... Tittar jag på justnu. Eller ja, iaf slutet på programmet :p. Det blev som sagt fisk till middag, men det blev inte linser utanpalsternackspuré :)! Mig veterligen har jag inte gjort sådan puré förut, men det var grymt enkelt och det blev riktigt gott också :)








Ja det kanske inte ser mycket ut för världen, men gott var det, och nyttigt :)
... Onsdag var det idag och vi vaknade faktiskt ganska tidigt imorse. Från igår till idag sov Henrik och jag hemma hos mamma och pappa i högbo. Mamma började jobbet vid 8 och vi åkte med henne hit hem till oss innan. Var nog här hemma runt 07:40 / 07:45 . När vi kom hem hit gjorde vi oss lite frukost, både till oss två och fyrbenta ;).
 
Efter frukost gick Henrik för att skicka tillbaka ett internetmodem som vi hade till vårt förra internetavtal (det gamla som vi hade i Uppsala). Sen har jag betalat räkningar (alltid lika kul, hum... :P) och följt med mamma till Granngården för att köpa lite lusern till hästarna. Det tog slut igår och det var inte populärt enligt Fagri hihi ;)... Jag passade även på att köpa hem lite mjölk och annat, sånt som går åt :P. 
 
Till kvällsmat har vi bestämt att vi ska äta fisk, alaska pullock fick det bli ;). Det blir väl nån kryddgegga som jag brukar blanda till och ha på som vanligt :P. Sen blir det gröna linser till tror jag. Eller kanske svarta linser (jag har köpt linser av nästan alla färger bara för att jag tycker det är roligt att variera haha :P. Det ska väl inte vara tråkigt att laga mat heller ;)..). Jaja, vi får se vad man slänger ihop helt enkelt. Fisk blir det iaf eftersom jag har tagit fram det för tining... 
 
Just nu sitter jag och läser i veckorevyn som jag köpte idag, samt dricker en kopp kaffe
 
 
På lidl hade de två Zoegas-kaffepaket för 60:-, vilket är billigt för att vara det kaffet. Jag tror nog att jag tycker Zoegas är ett av de bättre kaffesorterna, och Gevalia då förståss ;)... 
 
Ikväll är det top model kl19:30 och sveriges mästerkock kl20. Efter det är det Mia på Grötö. Dessa ska man såklart se på :). Kanske träna lite samtidigt? Ja, vi får se ;)
 
Ha en mysig kväller!
 
Lyxfrukost råder här! Nybakade scones, lyxigt kusmite och Sverige spelar hockey. Inte så pjåkig start på dagen inte ;)



Om ca 1,5h ska jag gå till Carro för att plugga lite.

Ha en mysig dag! Solen skiner :D
Nu var det tydligen en vecka sen jag skrev ett blogginlägg. Har sagt det förut och säger det igen, dagarna går fort :P. 
 
Idag var Henrik till Gävle för intevju med ett väktarbolag för ett eventuellt sommarjobb i sommar. Han hade tid kl10 och var påväg hem igen kl10:10 :P (han fick gå in lite tidigare på intervjun men gissa om jag blev lite förvånad när han ringde lite efter kl10 och sa att han var påväg hem :P).
 
Ja, å här har förkylningen slagit till lite. I torsdags vaknade jag med feber (jag brukar sällan vakna med feber utan det brukar slå till mer åt kvällen), men både i onsdags och i fredags har jag känt mig pigg. Haha, konstigt det där. Idag har jag börjat känna lite grann i halsen, men hoppas att det inte blir mer än så. Däremot har Henrik fått mer ont i halsen och hostar och rosslar (män och sina förkylningar, så ynkliga de blir hihi ;)...). 
 
Idag var min kompis Carro hit och pluggade med mig :). Mycket trevligt :D! Imorrn är det planerat att jag ska hem till henne så vi får hoppas att jag inte också får en värre förkylning. Förhoppningsvis hade jag mitt i torsdags. Då var jag riktigt utsagen! Jag, mamma och pappa var till jysk och köpte en byrå. Sen efter vi kommit hem och tagit in alla varor däckade jag i soffan och sov där i ca 4h! Helt slut :P... Länge sen jag hade sån feber att jag blev helt utslagen.
 
