, bakat bröd och druckit en massa té =). Självklart har man lagat middag också, så därför kommer dagens midagstips :P...

Dagens middagstips =P

* Tag ett lagomt antal köttbullar ur frysen och stek dessa i en stekpanna med lite margarin/smör
* Tag fram en lämpligt stor kastrull
* Koka vatten med hjälp av vattenkokaren
* Tag en påse potatismospulver och blanda med det heta vattnet i den lagomt stora kastrullen
* Krydda moset med dillkrydda, muskotnöt, salt och en gnutta vitpeppar

* Servera med ketchup, senap och lingonsylt samt lämplig dryck att dricka till....

Ha det så bra alla! Imorgon får man äta pannkaka :)!
Idag är det redan den 1:a december !?... Kan inte fatta det riktigt. Tyckte det var nyss man fyllde år och då var det i slutet av oktober =P...
Kollade på julkalendern nu 18.45. Verkar kunna bli ganska bra. Tycker att de senaste julkalendrarna inte ha varit så jättebra...Okej, förra årets var ganska bra faktiskt =). Min favorit är nog Petsson och Findus med tomtemaskinen! Älskade den kalendern! Har den till och med på dvd så jag kan kolla på den mitt i sommaren när jag får abstinens :P... En annan kalender som var bra var mysteriet på Greveholm =)!
   Idag var det föreläsning i 5h... ganska skönt, men på slutet började det kanske bli lite segt... Man blir lätt seg nu för tiden när det är mörkt redan 15:00 ute ... Man kanske skulle gå på ljusterapi eller så?... Eller skaffa en bra UV-lampa kanske funkar =)?
   Imorgon tänkte jag att jag skulle kika efter julklappar på stan efter skolan... hum... vet inte riktigt vad jag ska handla än men kanske har någon idé (kan dock inte skriva det här. Man vet ju aldrig vilka som läser ;)..)... Är det någon som har bra idéer på julklappar är det välkommet med en liten kommentar =)! 
   Som alla vet är man ju lite seg på tisdagar så här kommer dagens middagstips :P.

Dagens middagstips:

* Tag ett stycke matlåda ur kylen (som är från gårdagens middag) alternativt en ur frysen.
* Sätt in i mikrovågsugnen och värm i 2 min eller tills all mat är varm
* Servera med lämplig dryck

Ha det så bra alla! Snart är det lillfredag =)!