Nåväl, nu tar vi lite te och hoppas att det ska mota bort förkylningen ;)
 
 
Ett te från friggs som heter Rooibos Immun och innehåller zink och c-vitamin som ska vara bra för immunförsvaret. Så upp till bevis nu då ;)... 
 
 
Just nu sitter jag och kollar runt lite på datorn. För några timmar sen så bakade jag ett formbröd med morot i som jag ska prova rosta sen. Smakade en bit och det verkar ha blivit jättegott :)! 
 
Leia låg nyss brevid mig här i soffan och jag kunde inte motstå att ta en liten "mysbild"
 
 
Vet inte om hon tyckte det var lika mysigt dock, eftersom hon låg så skönt i soffan. Hihi gotassen <3
 
 
Idag är det tisdag, den där dagen i veckan som vissa tycker är lite onödig och att det ju är sååå långt till helgen! Just idag vet jag inte om jag håller med om det för denna dag har minsann gått riktigt fort! Nyss var bästa mamsen hit och jag fick mitt hår klippt, så nu är det mycket lättare att borsta det :)! Sen så ser det så mycket friskare ut! Undrar när det var jag klippte håret sist? Måste ha varit minst ett halvår sen. Så det var på tiden om man säger så ;).
 
Just nu ligger Leia och småsover brevid mig i soffan. Som vanligt vid den här tiden
 
 
Hon har fattat det där med att ligga på kuddar nu verkar det som för hon gör det mer och mer nu :). Det ser så mysigt ut!
 
Ja... Å vad har vi gjort annars idag då? Jo jag har tränat lite och Henrik har pluggat. Jag ska ta tag i mer plugg strax. Sen kollade vi på sprintfinalen i OS och vilken spänning det var! Kul för Emil att har fick ett brons! Å att lilla Sandviken nämndes i tv också är ju inte varje dag hehe ;)
 
Sen gjorde jag också en riktigt god lunch idag! Jag stekte äpplen (använde mig av kokosolja vilket gav en god smak till äpplena!) och hade på kanel, kardemumma och lite ingefära. Sen blandade jag ägg och keso så det blev som en "äppeläggröra". Supergott och med lite socker i skulle det platsa som en efterrätt :)! Till middag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på men det lutar åt en kebabgryta eller liknande eftersom vi har kebab i frysen. 
 
Nu ska jag ta lite mer te ;)
 
Ha en myspysig kväll!
 
 
Ja, här har vi nyss haft lite kalas :)! Detta var vad vi "människor" åt


En tårta med kladdkaka i botten, lite hallon emellan och sen ett sockerkakslager och grädde med vit choklad runt om. Blev smaskens :D! 

Hundarna fick ju också lite gotta såklart


Jag gjorde som små "muffins" till dem. Det är med falukorv och äggula. Det uppskattades mycket!! Såhär gjorde jag:

1. Mosa falukorv så det blir som en färs


2. Lägg i en bunke och ha i äggulor

3. Ha sen i lite mjölk och lite flytande margarin


4. Blanda sen ihop och ha i små formar (jag hade knäckformar) och in i ugnen på 200grader


Efter ca 20min (tror jag det blev iaf) så blev de klara och hade fin färg. Dessa uppskattades mycket av hundarna :)!

Ja tänk att lilla Leia redan är 3år! Det går fort minsann!

Nu ska vi göra oss iordning för att lägga oss snart.

Godnatt och dröm söta och mysiga drömmar :)!
Ja så är det faktiskt. Å speciellt idag :P. Det är nämligen så att man kan dela ett så kallat "semlogram" på facebook, vilket innebär att man skickar som ett elektroniskt "presentkort" på en semla som man får hämta gratis på ett café i närheten. Jag fick ett sånt av min snälla mamma och jag skickade en lite snabbt till Henrik nu på förmiddagen, så det resulterade i att vi minsann fick hämta ut två gratis semlor! Smaskens smaskens ;)!
 
Ja, så vi var ner på stan en kortis och Leia fick såklart följa med hon också, vilket hon tyckte var roligt :). Det är ju trots allt hennes födelsedag idag så då är det klart man ska få ha lite roligt! Det är ju inte det bästa vädret ute så hon blev ju lite lortig om man säger så haha. Fast det är ju inte nå större problem, det är ganska enkelt att bara duscha av henne när man kommer hem och sen se till att man lägger ut filtar eller dyligt i soffan medan hon torkar :). Så nu ligger hon och småsover i soffan här brevid mig, hon blev nog kanske lite trött av alla dofter till och från stan ;-P.
 
Innan vi gick ner på stan så passade jag på att träna lite. Jag körde en kortare variant av gårdagens träning kan man säga, så jag gjorde ungefär samma övningar och sen gick jag en stund på gångbandet. Efter det tog jag en dusch och gjorde mig i ordning lite grann.
 
Efter vi kom hem från stan gjorde jag klart "födelsedagstårtan" som vi ska äta ikväll. Skönt att ha den gjord och jag tror nog att den blir smaskens den med ;). 
 
Just nu sitter jag och tar en kopp kaffe och kollar på skidskytte. Snart ska jag ta och bädda och köra igång en diskmaskin tror jag. 
 
Skriver nog mer sen. Ha en fortsatt mysig dag sålänge :)
 
Idag fyller världens bästa Leia hela tre år! Det ska såklart firas lite :)! Nu på morgonen sjöng vi Ja må ho leva såklart och sen fick hon frolic och skinka på maten till frukosten. Det var smaskigt minsann ;)!
 
Ikväll kommer mamma, pappa och Leia hit för att kolla melodifestivalen och fira Leia lite ;). Det blir sushi och en kaka jag har förberett. Hoppas den blir ätbar, men det skulle jag tro att den blir ;).
 
 
Just nu ligger födelsedagsbarnet och tar igen sig lite i soffan. Bäst att ha lite energi kvar tills ikväll då Katla kommer hit ;)!
 
Nu ska jag ta lite kaffe tror jag bestämt. 
 
Ha en härlig och mysig lördag!
Hej hopp å god kväller!
Här har vi kollat på OS-invigningen. Samtidigt som vi gjorde det tränade vi. Vi turades om att gå på gångbandet och sen tränade jag lite mage, rumpa samt armar. Så det känns som att man varit duktig idag ;)... Blev lång träning, ca 45min på gångbandet i rask takt och sen lite styrketräning på det. 
 
Just nu sitter vi och äter sen middag. Det blev sejfilé med quinoa
 
 
Det blev jättegott faktiskt :). Jag brukar göra ungefär denna rätt med cremé fraiché men det hade vi inte hemma så det fick bli med turkisk yoghurt. Det var nästan så det blev godare faktiskt!
 
Nu börjar filmen "bad teacher" på 3an så den ska vi titta på :P
 
Ha en fortsarr mysig fredag!
 
Ja här väckte vi tuppen idag. Eller nej inte riktigt. Vi gick upp ca 09:30 (tidigt om man jämför med när vi gått upp de senaste dagarna ;)...). 
 
Ja, så vad ska man hitta på idag då? Jag har iaf skrivit upp hela 20st saker på en "attgöra-lista". Där har jag iofs också skrivit upp små saker som att dricka té och blogga också. Så snart får jag bocka av två saker på en och samma gång ;) (det kan vara bra att skriva ner sånna små saker också eftersom det faktiskt känns bra att just få "bocka av" saker från listan även om det är lätta saker. Ett annat tips är att skriva upp saker som man redan gjort så man får bocka av lite på en gång + att man ser vad man verkligen har gjort under dagen i efterhand). 
 
Å det där med att prova lite nya grejer så provade jag att ha lite kokosolja på mackan nu till frukost. Å jag måste säga det att det var riktigt gott! Det smakade kokos av det och det passade bra på lingongrova och finncrisp. Ett litet tipselitips sådär ;)... 
 
Senare idag ska jag också ta tag i att förbereda en kaka som ska vara till imorgon. Imorgon fyller nämligen Leia hela 3år! Det måste man ju fira lite iaf så det blir kaka å så kommer mamma, pappa och Katla hit på kvällen och kollar på melodifestivalen. Blir mysigt :)! 
 
Iband blir man sugen på att lyssna på lite gamla låtar. Detta är en gammal goding som man blir glad av :)
 
 
Ha en mysig fredag!
 
 
Gillar min tesil som ser ut som en vinröd blomma :)


Gott med lite värmande te såhär på kvällskvisten :)!

God kväller!
 
Här har vi städat runt lite idag. Tyckte att det var på sin plats att städa lite noggrannare än vad vi brukar göra så jag drog fram sofforna och dammsög bakom dem. Det är nog första gången sen vi flyttade hit så det var en och annan dammråtta där haha :P. Fast nu är det gjort så då får det bli samma procedur igen om ett tag (typ i juli om vi ska hålla samma städschema ;)...). 
 
Annars idag har vi bland annat gått till Ica Maxi en sväng eftersom Henrik fick ett sug efter stuvade makaroner och falukorv :P. Falukorven hade vi redan hemma men det var makaronerna som fattades ;)... Så det blev det till middag. Smaskens! Leia tyckte det var roligt att gå en lite längre promenad och nu småsover hon här i soffan :)
 
 
Det är ju  torsdag idag och därmed "lill-söndag". Å på söndagar är man ju lite extra trött sådär låter Leia hälsa ;)... 
 
Idag fick vi också hem den sista grejen till vårt nya kanalpaket till tv:n. Vi har nu COMHEM TiVo och får en hel del fler kanaler än 1an, 2an, 4an och 6an som vi bara haft innan :P. Passande nu till invigningen av OS imorgon! 
 
Nepps om man skulle ta lite kvällsté kanske ;)
På tal om att prova lite nytt så har jag idag provat en ny mascara som jag köpte på stan sist, nämligen en i en mörkbrun nyans (nästan svart). Jag tänkte att jag skulle köpa en brun som man kan ha till vardags. Dels så blir det inte så skarpt och sen så sägs det att bruna nyanser ska framhäva ögonens blåa nyanser och det kan ju vara spännande och testa om det ligger nått i det tänkte jag mig. Jag hade också den turen att det var jätterea just på den mascaran och sen var det rea på en annan mascara som jag varit nyfiken på att testa, så jag fick alltså två mascaror för priset av vad en billig brukar kosta i vanliga fall. Det kändes faktiskt bra, fynda lite sådär ;)...
 
Sen har jag också tänkt prova en annan sak, att bara använda schampo några gånger i veckan när jag duschar. Det finns en metod som brukar kallas WO-metoden (Water Only (endast vatten)). Detta innebär alltså som det låter, att man bara tvättar håret med vatten och inte schampo. Håret ska tydligen må bra av det men det är en invänjningsperiod där håret kommer kännas lite fett såklart. Jag tänkte kanske inte gå så långt att jag aldrig använder schampo utan jag tänkte att man kanske kan köra "varannan duschning" med schampo och varannan med bara vatten. Det kanske inte sliter på håret så mycket. Nåja, det kan vara värt att testa. Jag tvättade håret med bara vatten igår (förutom lite balsam i topparna bara) och det känns inte så fett idag tycker jag. Ja, man får se hur det artar sig helt enkelt ;)... 
 
En annan ny grej som jag hade tänkt att vi ska ta och prova här hemma är att köpa hem kallpressad kokosolja att använda vid matlagning. Det är väldigt poppis nu nämligen och alla lovordar det, det ska vara både massa nyttigheter som ska vara bra för immunförsvaret och sen så ska kroppen använda fettet som direkt energi istället för att lagra det i kroppen. Sen så smakar det ju gott också vilket inte är så fel heller :). Det man inte får göra fel är det att ta fel kokosfett. Man ska inte ta det som finns i kyldisken (som ser ut som ett smörpaket) utan det som är förpackat i en burk och ser ungefär ut såhär (finns ju flera märken):
 
(bild tagen från www.kungmarkatta.se)
 

Ja, man ska ju prova lite nytt här i livet, eller hur ;)! 
 
Ibland måste man prova lite nytt och nu till middag har jag tagit lite paj från gårdagens middag (OBS nyttigare paj än det ser ut kanske, mest rågflingor och havregryn i pajdegen :p). Till pajen tog jag turkisk yoghurt och blandade med lite soyamjölk och sen marsansåspulver i det. Riktigt gott,tips tips ;)
 

Så, nu ska jag ta tag i lite disk och sånt 
 
Ha en mysig dag!